«Πιόντεκ και Σβιντέρσκι είναι οι μεγάλες ελπίδες του πολωνικού ποδοσφαίρου»

Από sfina.gr: Νέα ανερχόμενα αστέρια του πολωνικού ποδοσφαίρου στην θέση του σέντερ φορ χαρακτήρισε ο Μίχαελ Ζεβλάκοφ τον Κριστόφ Πιόντεκ που παίρνει μεταγραφή από την Τζένοα στην Μίλαν και τον Κάρλος Σβιντέρσκι που ήρθε στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sfina.gr
«Πιόντεκ και Σβιντέρσκι είναι οι μεγάλες ελπίδες του πολωνικού ποδοσφαίρου»

Ο βετεράνος άσος της Εθνικής Πολωνίας, γνωστός στην Ελλάδα και από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, είναι, πλέον, τεχνικός διευθυντής της 11ης στην βαθμολογία του πολωνικού πρωταθλήματος Ζαγκλέμπιε Λούμπιν. Θυμίζουμε, ότι ήταν τεχνικός διευθυντής και της Λέγκια και αυτός που έκανε το «deal» με τον ΠΑΟΚ για την πώληση του Πρίγιοβιτς τον Ιανουάριο του 2017.

Στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Ζεβλάκοφ μίλησε για το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ, ως άριστος γνώστης του πολωνικού ποδοσφαίρου και την σύγκρισή του με τον Πρίγιοβιτς.

-Κύριε Ζεβλάκοφ καλησπέρα. Ποια είναι η γνώμη σας για τον Κάρλος Σβιντέρσκι;

«Αποτελεί μία μεγάλη ελπίδα του πολωνικού ποδοσφαίρου και μία επένδυση για τον ΠΑΟΚ, αλλά σε σύγκριση με τον Πρίγιοβιτς, ίσως δεν είναι τόσο έτοιμος σέντερ φορ. Τους τελευταίους έξι μήνες στην Πολωνία άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον με τις εμφανίσεις του, αλλά έχει σημασία να δούμε το πώς θα αντιδράσει σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ».

-Ποια είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του;

«Είναι τεχνίτης επιθετικός, παίζει συνδυαστικό ποδόσφαιρο, αγωνίζεται ως καθαρός φορ, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός. Το ότι είναι διεθνής με την U21 της Πολωνίας επιβεβαιώνει την αξία του».

-Ως γνώστης και του ελληνικού πρωταθλήματος πιστεύεται ότι θα κάνει καριέρα στον ΠΑΟΚ;

«Για να είμαι ειλικρινής θα πω πως θα πρέπει να περιμένετε λίγο και να του δοθεί η απαραίτητη πίστωση χρόνου. Είναι νεαρός, αλλάζει για πρώτη φορά χώρα και πρέπει να δούμε το πως θα ανταπεξέλθει στην πίεση που έχει ένα μεγάλο κλαμπ με πρωταγωνιστικούς στόχους όπως ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να δούμε εάν θα αντέξει στην πίεση του σκόρερ μίας ομάδας όπως ο ΠΑΟΚ».

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΣΒΙΝΤΕΡΚΣΙ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ»

-Σε σύγκριση με τον Πρίγιοβιτς ποιες διαφορές έχουν αγωνιστικά;

«Μιλάμε για δύο επιθετικούς με τελείως διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Ο Σβιντέρσκι δημιουργεί παιχνίδι, συνδυάζεται πολύ με τους συμπαίκτες μέσα κι έξω από την περιοχή, ενώ ο Πρίγιοβιτς είναι καθαρός φορ που παίρνει δέκα πάσες και βάζει οχτώ γκολ. Στον ΠΑΟΚ σε δύο χρόνια έβαλε πάνω από 50 γκολ. Είναι πάρα πολλά. Ο επιθετικός που θα τον αντικαταστήσει, όπως είναι ο Σβιντέρσκι, θα έχει μεγάλη πίεση για να ανταποκριθεί σ' αυτό τον ρόλο».

-Υπάρχουν κοινά σημεία ανάμεσα στις μεταγραφές των Πρίγιοβιτς και Σβιντέρσκι στον ΠΑΟΚ;

«Όχι. Ο Σβιντέρσκι είναι επένδυση, ενώ με τον Πρίγιοβιτς είχες την εγγύηση ότι θα βάλει 15 γκολ τουλάχιστον την σεζόν. Ίσως ο Σβιντέρσκι γίνει καλύτερος από τον Πρίγιοβιτς στο μέλλον, αλλά αυτή την στιγμή δεν εγγυάται με την παρουσία του τα γκολ του Πρίγιοβιτς κατά την διάρκεια της σεζόν».

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ»

-Ο Σβιντέρσκι θεωρείται η νέα μεγάλη ελπίδα του Πολωνικού ποδοσφαίρου;

«Κατά σειρά κατάταξης ο Κριστόφ Πιόντεκ που πήρε μεταγραφή από την Τζένοα στην Μίλαν είναι το νέο ανερχόμενο αστέρι. Από τους επιθετικούς που παίζουν στο πολωνικό πρωτάθλημα ο Σβιντέρσκι έχει δείξει ότι μπορεί να γίνει το νέο μεγάλο αστέρι σέντερ φορ στο Πολωνικό ποδόσφαιρο».

-Εάν ήσασταν τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ θα επενδύατε ένα ποσό τριών εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Σβιντέρσκι;

«Για το ποσό δεν μπορώ να σας απαντήσω. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ πήρε με δύο εκατ. ευρώ τον Πρίγιοβιτς, μπορεί τα τρία εκατ. να είναι πολλά για τον Σβιντέρσκι, αλλά εξαρτάται το πώς το βλέπει κανείς μία μεταγραφή. Δεν ξέρω την μεταγραφική φιλοσοφία και τον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ. Τα ποσά των μεταγραφών, άλλωστε, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αυξάνονται διαρκώς με αλματώδη ρυθμό. Σίγουρα ο Σβιντέρσκι είναι ένας ενδιαφέρον παίκτης. Εγώ όταν έφερα τον Νίκολιτς και τον Οφόε στην Λέγκια ήταν πιο σίγουρες μεταγραφές. Ξαναλέω, όμως, ότι ο Σβιντέρσκι αυτή την στιγμή δεν είναι Πρίγιοβιτς, αλλά ίσως γίνει καλύτερος και από τον Πρίγιοβιτς».

Διαβάστε ακόμη...