Τα… ορόσημα της πρόκρισης του ΠΑΟΚ (videos)

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ είναι από χθες και μαθηματικά στους 16 του Basketball Champions League και μία «ματιά» στην πορεία του, ξεχωρίζει κάποιες πολύ σημαντικές από τις οκτώ νίκες που έχει ως τώρα.
Πηγή: sdna.gr
Τα… ορόσημα της πρόκρισης του ΠΑΟΚ (videos)

Μετά τη χθεσινή νίκη στην έδρα της Φριμπούρ και τις ήττες για Χάποελ Χολόν και Ναντέρ, ο ΠΑΟΚ είναι και μαθηματικά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και το μόνο που μένει να ξεκαθαριστεί στην τελευταία αγωνιστική, είναι αν θα τερματίσει τρίτος ή τέταρτος στον όμιλο.

Η πορεία της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου, δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς άρχισε με 0-3, από Βενέτσια στην Ιταλία, Τέλεκομ Βόννης στη Θεσσαλονίκη και Χάποελ Χολόν στο Ισραήλ.

Το πρώτο «κυκλωμένο» παιχνίδι για νίκη ήταν αυτό της 4ης αγωνιστικής, κόντρα στη Ναντέρ. Το ροζ φύλλο αγώνα, βέβαια, ήρθε με δραματικό τρόπο, με την άμυνα του ΠΑΟΚ στον Γουότερς, το ριμπάουντ του Μαργαρίτη, το φάουλ, ουσιαστικά, σε «νεκρό» χρόνο του Γκαμπλ και την εύστοχη βολή του αρχηγού του ΠΑΟΚ, για το τελικό 83-82. Πρωταγωνιστής, ο Ζάρας σε εκείνη την αναμέτρηση, με 18 πόντους και 4/4 τρίποντα, με τους «ασπρόμαυρους» έκτοτε να μπαίνουν στο... αυλάκι της πρόκρισης, με τις δύο νίκες με Όπαβα και Φριμπούρ.


H νίκη που του άλλαξε το «στάτους» ήταν αυτή στην Τενερίφη, με 65-66. Στη βραδιά καριέρας του Λίνου Χρυσικόπουλου, στην οποία είχε 24 πόντους, 6/7 τρίποντα και το νικητήριο τρίποντο, ο ΠΑΟΚ έκανε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νίκες στη σύγχρονη ιστορία του κι αν το έβλεπε κάποιος εντελώς «κυνικά», μάτσαρε την εντός έδρας ήττα από τη Τέλεκομ Βόννης.


Ανάμεσα στις δύο επόμενες εντός έδρας νίκες, με Βενέτσια και Χάποελ Χολόν, μένουμε λίγο παραπάνω σε αυτήν κόντρα στους Ιταλούς, καθώς χωρίς εκείνο το αποτέλεσμα, μπορεί το +15 στη συνέχεια με τους Ισραηλινούς, να μην είχε και μεγάλη σημασία. Ο Φιλ Γκος είχε τα δικά του προηγούμενα από τη θητεία του στη Βενετία και με 20 πόντους και 5/7 τρίποντα, «οδήγησε» τον ΠΑΟΚ στο τελικό 77-76, ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έμεινε στη ιστορία η ανεπανάληπτη... περιποίηση προσώπου του Τζόουνς στο Γουάτ.


Προφανώς και καθεμία από τις νίκες του ΠΑΟΚ, είχε τη σημασία της για την πρόκριση στους 16 του BCL, αλλά οι συγκεκριμένες τρεις, σήμαιναν κάτι παραπάνω από δύο βαθμούς.

Διαβάστε ακόμη...