Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ λειτουργεί άψογα, αδυναμία μου ο Άκπομ

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης σχολιάζει στο SDNA τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ και στέκεται στο παιχνίδι του Τσούμπα Άκπομ που έχει αλλάξει πολλά στο επιθετικό κομμάτι του Δικεφάλου.
Πηγή: sdna.gr
Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ λειτουργεί άψογα, αδυναμία μου ο Άκπομ

Ήταν μια εντυπωσιακή νίκη και πολύ περισσότερο μια εμφάνιση ομάδας που έδειξε τις τεράστιες δυνατότητες και την δυναμική που έχει σε όλα τα επίπεδα. Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός, πέτυχε τέσσερα γκολ κόντρα στον ΟΦΗ, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, έπαιξε συνδυαστικό ποδόσφαιρο και πραγματικά ήταν εμφάνιση μεγάλης ομάδας. Γι' αυτό και ο κόσμος που έφευγε από το γήπεδο χθες ήταν τόσο χαρούμενος, καθώς βλέπει ότι ο ΠΑΟΚ ματς με ματς βγάζει την τεράστια ποιότητα που διαθέτει...

Αυτό που μου έμεινε από το παιχνίδι είναι η τεράστια διάθεση και το πάθος που είχαν οι παίκτες από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Ακόμα και μετά το 4-0, είδαμε μια ομάδα που έτρεχε, που ήθελε να βρει και άλλο τέρμα, παίκτες που ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο, μια ομάδα πραγματικά με όλη την σημασία της λέξης. Από τους ποδοσφαιριστές, το προπονητικό τιμ, τους ανθρώπους δίπλα στην ομάδα, την διοίκηση, τον κόσμο, όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ λειτουργεί στην τελειότητα και αυτό φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αξίζουν πολλά μπράβο και συγχαρητήρια, χωρίς φυσικά να επαναπαύεται κανένας γιατί υπάρχουν ακόμα 13 παιχνίδια.

Για τον Άκπομ, έχω εκφραστεί πολλές φορές μέσα από τα άρθρα εδώ στο SDNA. Για μένα είναι η αδυναμία μου. Από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι έχω εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια. Είναι παίκτης με τεράστιες δυνατότητες, τώρα τον εμπιστεύεται παραπάνω ο Λουτσέσκου και επάξια με τον τρόπο λειτουργίας του στα παιχνίδια. Δείχνει ότι καλύπτει στο 100% αυτή τη δύσκολη θέση του φορ.

Το παιδί, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει τρομερά χαρίσματα, είναι γρήγορος, ενεργεί εξαιρετικά, είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, στο ψηλό παιχνίδι, είναι ένας παίκτης ο οποίος από την ώρα που μπήκε στην βασική ενδεκάδα, έχει δώσει πολλά. Με τον Άκπομ στην ενδεκάδα έχουν ανοίξει οι χώροι, οι μεσοεπιθετικοί πατάνε πιο εύκολα στην περιοχή, έχει αλλάξει εντελώς ο τρόπος παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Έγινε πιο ευέλικτη η ομάδα, πιο γρήγορη, έχουν δημιουργηθεί μεγάλοι χώροι και θεωρώ πως είμαστε τυχεροί που τον έχουμε, όπως και αυτός είναι τυχερός γιατί μέσα από τον ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει πολλά, βρίσκεται σε μια μεγάλη ομάδα και μπορεί να βελτιωθεί και να φτάσει σε υψηλά επίπεδα.

Είναι πολύ σημαντικό που πέτυχε δυο γκολ χθες, τον βοηθάει στο ψυχολογικό κομμάτι. Άλλωστε, το είπε και το παιδί χθες, το πόσο τον επηρέασε όλη αυτή η κατάσταση που ενώ σκόραρε κανονικά, δεν τα μετρούσαν.

Ακόμη ένα στοιχείο που έχει ο Άκπομ, είναι το γεγονός ότι στη θέση του φορ πιέζει πολύ ψηλά την αντίπαλη άμυνα και έτσι αφήνει και τους άλλους παίκτες να ανέβουν περισσότερο και γίνεται πιεστικό το παιχνίδι του ΠΑΟΚ απέναντι στον αντίπαλο, διαθέτει και αυτό το προσόν στο παιχνίδι του.

Ο Σφιντέρσκι κατέγραψε χθες την πρώτη του συμμετοχή, είχε δυο καλές ενέργειες, όταν ήρθε σε επαφή με την μπάλα έδειξε ότι την χειρίζεται σωστά. Αυτό το παιδί με τον χρόνο συμμετοχής που θα πάρει θα δείξει τις δυνατότητες που έχει. Για να τον φέρουν στον ΠΑΟΚ, είδαν πως έχει στοιχεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Έτσι όπως είδα χθες το ματς και τις αλλαγές, ο ΠΑΟΚ διαθέτει ένα ρόστερ υψηλού επιπέδου, ο προπονητής έχει λύσεις σημαντικές και αυτό είναι καλό τόσο για την ομάδα όσο και για τον προπονητή, ώστε να έχει δυνατά εργαλεία. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για έναν σύλλογο που κάνει πρωταθλητισμό.

Την ίδια ώρα, ο Ζαμπά διανύει μια καλή περίοδο, είχε δυο ωραίες ασίστ στο ματς, πέτυχε γκολ και συνεχίζει να δείχνει στις εμφανίσεις του, τις τεράστιες δυνατότητες που έχει. Είναι και νεαρός ηλικιακά και θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι σε καλή κατάσταση, ψάχνει το γκολ, τη δημιουργία και θεωρώ πως στο ματς με τον ΟΦΗ μαζί με τον Άκπομ, ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν. Συνολικά η ομάδα ήταν καταπληκτική, απλά αυτοί οι δυο ξεχώρισαν για εμένα.

Βλέπουμε πλέον από το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου πως ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει σε καλύτερα επίπεδα απόδοσης, παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, έρχεται πιο εύκολα στο γκολ. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στα τελευταία παιχνίδια έχει σκοράρει τόσα γκολ. Αυτό δείχνει πως είναι καλύτερη η επιθετική διάθεση, υπάρχει περισσότερη φρεσκάδα και από παιχνίδι σε παιχνίδι ο Δικέφαλος γίνεται ακόμα πιο ουσιαστικός, την ώρα που πλησιάζουν και τα ντέρμπι, στα οποία θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ θα είναι πανέτοιμος σε όλους τους τομείς.

Κλείνοντας, για ακόμα ένα παιχνίδι είδαμε και την διάθεση του κόσμου, που πιστεύει και στηρίζει την προσπάθεια της ομάδας, είχε πάνω από 25000 στο γήπεδο. Υπήρχε ένα θερμό κλίμα από τους φιλάθλους κάτι που το γνωρίζουμε αλλά και το βλέπουμε. Ο κόσμος πιστεύει πολύ στην ομάδα, στις δυνατότητες που έχει και πάνω από όλα πιστεύει ότι μπορεί και αξίζει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ είναι... ένα, με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και κατ' επέκταση του νταμπλ.

Διαβάστε ακόμη...