Ένας Βίκινγκ στην Τούμπα! (vid)

Από sfina.gr: Στην πιο αραιοκατοικημένη χώρα της Ευρώπης (3 κάτοικοι ανά τ.χ., έναντι 81 της Ελλάδας και 466 της Ολλανδίας) μπορεί να θαυμάσει κανείς μερικά από τα μεγαλοπρεπέστερα φυσικά τοπία, όπως παγετώνες, παγετωνικές λίμνες, φιόρδ (θαλασσοποταμούς), ενεργά ηφαίστεια και θερμοπίδακες, ηφαιστειακές υποαρκτικές ερήμους και μεγάλες εκτάσεις άγριας φύσης.
Πηγή: sfina.gr
Ένας Βίκινγκ στην Τούμπα! (vid)

Ο Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον γίνεται ο πρώτος παίκτης από την Ισλανδία που θα φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ και αποτελεί έναν... Βίκινγκ φύσει και θέσει!

Στις 5 Αυγούστου του 1993 γεννήθηκε στο Κοπαβόγκουρ, ο Σβέριρ Ίνγκασον και από πάρα πολύ μικρή ηλικία στράφηκε στο ποδόσφαιρο αν και το σπορ στην Ισλανδία εκείνα τα χρόνια δεν ήταν και τόσο προβεβλημένο.

Σε ηλικία τεσσάρων ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπρέινταμπλικ, όπου μέσα από αυτές "αναπήδησαν" οι Γκίλφι Σίγκουρτσον, Άλφρεντ Φινμπόγκασον, Γιόχαν Μπεργκ Γκουντμουντσον.

Στα 18 του άρχισε να το βλέπει πιο σοβαρά, παίζοντας στην θυγατρική της Μπρέινταμπλικ, την Άουγκναμπλικ. Οι εμφανίσεις του εκεί όμως έκαναν γρήγορα την "μεγάλη" ομάδα να τον καλέσει πίσω και να τον κάνει έναν από τα πιο σημαντικά στελέχη εκείνου του ρόστερ. Χαρακτηριστικό είναι ότι την σεζόν 2012-13 ψηφίστηκε ως ο πιο υποσχόμενος παίκτης της Μπρέινταμπλικ.

Έναν χρόνο αργότερα έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες γενικότερα στο πρωτάθλημα, ενώ ψηφίστηκε και στην καλύτερη ενδεκάδα!

Τον Γενάρη του 2014 η Βίκινγκ κατάφερε να τον πείσει να αφήσει την Ισλανδία για πρώτη φορά στην καριέρα του, σε μια κίνηση που τον έκανε να αλλάξει επίπεδο μια για πάντα. Άμεσα ο Ίνγκασον πήρε φανέλα βασικού και στο τέλος εκείνης της χρονιάς αναδείχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης της νορβηγικής ομάδας.

Έναν χρόνο μόλις μετά το πέρασμα από την Ισλανδία στην Νορβηγία, έκανε ένα ακόμα βήμα. Η Λόκερεν έδωσε ένα ποσό κοντά στο 1.000.000 ευρώ και τον έφερε στο Βέλγιο. Σε τρία χρόνια εκεί, έπαιξε 70 παιχνίδια και πήρε μόλις 11 κίτρινες και μια κόκκινη!

Στα μέσα του Ιανουαρίου του 2017, η Γρανάδα δίνει 2,2 εκ. ευρώ και τον φέρνει στην Ισπανία υπογράφοντας συμβόλαιο τριών ετών. Δεν πρόλαβε να παίξει πολύ εκεί και μόλις άρχισε η προσαρμογή του, ήρθε ο υποβιβασμός από την Πριμέρα που άνοιξε την πόρτα της αποχώρησης του.

Την ευκαιρία δεν την έχασε η Ροστόφ που τον αγόρασε πληρώνοντας 3.000.000 ευρώ στην ισπανική ομάδα και τον έφερε στην Ρωσία, προλαβαίνοντας αρκετούς συλλόγους που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του.

Με την φανέλα της εθνικής Ισλανδίας, ο Ίνγκασον έχει 26 συμμετοχές και ήταν βασικός στα δυο από τα τρία παιχνίδια του Μουντιάλ. Ο απολογισμός του έχει μέσα και τρία γκολ, το ένα απέναντι στην Εθνική σε ένα φιλικό στο "Καραϊσκάκης" στις 29 Μαρτίου του 2016.

Ο ΠΑΟΚ του δίνει την ευκαιρία να παίξει ξανά σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και δεν είναι μυστικό ότι τον δελεάζει πολύ το ενδεχόμενο να παίξει την επόμενη σεζόν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ένας Βίκινγκ για την άμυνα του Δικεφάλου έρχεται και τον δυναμώνει πάρα πολύ!

Δείτε κάποιες από τις ικανότητες του Ισλανδού αμυντικού :

Διαβάστε ακόμη...