«Αυτά μου είπαν Πρίγιο-Σφιντέρσκι»

Από inpaok.com: Την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Γκόρνικ Ζάμπρζε παραχώρησε ο Γιάννης Μυστακίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στο πολωνικό πρωτάθλημα, στο πέρασμά του από τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και τις πρώτες του εντυπώσεις από τη Γκόρνιν.
Πηγή: inpaok.com
«Αυτά μου είπαν Πρίγιο-Σφιντέρσκι»

Αναλυτικά ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ επιθετικός ανέφερε:

«Νιώθω σαν στο σπίτι μου στη Γκόρνικ! Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος και έτοιμος να αγωνιστώ ακόμα κι από το πρώτο λεπτό. Το μόνο αρνητικό συγκριτικά με τη Θεσσαλονίκη, είναι ο καιρός, καθώς η θερμοκρασία εκεί ήταν στους 15 βαθμούς, ενώ όταν έφτασα εδώ, η θερμοκρασία ήταν κάτω από το μηδέν και παντού υπήρχε χιόνι.

Μάλιστα, οι συμπαίκτες μου μου είπαν ότι αυτός είναι σχετικά ήπιος καιρός, καθώς υπάρχουν μέρες που η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους -10, αλλά θα τρέχω περισσότερο στα γήπεδα και δεν θα κρυώνω τόσο, θα το συνηθίσω. Επίσης πρέπει να συνηθίσω και χωρίς τον ελληνικό Freddo...»

Για τον δανεισμό του στον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Πέρασα τους προηγούμενους 6 μήνες στον ΠΑΣ Γιάννινα ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Δεν ήθελα όμως να μείνει εκεί, ήθελα να φύγω στο εξωτερικό, ενώ είχα προτάσεις από Πορτογαλία και Ισραήλ. Η απόφασή μου να έρθω στην Πολωνία δεν είναι βήμα πίσω για μένα, ενώ πριν υπογράψω το συμβόλαιό μου, μίλησα με τους Πρίγιοβιτς και Σφιντέρσκι, οι οποίοι μου εξήγησαν πως το πολωνικό είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, το οποίο τα έχει όλα, γήπεδα, πολύ κόσμο και μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ».

Για τη χαμηλή θέση της Γκόρνικ Ζαμπρζε στη βαθμολογία:

«Πράγματι, η ομάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση, όμως την περσινή χρονιά την ίδια περίοδο ήταν πρωτοπόρος. Φέτος οι βαθμολογικές διαφορές είναι μικρές, επομένως αν κάνουμε γρήγορα δύο νίκες, θα πλησιάσουμε τη μέση του πίνακα».

Για τον λόγο που ήθελε να αποχωρήσει από τον ΠΑΣ:

«Το Φθινόπωρο πέτυχα μόλις ένα γκολ. Η ομάδα έπαιζε αμυντικά και δε μπορούσα να βρω τον εαυτό μου σε μια τέτοια τακτική. Πριν έρθω στην Πολωνία, είδα κάποια video της Γκόρνικ και νομίζω το επιθετικό στυλ παιχνιδιού που εφαρμόζει ο προπονητής, μου ταιριάζει πολύ!»

Διαβάστε ακόμη...