Φέρτε το VAR... χθες: Αλλοίωση αποτελέσματος στα μισά ματς της αγωνιστικής!

Aπό sdna.gr: Ούτε σε ένα, ούτε σε δύο. Στα μισά -και παραπάνω- παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής της Superleague υπήρξαν σοβαρά διαιτητικά λάθη, που συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.
Πηγή: sdna.gr
Φέρτε το VAR... χθες: Αλλοίωση αποτελέσματος στα μισά ματς της αγωνιστικής!

Ο Παναθηναϊκός φωνάζει δικαιολογημένα για τις αποφάσεις του Παπαδόπουλου στο κυριακάτικο (27/1) παιχνίδι με τη Λάρισα, κυρίως για το πέναλτι-μαρς (και κόκκινη στον αμυντικό) που δεν δόθηκε στον Μακέντα, μετά από τράβηγμα του Ζίζιτς στο 87ο λεπτό κι ενώ ο Ιταλός φορ ετοιμαζόταν να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Μία παρόμοια φάση δε, είδαμε να εκτυλίσσεται λίγη ώρα αργότερα και στη Ρώμη, στην αναμέτρηση της Λάτσιο με τη Γιουβέντους. Κατά διαβολική σύμπτωση μάλιστα, στο ίδιο ακριβώς λεπτό με εκείνη του ΟΑΚΑ! Εκεί βέβαια ο διαιτητής... έβλεπε (ενδεχομένως πάντως να βοηθήθηκε κι από τον επόπτη), δίνοντας την εσχάτη των ποινών και η "Κυρία" πέτυχε με τον Ρονάλντο το νικητήριο τέρμα.

Ο Παναθηναϊκός φωνάζει δικαιολογημένα για τις αποφάσεις του Παπαδόπουλου στο χθεσινό (27/1) παιχνίδι με τη Λάρισα, κυρίως για το πέναλτι-μαρς (και κόκκινη στον αμυντικό) που δεν δόθηκε στον Μακέντα, μετά από τράβηγμα του Ζίζιτς στο 87ο λεπτό κι ενώ ο Ιταλός φορ ετοιμαζόταν να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Μία παρόμοια φάση δε, είδαμε να εκτυλίσσεται χθες στη Ρώμη, ανάμεσα σε Λάτσιο και Γιουβέντους. Κατά διαβολική σύμπτωση μάλιστα, στο ίδιο ακριβώς λεπτό με εκείνη του ΟΑΚΑ! Εκεί βέβαια ο διαιτητής... έβλεπε (ενδεχομένως να βοηθήθηκε κι από τον επόπτη), δίνοντας την εσχάτη των ποινών και η "Κυρία" πέτυχε με τον Ρονάλντο το νικητήριο τέρμα.

Οι "πράσινοι" ωστόσο δεν είναι οι μοναδικοί που έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία της 18ης αγωνιστικής. Σε συνολικά τέσσερα παιχνίδια άλλωστε, είχαμε σοβαρά διαιτητικά λάθη, τα οποία ενδεχομένως συνέβαλαν στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Σε άλλα λιγότερο και σε άλλα... πολύ περισσότερο. Λάθη ωστόσο που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν αποφευχθεί αν υπήρχε το VAR στο ελληνικό το πρωτάθλημα, το οποίο πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή και κανείς ακόμα δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε επιτέλους θα εφαρμοστεί, για να σταματήσουν οι ομάδες να χάνουν άδικα βαθμούς, ο κόσμος να βρίσκεται στα κάγκελα και οι διαιτητές στα «μανταλάκια»..

Το... κακό ξεκίνησε με το καλημέρα της αγωνιστικής. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε με 1- 0 τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης, ωστόσο ο διαιτητής Ζαχαριάδης στέρησε από τους φιλοξενούμενους τη δυνατότητα να διεκδικήσουν με μεγαλύτερες αξιώσεις την ισοφάριση στο τελευταίο τέταρτο. Ο Μακεδόνας ρέφερι απέβαλε αδικαιολόγητα τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, Βάσιτς, θεωρώντας ότι έπιασε τη μπάλα εκτός περιοχής, όμως αυτή χτύπησε στο πρόσωπό του.

Το γκολ-χέρι του Μάνταλου

Επίσης σοβαρό λάθος όμως είχαμε και σε ένα άλλο σαββατιάτικο ματς. Στη Νέα Σμύρνη η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του Πανιωνίου, ανοίγοντας το σκορ από νωρίς με τον Μάνταλο (το δεύτερο γκολ μπήκε στο 92'). Το γκολ ωστόσο δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο αρχηγός της Ένωσης κατέβασε τη μπάλα εμφανώς με το χέρι, με τον Ευαγγέλου λανθασμένα να μη σταματάει τη φάση. Πέναλτι-ανακάλυψη στη Λαμία Για δεύτερη σερί αγωνιστική ο Ατρόμητος φωνάζει δικαιολογημένα για ανύπαρκτο πέναλτι που δίνεται εναντίον του. Μόνο ο διαιτητής Κομίνης άλλωστε είδε φάουλ του Χατζηησαΐα επάνω στον Δημούτσο κι ο Μπαράλες από τα 11 μέτρα διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 77'. Το πέναλτι-μαρς του Μακέντα Η διαιτητική... παρωδία της αγωνιστικής έριξε την αυλαία της στο ΟΑΚΑ. Ο Παπαδόπουλος αρνήθηκε ένα πέναλτι-μαρς επάνω στον Μακέντα από τον Ζίζιτς για τράβηγμα της φανέλας στο 88ο λεπτό, στερώντας από τον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα του έδινε τη νίκη.

Οι «πράσινοι» ωστόσο δεν είναι οι μοναδικοί που έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία της 18ης αγωνιστικής. Σε συνολικά τέσσερα παιχνίδια άλλωστε, είχαμε σοβαρά διαιτητικά λάθη, τα οποία ενδεχομένως συνέβαλαν στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Σε άλλα λιγότερο και σε άλλα... πολύ περισσότερο. Λάθη ωστόσο που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν αποφευχθεί αν υπήρχε το VAR στο ελληνικό το πρωτάθλημα, το οποίο πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή και κανείς ακόμα δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε επιτέλους θα εφαρμοστεί, για να σταματήσουν οι ομάδες να χάνουν άδικα βαθμούς, ο κόσμος να βρίσκεται στα κάγκελα και οι διαιτητές στα «μανταλάκια».

Η άδικη αποβολή του Βάσιτς

Το... κακό ξεκίνησε με το καλημέρα της αγωνιστικής. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε με 1- 0 τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης, ωστόσο ο διαιτητής Ζαχαριάδης στέρησε από τους φιλοξενούμενους τη δυνατότητα να διεκδικήσουν με μεγαλύτερες αξιώσεις την ισοφάριση στο τελευταίο τέταρτο. Ο Μακεδόνας ρέφερι απέβαλε αδικαιολόγητα τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, Βάσιτς, θεωρώντας ότι έπιασε τη μπάλα εκτός περιοχής, όμως αυτή χτύπησε στο πρόσωπό του.

Το γκολ-χέρι του Μάνταλου

Επίσης σοβαρό λάθος όμως είχαμε και σε ένα άλλο σαββατιάτικο ματς. Στη Νέα Σμύρνη η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του Πανιωνίου, ανοίγοντας το σκορ από νωρίς με τον Μάνταλο (το δεύτερο γκολ μπήκε στο 92'). Το γκολ ωστόσο δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο αρχηγός της Ένωσης κατέβασε τη μπάλα εμφανώς με το χέρι, με τον Ευαγγέλου λανθασμένα να μη σταματάει τη φάση. Στο ίδιο παιχνίδι μπορούσε να δοθεί ως και κόκκινη κάρτα στον Ντουρμισάι για πάτημα σε αντίπαλό του.

Πέναλτι-ανακάλυψη στη Λαμία

Για δεύτερη σερί αγωνιστική ο Ατρόμητος φωνάζει δικαιολογημένα για ανύπαρκτο πέναλτι που δίνεται εναντίον του. Μόνο ο διαιτητής Κομίνης άλλωστε είδε φάουλ του Χατζηησαΐα επάνω στον Δημούτσο κι ο Μπαράλες από τα 11 μέτρα διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 77'.

Το πέναλτι-μαρς του Μακέντα

Η διαιτητική... παρωδία της αγωνιστικής έριξε την αυλαία της στο ΟΑΚΑ. Ο Παπαδόπουλος αρνήθηκε ένα πέναλτι-μαρς επάνω στον Μακέντα από τον Ζίζιτς για τράβηγμα της φανέλας στο 88ο λεπτό, στερώντας από τον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα του έδινε τη νίκη.

Στα παραπάνω μπορούσε κάλλιστα να μπει και το παιχνίδι της Τούμπας, αλλά τουλάχιστον εκεί ήταν τέτοια η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ κι ΟΦΗ που δεν διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα. Ένα πέναλτι (επάνω στον Σάκχοφ) και τουλάχιστον μία κόκκινη δεν έβγαλε ο Γρατσάνης σε παίκτη του ΟΦΗ. Κι αυτός ωστόσο, όπως κι ο Κομίνης, βρίσκονται κανονικά στους ορισμούς της 15ης εμβόλιμης αγωνιστικής.

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...