Γρατσάνης ο... επικίνδυνος (video)

Από paok24.com: Τον Βαγγέλη Γρατσάνη της ΕΠΣ Τρικάλων όρισε η ΚΕΔ στο κυριακάτικο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Τούμπα, με τις... συστάσεις που ακολουθούν τον Τρικαλινό ρέφερι να μην είναι και ιδιαίτερα... καλές!
Πηγή: paok24.com
Γρατσάνης ο... επικίνδυνος (video)

Η κυριακάτικη παρουσία του Γκατσάνη στην Τούμπα θα σηματοδοτήσει την πρώτη "συνάντηση" του με τον ΠΑΟΚ αλλά και την μόλις έβδομη παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα, καθώς τη σεζόν 2016-17 όποτε και προβιβάστηκε στη μεγάλη κατηγορία "σφύριξε" μόνο το παιχνίδι μεταξύ Παναιτωλικού και Ηρακλή στο Αγρίνιο (2-0) και τη σεζόν 2017-18 ορίστηκε σε 6 παιχνίδια Β΄ Εθνικής, 2 Κυπέλλου και 2 Γ΄ Εθνικής!

Ψάχνοντας κανείς το παρελθόν του εν λόγω διαιτητή, σαφώς και δεν μπορεί να παραβλέψει το πέναλτι που καταλόγισε στις 20 Δεκεμβρίου 2015 υπέρ του Φωστήρα και εις βάρος του Ιάλυσου στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, επειδή απλά ο Φυλακούρης των γηπεδούχων τόλμησε απλά να... αγγίξειτον Καϊμακαμούδη των φιλοξενούμενων στη γωνία της μεγάλης περιοχής. Το βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για τις ικανότητες του Γρατσάνη...

Σε ότι αφορά τη φετινή παρουσία του Τρικαλινού διαιτητή στη Σούπερ Λίγκα, έχει διευθύνει τα παιχνίδια Παναιτωλικός - ΟΦΗ (2-1), ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης (1-0), Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ (0-2), Λεβαδειακός - ΟΦΗ (2-1) και Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης (2-1).

Έχει το δικό του ενδιαφέρον να θυμηθούμε τι ανέφερε η ιστοσελίδα soccerplus.gr για την παρουσία του Γρατσάνη στο παιχνίδι Παναιτωλικός - ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής:

"Στο 23' η φάση του γκολ του Παναιτωλικού είναι οριακή. Δεν μπορούμε να πάρουμε θέση, διότι όπως φάνηκε και στο ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρη φάση. Θα πάμε με το βοηθό, ό,τι και να έδινε εκεί ήταν δικαιολογημένος. Είναι στην κόψη του ξυραφιού για το αν είναι ή δεν είναι οφσάιντ. Ο βοηθός είναι στην ίδια ευθεία, φαίνεται πως «έχει» τη φάση, δεν ταλαντεύτηκε σηκώνω δεν σηκώνω, ήταν αποφασιστικός, άρα θα υποστηρίξουμε την απόφασή του.

Στο 38' κακώς διαμαρτύρεται ο ΟΦΗ για πέναλτι. Δεν υπάρχει πέναλτι, δεν υπάρχει καμία επαφή ανάμεσα στον τερματοφύλακα Κυριακίδη και τον Βουό. Από τα λίγα σωστά σφυρίγματα του Γρατσάνη. Σωστά μάλιστα έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο στον επιθετικό του ΟΦΗ.

Από πλευράς αμφισβητούμενων φάσεων δεν είχε κάτι άλλο, ωστόσο η παρουσία του κ. Γρατσάνη ήταν απογοητευτική. Ηταν διαιτητής περασμένης 20ετιας...

Φάνηκε ότι είναι φοβερά άπειρος. Δεν είχε καμία θέση μέσα στο γήπεδο, όλες ήταν λαθεμένες. Αποκορύφωμα όταν σε μία απόκρουση ενός αμυντικού η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του και πήγε κόρνερ. Θα μπορούσε να μπει μέχρι και γκολ, θα μιλούσαμε για παγκόσμια πρωτοτυπία. Δυστυχώς όμως δεν συνετίστηκε από τη συγκεκριμένη φάση, συνέχισε να κινείται στο κέντρο της μεγάλης περιοχής, μπερδευόταν στα πόδια των αμυντικών και των επιθετικών.

Συν τοις άλλοις φάνηκε ότι έχει αρκετά κιλά. Όλα αυτά συνετέλεσαν στο να μην υπάρχει σεβασμός από τους ποδοσφαιριστές και σε κάθε του σφύριγμα να υπάρχει διαμαρτυρία με αποτέλεσμα να δείξει 13 κίτρινες κάρτες!

Οι ποδοσφαιριστές δεν του είχαν εμπιστοσύνη και διαμαρτύρονταν διότι δεν είχε την προσωπικότητα και τη στιβαρότητα να αποφεύγει τις διαμαρτυρίες. Απορώ αν οι κύριοι της ΚΕΔ τον έχουν παρακολουθήσει και με ποια κριτήρια τον έχουν αξιολογήσει στη Super League. Σίγουρα θα πρέπει να προβληματιστούν...

Πειθαρχικός έλεγχος, προσωπικότητα, φυσική κατάσταση, θέσεις γηπέδου, όλα προβληματικά. Φυσικό λοιπόν να επέλθει εκνευρισμός από τους ποδοσφαιριστές σε ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις και υπό κανονικές συνθήκες ένας διαιτητής με προσωπικότητα θα το είχε βγάλει περίπατο.

Ευτυχώς τουλάχιστον που δικαιώθηκε στη φάση του πέναλτι. Προσωπικά πάντως είδα ένα τετραγωνάκι να γυρίζει στο γήπεδο άσκοπα. Σε ό,τι αφορά στη φάση της αποβολής του τεχνικού του ΟΦΗ, είναι αρμοδιότητα του τέταρτου, Ζαχαριάδη".

Διαβάστε ακόμη...