«Να βρω τον εαυτό μου στην Πολωνία»

Από paok24.com: Συνέντευξη σε πολωνικό Μέσο παραχώρησε ο Γιάννης Μυστακίδης, ο οποίος έως το τέλος της σεζόν θα αγωνίζεται στην Γκόρνικ Ζάμπρζε ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
«Να βρω τον εαυτό μου στην Πολωνία»

«Νιώθω σαν στο σπίτι μου στη Γκόρνικ. Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος και έτοιμος να αγωνιστώ ακόμα κι από το πρώτο λεπτό. Το μόνο αρνητικό συγκριτικά με τη Θεσσαλονίκη, είναι ο καιρός, καθώς η θερμοκρασία εκεί ήταν στους 15 βαθμούς, ενώ όταν έφτασα εδώ, η θερμοκρασία ήταν κάτω από το μηδέν και παντού υπήρχε χιόνι.

Μάλιστα, οι συμπαίκτες μου μου είπαν ότι αυτός είναι σχετικά ήπιος καιρός, καθώς υπάρχουν μέρες που η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους -10, αλλά θα τρέχω περισσότερο στα γήπεδα και δεν θα κρυώνω τόσο, θα το συνηθίσω. Επίσης πρέπει να συνηθίσω και χωρίς τον ελληνικό Freddo, τον οποίο αγαπώ» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κατερινιώτης επιθετικός, που σε ότι αφορά τον δανεισμό του στον ΠΑΣ Γιάννινα, είπε:

«Πέρασα τους προηγούμενους έξι μήνες στον ΠΑΣ Γιάννινα ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Δεν ήθελα όμως να μείνω εκεί, ήθελα να φύγω στο εξωτερικό, ενώ είχα προτάσεις από Πορτογαλία και Ισραήλ. Η απόφασή μου να έρθω στην Πολωνία δεν είναι βήμα πίσω για μένα, ενώ πριν υπογράψω το συμβόλαιό μου, μίλησα με τους Πρίγιοβιτς και Σφιντέρσκι, οι οποίοι μου εξήγησαν πως το πολωνικό είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, το οποίο τα έχει όλα, γήπεδα, πολύ κόσμο και μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ.

Το Φθινόπωρο πέτυχα μόλις ένα γκολ. Η ομάδα έπαιζε αμυντικά και δε μπορούσα να βρω τον εαυτό μου σε μια τέτοια τακτική. Πριν έρθω στην Πολωνία, είδα κάποια βίντεο της Γκόρνικ και νομίζω το επιθετικό στυλ παιχνιδιού που εφαρμόζει ο προπονητής, μου ταιριάζει πολύ!».

Αναφορικά δε με το ότι αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ και ενώ ο Δικέφαλος είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα, ο Μυστακίδης τόνισε: «Η Πολωνία είναι ένα πολύ καλό μέρος για μένα, στο οποίο θα έχω να πετύχω γκολ, να δώσω ασίστ και να δείξω πώς μπορώ να βοηθήσω. Η Γκόρνικ μου θυμίζει λίγο τον ΠΑΟΚ, άκουσα πως έχει τους καλύτερους οπαδούς στην Πολωνία».

Τέλος, για το κατά πόσο ο σοβαρός τραυματισμός που υπέστη στο πρόσφατο παρελθόν έχει επηρεάσει την εξέλιξή του, σημείωσε: «Εκείνη την περίοδο είχε αρκετές προτάσεις από το εξωτερικό, από τη Γερμανία, στην οποία έπαιζε και παλιότερα. Οι τραυματισμοί είναι μέρος της ζωής ενός αθλητή, πρέπει να συμβιβαστεί με αυτό. Τον προηγούμενο χρόνο προσπάθησα να βρω ρυθμό και είμαι βέβαιος ότι θα γίνεται καλύτερος με τον καιρό».

Διαβάστε ακόμη...