Λαχείο πολυτελείας ο Σέρτζιο Ολιβέιρα

Από sdna.gr: Ο Αλέξανδρος Λοθάνο σχολιάζει τον νέο Πορτογάλο του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει τα φόντα για να... ριζώσει στην Τούμπα.
Πηγή: sdna.gr
Λαχείο πολυτελείας ο Σέρτζιο Ολιβέιρα

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ως γνήσιος «μαθητής» του Ζοσέ Μουρίνιο, θέλει το απόλυτο από κάθε ποδοσφαιριστή του. Είναι τόσο... άρρωστος με το ποδόσφαιρο, τη νίκη και την αφοσίωση, που είναι πολύ αυστηρός και απαιτητικός με τους παίκτες του, συμπεριφορά που δεν αλλάζει ούτε εκτός ποδοσφαίρου, όντας εξίσου αυστηρός και απαιτητικός με τα ίδια τα παιδιά του.

«Το έχουν παράπονο ότι δεν τους λέω συχνά «μου αρέσεις» είτε στα ίδια, είτε για κάτι που κάνουν» αποκάλυψε τον περασμένο Νοέμβριο, με αφορμή ένα (μιλητό) like που έκανε για έναν ποδοσφαιριστή του στην Πόρτο, ύστερα από ένα λάθος του σε παιχνίδι του Λιγκ Καπ. Σε ποιον αναφέρομαι;

Στον Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ για να δώσει (πολύτιμες) λύσεις στην μεσαία γραμμή, όπου καλύπτει με περισσή επάρκεια τις θέσεις του αμυντικού και του κεντρικού χαφ.

Ο 26χρονος Πορτογάλος δεν έχει προσγειωθεί καλά καλά στα μέρη μας, αλλά θεωρώ ότι μπορεί να... ριζώσει για τα καλά στον επίδοξο πρωταθλητή Ελλάδας, εφόσον βεβαίως οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν φροντίσει, είτε για οψιόν αγοράς το καλοκαίρι, είτε για παράταση του δανεισμού και για την επόμενη (ολόκληρη) σεζόν.

Οι λόγοι; Έχει όλο το ποδοσφαιρικό πακέτο για να πετύχει, όταν τα έχει καταφέρει σε έναν τόσο απαιτητικό σύλλογο όπως η Πόρτο. Πέρυσι υπήρξε πολύτιμος για τους Δράκους στην επανάκτηση των σκήπτρων ύστερα από τετραετή κυριαρχία της Μπενφίκα και στην Ελλάδα μπορεί να κάνει την διαφορά.

Με την τακτική του πειθαρχία, τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο, την αρτιότητά του για να κάνει αυτά που ζητάει ο προπονητής του, αρετές στις οποίες προσθέτει τον δυναμισμό και τα εξαιρετικά μακρινά του σουτ.

Ο Κονσεϊσάο τον εμπιστεύτηκε και όταν ήταν προπονητής στη Ναντ, αλλά εσχάτως υποστηρίζει ότι του λείπει διάθεση και αφοσίωση, ίσως γιατί ο Ολιβέιρα απογοητεύτηκε από το γεγονός ότι έχασε την θέση του βασικού στην Πόρτο, επειδή επέστρεψε ύστερα από μακρόχρονο τραυματισμό ο εξαιρετικός Ντανίλο Περέιρα.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο Σέρτζιο δεν εκτιμάει τον... Σέρτζιο, ο οποίος έγινε διεθνής με την (πρωταθλήτρια Ευρώπης) Πορτογαλία με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο. Ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας και με θητεία σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ εκτίμησε όλα τα παραπάνω στοιχεία στον Ολιβέιρα για να του δώσει αυτή την ευκαιρία ζωής.

Κοιτώντας κάποιος το βιογραφικό του, μπορεί εύκολα να βγάλει το συμπέρασμα ότι δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να στεριώσει σε κάποια ομάδα, αφού ο ΠΑΟΚ είναι η έκτη ομάδα που τον δανείζει η Πόρτο, μετά τις Μπέιρα Μαρ, Μαλίν, Πεναφιέλ, Πάσος Φερέιρα και Ναντ. Ε και;

Μήπως ο Λέο Μάτος, ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο ή ο Χοσέ Κάνιας είχαν κάνει καμία συγκλονιστική καριέρα προτού προσγειωθούν στην Τούμπα; Και όμως, καθιερώθηκαν ως βασικότατοι, ξεδίπλωσαν τις δεδομένες αρετές τους και οδεύουν ολοταχώς προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά από το 1985.

Ο Ολιβέιρα έχει τα φόντα για να προστεθεί σε αυτό το τιμ των ποδοσφαιριστών που βρήκαν την Ιθάκη τους στον ΠΑΟΚ, αρκεί να του δοθούν ευκαιρίες για να το δείξει, χωρίς να επηρεάζει το γεγονός ότι, από εδώ και πέρα, σχεδόν κάθε ματς (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) είναι «τελικός» για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το 2019 μπορεί να αποδειχθεί κομβικό για τον Πορτογάλο, αφού μέσα στο έτος θα παντρευτεί την αγαπημένη του, εντυπωσιακή Κριστιάνα Γκονσάλβες Περέιρα (αναζητήστε την σε σχετικό αφιέρωμα του SDNA και θα καταλάβετε), αλλά θέλει και να «παντρευτεί» επιτέλους μια ομάδα για πολλά χρόνια. Και αυτός ο υγιής ΠΑΟΚ μπορεί κάλλιστα να εξελιχθεί σε αυτή την ομάδα...

Διαβάστε ακόμη...