Πιθανή και η συνιδιοκτησία για Ολιβέιρα

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε μία μεγάλη κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα παίρνοντας έναν παίκτη με ρόλο στην Πόρτο, με ρήτρα που φτάνει τα 12 εκατ. ευρώ.
Πηγή: paok24.com
Πιθανή και η συνιδιοκτησία για Ολιβέιρα

Από την πρώτη στιγμή του δανεισμού του Σέρζιο Ολιβέιρα στον ΠΑΟΚ, όλοι περίμεναν του καθεστώς της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ και τις ελπίδες παραμονής του παίκτη στη Θεσσαλονίκη και τη νέα σεζόν.

Η περίπτωση του Ολιβέιρα είναι διαφορετική από εκείνη του Μίσιτς, μιας και ο Κροάτης μέσος είναι δανεικός στον ΠΑΟΚ για 1,5 χρόνο, ενώ ο Ολιβέιρα μόνο για τους επόμενους έξι μήνες με την ρήτρα του να φτάνει τα 12 εκατ. ευρώ.

Αυτά τα χρήματα είναι πολλά για πολλές ομάδες στην Ευρώπη και πολύ περισσότερο για ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, παρότι ο ΠΑΟΚ εάν παίξει σαν πρωταθλητής στους ομίλους του Champions League τότε θα έχει πολλαπλάσια έσοδα από άλλες φορές που ήταν στους ομίλους του Europa League.

Μία άλλη οπτική γωνία για την περίπτωση του Σέρζιο Ολιβέιρα και τον ΠΑΟΚ είναι και η συνιδιοκτησία μαζί με την Πόρτο, κάτι που έχει μπει στην πολιτική του πορτογαλικού συλλόγου πολλά χρόνια πριν. Άλλωστε η ομάδα της Πόρτο είναι από τις καλύτερες στην εκμετάλλευση παικτών και στις πωλήσεις τους σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να πάρει τον παίκτη με τα μισά χρήματα της ρήτρας (δηλαδή 6 εκατ. ευρώ), και έτσι θα μπορεί να παραμείνει κάτοικος Τούμπας, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει κάποια μεταγραφή τότε ο ΠΑΟΚ και η Πόρτο θα μοιραστούν τα χρήματα.

Διαβάστε ακόμη...