Ο ΠΑΟΚ στην ελίτ της Ευρώπης

Από sfina.gr: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, λόγω της τεράστιας δυναμικής του Ιβάν Σαββίδη, συγκαταλέγεται, πλέον, στην ελίτ των ευρωπαϊκών συλλόγων, σε επίπεδο τεχνολογίας και σύγχρονης εταιρικής λειτουργίας.
Πηγή: sfina.gr
Ο ΠΑΟΚ στην ελίτ της Ευρώπης

Σε ανύποπτο χρόνο ο μεγαλομέτοχος είχε δεσμευτεί ότι θα ανεβάσει τον ΠΑΟΚ στην 20άδα των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης και πολλοί... κορόιδευαν. Μάλλον, επειδή, λίγοι είχαν αντιληφθεί έγκαιρα το βεληνεκές του.

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ είναι μέλος πλέον και μετέχει ενεργά σε όλες τις μεγάλες οργανώσεις συλλόγων, παρακολουθώντας – κατ' αυτόν τον τρόπο – τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στο ποδόσφαιρο. Στελέχη του ΠΑΟΚ δίνουν το παρών ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλα τα διεθνή ποδοσφαιρικά φόρουμ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δικέφαλος ήταν παρών σε άλλα δύο διεθνή συνέδρια που σχετίζονταν με την τεχνολογία και το ποδόσφαιρο. Ο πολιτικός μηχανικός και υπεύθυνος ανάπτυξης των κτιριακών υποδομών της ΠΑΕ, Γιάννης Δημογιάννης, ήταν την περασμένη εβδομάδα στο Πόρτο και στο Βερολίνο σε συνέδρια σχετικά με την ανάπτυξη και ασφάλεια των γηπέδων, αλλά και την τεχνολογία 5G στα λεγόμενα έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Το ετήσιο συνέδριο για τα γήπεδα διοργανώθηκε από την ESSMA (European Stadium & Safety Management Association), στην οποία είναι μέλη 350 γήπεδα απ' όλη την Ευρώπη, ανάμεσά τους και η Τούμπα. Η ESSMA είναι φορέας ανάπτυξης, ασφάλειας και διαχείρισης γηπέδων. Στα συνέδριά της γίνεται ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών, εμπειριών, αλλά και διερεύνηση αποτελεσματικών τρόπων εμπορικής αξιοποίησης αθλητικών εγκαταστάσεων και παραγόντων βιωσιμότητας μίας ποδοσφαιρικής εγκατάστασης. Η παρουσία εκπροσώπου του ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα σημαντική και ενόψει του πρότζεκτ της νέας Τούμπας.

Στο δεύτερο συνέδριο, στο οποίο εκπροσωπήθηκε ο ΠΑΟΚ, σχετίζονταν με ερευνητικό κονσόρτσιουμ ομάδων και είχε ως αντικείμενο την νέα 5G τεχνολογία στα κινητά τηλέφωνα και την μεταφορά δεδομένων, που θα αλλάξει τον κόσμο του διαδικτύου μελλοντικά. Το 5G είναι η νέα γενιά τεχνολογίας ασύρματου δικτύου, που θα αυξήσει την ταχύτητα της διαδικτυακής σύνδεσης κατά δέκα φορές σε σχέση με τον προκάτοχό της 4G. Είναι προφανές ότι ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον Ιβάν πρωτοπορεί και σε θέματα υψηλής τεχνολογίας, όπως αρμόζει σε μία ομάδα με ευρωπαϊκές φιλοδοξίες.

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...