PAOK...Next Generation

Από sdna,gr: Οι νεαροί του ΠΑΟΚ ήταν... χάρμα οφθαλμών απέναντι στην Παναχαϊκή, με τον Δικέφαλο να βάζει μπρος το πλάνο αξιοποίησης ποδοσφαιριστών που αφήνουν χαμόγελα και υποσχέσεις με φόντο το αύριο του συλλόγου.
Πηγή: sdna.gr
PAOK...Next Generation

Ζαμπά και Λημνιός φαντάζουν δύο από τα πιο ελπιδοφόρα πρότζεκτ του ΠΑΟΚ. Απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου, οι δύο ποδοσφαιριστές άλλαζαν διαρκώς ρόλους μέσα στο γήπεδο. Ο ένας δημιουργούσε, ο άλλος εκτελούσε. Δύο γκολ, ίδιοι πρωταγωνιστές. Πρωταγωνιστές ετών 20. Για τους περισσότερους, στα πρόσωπά τους βρίσκεται το μέλλον του ΠΑΟΚ.

Κάτι που έχουν αντιληφθεί απόλυτα και ίδιοι, με τον Λημνιό να αποθεώνει την πολιτική του ΠΑΟΚ, φωνάζοντας: «Πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους και οι άλλες ομάδες». Ομάδες που έχουν ανάγκη από... νέο αίμα, από πιτσιρίκια που ονειρεύονται να κατακτήσουν τον κόσμο και περιμένουν την στήριξη των ομάδων γιατί σε αυτό το ταξίδι δεν πρέπει και δεν μπορούν να είναι μόνοι.

Κοινό σημείο αναφοράς και των δύο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Λέο Ζαμπά έμαθε να... απολαμβάνει τα σκωτσέζικα ντουζ του προπονητή του και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στις συνεντεύξεις του πολλάκις αναφέρεται σε εκείνον και το ρόλο που είχε ο συγκεκριμένος τεχνικός στην απόφασή του να μετακομίσει στον ΠΑΟΚ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Λημνιός, ο οποίος έχει παραδεχθεί πως αισθάνεται... αιώνια ευγνώμων στον Λουτσέσκου, στον άνθρωπο που τον κράτησε στην ομάδα, την ώρα που φάνταζε με το ένα πόδι εκτός Τούμπας. Εκείνος δεν του χάιδεψε ποτέ τα αυτιά, του μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια, θέλοντας να τονώσει ακόμη περισσότερο τον ποδοσφαιρικό του εγωισμό, φέρνοντας τον 20χρονο αντιμέτωπο με την πρόκληση της καθιέρωσης.

Το κομμάτι του παζλ συμπλήρωσε με απόλυτη επιτυχία εχθές και ο Τσούμπα Άκπομ. Στα 23 του χρόνια, με ανώτατη ποδοσφαιρική παιδεία, ο Άγγλος φορ ανταποκρινόταν απόλυτα στα «θέλω» του ΠΑΟΚ. Ηλικία με προοπτική, ταλέντο για εξέλιξη. Η αποχώρηση του Πρίγιοβιτς, έφερε τον Άκπομ στην πρώτη γραμμή του Δικεφάλου. Ένας φορ με διαφορετικά στοιχεία από τον προκάτοχό του. Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες. Ενδεχομένως και η πίεση προς το πρόσωπό του αλλά εκεί επεμβαίνει πάντα ο «στρατηγός» του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αντιλαμβανόμενος πως όσο περνούν τα παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει τα γκολ από τον φορ του, ο προπονητής του Δικεφάλου φρόντισε να απορροφήσει άμεσα τους κραδασμούς, απευθυνόμενος πρώτα στον Άκπομ και κατόπιν στον κόσμο της ομάδας. Ξέρει καλά πως ένας επιθετικός τρέφεται από τα γκολ αλλά η εικόνα και τα στοιχεία που δείχνει στο παιχνίδι του ο 23χρονος αφήνουν να εννοηθεί πως είναι απλά... θέμα χρόνου.

Από κοντά ακολουθούν οι Γιαννούλης, Λύρατζης και Σφιντέρσκι ενώ έπεται και συνέχεια... Ο αέρας πάνω από το γήπεδο της Τούμπας έχει αλλάξει και ο Λουτσέσκου έχει κάθε λόγο να χαμογελά. Challenge Accepted!

Διαβάστε ακόμη...