Κάτι... αλλάζει στον ΠΑΟΚ

Από sdna: Η ανανέωση του Τσαούση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κινήσεων του ΠΑΟΚ που γίνονται αποκλειστικά με φόντο το «αύριο» του συλλόγου. Η ξεκάθαρη πολιτική του Δικεφάλου, η επένδυση στις ακαδημίες και η διάθεση να «χτίσει» πάνω στα δικά του παιδιά.
Πηγή: sdna.gr
Κάτι... αλλάζει στον ΠΑΟΚ

 Τα δημοσιεύματα ήθελαν τον Μάριο Τσαούση με το ένα πόδι εκτός Τούμπας. Μάλιστα, αρκετοί είχαν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον 19χρονο διεθνή αριστερό μπακ και τον ΠΑΟΚ, κάνοντας λόγο για... αρπαγή που «ξυπνά» μνήμες.

Την υπόθεση ανέλαβε προσωπικά ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων, αντιλαμβανόμενος πως ο νεαρός αλλά και η οικογένειά του προβληματίζονταν έντονα για το μέλλον του και τις ευκαιρίες που θα είχε, λειτούργησε αποτελεσματικά και στην τελική επαφή απέσπασε το τελικό «ναι».

Την αρχή έκανε ο Λύρατζης και ακολούθησε ο Γαϊτανίδης

Η συμφωνία με τον Τσαούση έρχεται να προστεθεί σε αυτές των Λύρατζη και Γαϊτανίδη που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο ΠΑΟΚ φρόντισε με συνοπτικές διαδικασίες να «κλείσει» τον 18χρονο ποδοσφαιριστή, κόντρα στην... σκόνη που σηκώθηκε και παρά τις «σειρήνες» που ακούστηκαν για εκείνον, σε μια κίνηση με φόντο το παρόν και το μέλλον του συλλόγου δεδομένου πως ο νεαρός αριστερός μπακ έχει αρχίσει ήδη να παίρνει παιχνίδια και... άρωμα από την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Οι δύο ακραίοι αμυντικοί αποτελούν βασικά «γρανάζια» της Εθνικής Νέων, στις τάξεις της οποίας ο ΠΑΟΚ διαθέτει πληθώρα ποδοσφαιριστών [Γιάννης Μιχαηλίδης (στόπερ), Απόστολος Διαμαντής (στόπερ), Λευτέρης Λύρατζης (δεξί μπακ), Μάριος Τσαούσης (αριστερό μπακ), Γιώργος Δούμτσης (μεσοεπιθετικός), Αντώνης Γαϊτανίδης (επιθετικός), Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης (επιθετικός)].

Μετά τον Λύρατζη ακολούθησε και ο Αντώνης Γαϊτανίδης, ο οποίος με την σειρά του υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2022. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ διανύει μια εξαιρετική σεζόν υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία, όντας στην οικογένεια του Δικεφάλου από το 2014, με τους επιτελείς του συλλόγου να τον παρακολουθούν στενά...

Η ξεκάθαρη γραμμή πολιτικής του ΠΑΟΚ...

Μπορεί ο Δικέφαλος να έχει κλείσει ήδη θετικά τις πρώτες του υποθέσεις, ωστόσο, έχει κάνεις σαφές πως κινείται και λειτουργεί με ένα ξεκάθαρο πλάνο στρατηγικής. Τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να... ανιχνεύουν και να εντάσσουν άμεσα τα ταλέντα που κυκλοφορούν, θέλοντας να... οπλιστούν με ό,τι καλύτερο υπάρχει.

Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει και διάθεση και χρήμα για επένδυση, κάτι που σημείωσε απόλυτα και ο Ιβάν Σαββίδης στις δηλώσεις του στα Γρεβενά, τονίζοντας πως το μπάτζετ του ΠΑΟΚ για τις ακαδημίες ξεπερνά σε ποσοστό 70-80% το μπάτζετ ομάδων της Super League, ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές παράμετροι που παίζουν ρόλο στην άμεση σύνδεση πρώτης ομάδας - ακαδημιών.

Σε μια χρονιά πρωταθλητισμού όμως, όπως είναι η φετινή του Δικεφάλου, με τις απαιτήσεις να είναι ιδιαίτερα υψηλές και οι συνθήκες πίεσης αρκετά έντονες, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μπει στο... τρυπάκι των εγγυημένων συμμετοχών σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι «διψούν» για εξέλιξη, διάκριση και παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει σαφές πως οι... απαιτήσεις για εξασφαλισμένο χρόνο συμμετοχών δεν περνούν ενώ ο παίκτης δεν θα υπολογίζεται το τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του.

«Παίζοντας» με ανοιχτά χαρτιά πλέον, ο Δικέφαλος έχει χαράξει νέο πλάνο και έχει στείλει το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πραγματοποιώντας παράλληλα την «αντεπίθεσή» του που αφορά τις... ξακουστές ακαδημίες του.

Διαβάστε ακόμη...