To deja vu του αιώνα: Βαρέλα-Μαουρίσιο... και γκολ!

Από sdna.gr: Μία φάση σχεδόν... φωτοτυπία επαναλήφθηκε στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, στο γκολ του ΠΑΟΚ, η οποία λίγους μήνες πριν πήγε να τινάξει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα στον αέρα.
Πηγή: sdna.gr
To deja vu του αιώνα: Βαρέλα-Μαουρίσιο... και γκολ!

Το ρολόι στην Τούμπα δείχνει 89:26. Σχεδόν ένα 90λεπτο, όπου ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν έχουν καταφέρει να βρουν δίχτυα, στο ματς το οποίο οι Θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν την Ένωση στο γήπεδό τους και να την προσπεράσουν στο +1 στη βαθμολογία.

Ο Μπίσεσβαρ μόλις έχει εκτελέσει το κόρνερ, ο Βαρέλα παίρνει την κεφαλιά, η μπάλα κατευθύνεται προς την εστία, ο Μαουρίσιο προσπαθεί να την αποφύγει για να μη δοθεί οφ σάιντ και τελικά καταλήγει στα δίχτυα του Μπάρκα.

Είναι το 1-0! Τουλάχιστον... προσωρινά. Ενώ ο Βαρέλα έχει «πνιγεί» στις αγκαλιές των συμπαικτών του εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών, ο βοηθός Ποντίκης έχει καλέσει κοντά του τον διαιτητή Κομίνη -που νωρίτερα έδειξε σέντρα (κοινώς καταμέτρησε το γκολ)- κι αμέσως σπεύδουν και παίκτες της ΑΕΚ.

Κι αφού τα... λένε για λίγα δευτερόλεπτα ο Θεσπρωτός ρέφερι με τον συντοπίτη βοηθό του, ο Γιώργος Κομίνης αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ και δέχεται αναμενόμενα τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.


Η συνέχεια γνωστή. Το ματς δεν συνεχίστηκε ποτέ. Ο Κομίνης και η διαιτητική του ομάδα πήγαν στα αποδυτήρια, εκεί τελικά... άλλαξαν και δεύτερη φορά άποψη κατακυρώνοντας το γκολ, αλλά η μη συνέχιση του αγώνα ήταν καταδικαστική για τον ΠΑΟΚ. Χάνει το ματς στα χαρτιά, τιμωρείται και με αφαίρεση βαθμών, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια.

Ήταν η φάση της 10ετίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μία φάση που πήγε να τινάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο στον αέρα. Μία φάση που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια.

Από τότε μέχρι χθες βράδυ κύλησαν 329 μέρες. Πέρασε δηλαδή σχεδόν ένας χρόνος, για να δούμε μία φάση σχεδόν "φωτοτυπία" με αυτήν της Τούμπας. Και πάλι οι Βαρέλα και Μαουρίσιο ήταν αυτοί που πρωταγωνίστησαν σε ένα γκολ... μισό τίτλο για τον ΠΑΟΚ.

Ο Βιεϊρίνια εκτελεί φάουλ από τα δεξιά, ο Τσιγκρίνσκι διώχνει σε κόρνερ. Από την απέναντι γωνία, σε σχέση με το περσινό παιχνίδι της Τούμπας. Εκτέλεση από τον Ελ Καντουρί και... deja vu! Κεφαλιά ο Φερνάντο Βαρέλα, αυτή τη φορά όμως δεν χρειάστηκε να αποφύγει τη μπάλα ο Μαουρίσιο, όπως πριν από 11 μήνες. Πήρε κι εκείνος με τη σειρά του την κεφαλιά, την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπάρκα. Ναι, είναι το 0-1 για τον ΠΑΟΚ και... μετράει!

Αυτή τη φορά δεν υπήρχε καμία υποψία οφ σάιντ. Ούτε παθητικού, ούτε ενεργητικού, ούτε τίποτα. Αυτή τη φορά ο Βραζιλιάνος μπορούσε να πάει και να πανηγυρίσει το γκολ του μαζί με τον Βαρέλα, χωρίς να το πάρει... πίσω κανείς από τους "ασπρόμαυρους".

Το ρολόι στο ΟΑΚΑ βρίσκεται στο 10ο λεπτό κι ο ΠΑΟΚ μόλις έχει ανοίξει το σκορ. Ναι, δεν μπόρεσε να φύγει νικητής τελικά, κάτι που θα τον έχριζε ήδη "πρωταθλητή Ελλάδας 2019", παίζοντας βέβαια και με δέκα παίκτες για μία ώρα, μα κι αυτό το γκολ σαν μισός τίτλος ήταν για την ομάδα του Λουτσέσκου. Και περιμένει την Κυριακή για να διεκδικήσει τον... υπόλοιπο μισό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε ακόμη...