Οι 13 «τελικοί» του ΠΑΟΚ και οι αριθμοί που λένε αλήθεια

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την κούρσα του για το πρωτάθλημα, νικώντας το ένα παιχνίδι μετά το άλλο, την ώρα που και οι αριθμοί λένε την... δική τους αλήθεια.
Πηγή: sdna.gr
Οι 13 «τελικοί» του ΠΑΟΚ και οι αριθμοί που λένε αλήθεια

Ακόμα τρεις βαθμούς έβαλε στο... τσεπάκι του χθες το απόγευμα ο ΠΑΟΚ, που διατήρησε την διαφορά από τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να συνεχίσει ανεπηρέαστος την κούρσα του για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Πλέον απομένουν... 13 τελικοί για τον ΠΑΟΚ ώστε να φτάσει στο φετινό τίτλο, ωστόσο πέρα από την αγωνιστική εικόνα που βγάζει ο Δικέφαλος ειδικά το τελευταίο διάστημα και οι αριθμοί δείχνουν πως έχει την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα (σ.σ. φυσικά και τα αποτελέσματα).

Μετά και τις χθεσινές αναμετρήσεις λοιπόν, ο ΠΑΟΚ μετράει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 34 γκολ (σ.σ. σε 187 τελικές προσπάθειες) αλλά και την καλύτερη άμυνα, καθώς έχει δεχτεί μόλις έξι τέρματα στις αναμετρήσεις που έχει δώσει.

Την ίδια ώρα όμως, ο ΠΑΟΚ έφτασε τις 16 νίκες σε 17 ματς, ενώ από την ισοπαλία στο Περιστέρι, έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να καταγράψει οκτώ συνεχόμενες νίκες.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός που ακολουθεί στην βαθμολογία τον ΠΑΟΚ, έχει 27 γκολ σε 263 τελικές προσπάθειες, ενώ έχει δεχθεί εννέα γκολ.

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ παραμένει στις επτά μοναδικές αήττητες ομάδες σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ετοιμάζεται για την... τελική ευθεία του πρωταθλήματος με τα καθοριστικά ντέρμπι που έχει μπροστά του.

Για την ιστορία πάντως, το καλύτερο ξεκίνημα του Δικεφάλου ήταν την σεζόν 1972-73 όταν είχε καταγράψει 16 νίκες και τρεις ισοπαλίες στις πρώτες 19 αγωνιστικές, ρεκόρ το οποίο μπορεί να... σπάσει και να γράψει νέα ιστορία.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...