Οι αλλαγές Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού δείχνουν θρίλερ στη Volley League

Από sdna.gr: Το SDNA αναλύει τις κινήσεις Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού με φόντο την μάχη για την κατάκτηση της κορυφής της Volley League.
Πηγή: sdna.gr
Οι αλλαγές Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού δείχνουν θρίλερ στη Volley League

Βρισκόμαστε στου δρόμου τα μισά για το πρωτάθλημα της Volley League αφού έχουν παιχτεί δύο αγωνιστικές για τον δεύτερο γύρο. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός αλλά και ο ΠΑΟΚ έχουν κάνει τις μεταγραφικές τους κινήσεις για τον χειμώνα ενώ αναμένεται, σύμφωνα με δήλωση του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, ενίσχυση και για τον Παναθηναϊκό. Τα δεδομένα όσον αφορά τις τρεις αυτές ομάδες αλλάζουν ή θα αλλάξουν θέτοντας νέα δεδομένα στη μάχη του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ενισχυθεί επιθετικά με την επανένταξη του Τοντόρ Αλεξίεφ στην ομάδα του Πειραιά. Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος κάθε ομάδα μπορεί να συνάψει συμβόλαια με πέντε Κοινοτικούς αθλητές ή με τέσσερις εφόσον έστω και ένας είναι εκτός χωρών ΕΕ. Η ομάδα του Πειραιά επέλεξε να αφήσει εκτός ρόστερ στο ελληνικό πρωτάθλημα τον Γερμανό κεντρικό Μάρκους Μπέμε.

Αυτή η απόφαση ίσως αποδειχτεί καθοριστική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αφού ο Ολυμπιακός κερδίζει μεν επιθετικά με τον Βούλγαρο ακραίο, χάνει όμως τη δύναμή του στο φιλέ αφού ο πανήψηλος Μπέμε ήταν από τους κορυφαίους παίκτες μέχρι στιγμής στη σεζόν. Επίσης με τον Αλεξίεφ στην πίσω ζώνη της άμυνας, εντοπίζεται και μεγάλο κενό όσον αφορά την υποδοχή. Τόσο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όσο και με την Μπουγιουκσεχίρ για το CEV Cup, οι αντίπαλοι «σημάδεψαν» τον Βούλγαρο ακραίο.

Ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής βρήκε οκτώ άσους με το ποσοστό υποδοχής του Αλεξίεφ να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Ο Σμιτ στο τέλος κάθε σετ χρειάστηκε να σηκώσει μεγάλο επιθετικό βάρος και πήρε κρίσιμους πόντους και στο μπλοκ. Άλλωστε ο Καναδός αποκτήθηκε γι' αυτό τον λόγο έχοντας μάλιστα από τα υψηλότερα συμβόλαια στο πρωτάθλημα της Volley League.

Ο ΠΑΟΚ ήταν από τις ομάδες που είχαν ζητήματα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε αλλαγή προπονητή (Ψάρρας αντί Στάνκου), ενώ υπήρξε και διπλή αλλαγή στο ρόστερ με τον Κλάπβαϊκ να παίρνει τη θέση του Μάρκεζ και του Γκάρετ να έρχεται αντί του Χιμένεζ που δεν είχε αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο Σάκης Ψάρρας με το «καλημέρα» πήρε μια γενναία απόφαση αφήνοντας στον πάγκο τον Δημήτρη Τζούριτς που έχει το πιο υψηλό συμβόλαιο στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Το γεγονός αυτό λειτούργησε υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Κι αν το παιχνίδι με αντίπαλο την Κομοτηνή δεν είναι για να βγάζει συμπεράσματα, στο ματς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, η διαφορά στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ φάνηκε ξεκάθαρα. Ο Ολλανδός διαγώνιος στο ντέρμπι της Κυψέλης προσέφερε 19 πόντους (με 61% αποτελεσματικότητα στην επίθεση) ενώ βρήκε και 4 άσους. Ο Νιλς Κλαπβάικ είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος και στο σερβίς του αφού και στο παιχνίδι με την Κομοτηνή σημείωσε 6 βοηθώντας την ομάδα του να ξεκολλήσει κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ.

Το δεύτερο απόκτημα του ΠΑΟΚ, Αμερικανός ακραίος Γκάρετ Μουαγκουτούτια κάνει πιο αθόρυβη δουλειά. Στο πρόσωπό του η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρήκε έναν δεύτερο Σαφράνοβιτς αφού είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός και στην υποδοχή. Είναι ενδεικτικό ότι στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό το ποσοστό του έφτασε στο 40% όσον αφορά τις άριστες υποδοχές, ενώ 38% κόντρα στην Κομοτηνή. Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα δείχνει ιδιαίτερα ικανή στα πρώτα παιχνίδια να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, ακόμη κι αν δεν έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Το έχει κάνει άλλωστε δύο φορές από τις τρεις που έχει πάρει τον τίτλο, το 2016 όταν και τερμάτισε 4ος στην κανονική περίοδο και το 2017 όταν τερμάτισε δεύτερος. Άλλωστε οι έδρες στο βόλεϊ όπως έχουμε δει δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ηττήθηκε στα δύο πρώτα ντέρμπι του δεύτερου γύρου με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό ωστόσο και στα δύο παιχνίδια έδειξε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Ιδιαίτερα στο παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Πειραιά στο κλειστο του Ρέντη ήταν εξαιρετικός στα τρία πρώτα σετ, έχοντας τρεις έμπειρους παίκτες (Γιάκομπσεν, Πανταλέων, Γιορντάνοφ) και δύο νεαρούς που δεν έχουν κλείσει καν τα 19 τους χρόνια.

Στους πράσινους δεν υπάρχει αλλαγή. Αν κάποιος παίκτης αρρωστήσει ή δεν έχει καλή απόδοση σε κάποιο παιχνίδι δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Ο Παναθηναϊκός, όπως σημείωσε στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ετοιμάζει την αντεπίθεσή του με την απόκτηση παίκτη που θα κάνει τη διαφορά ιδιαίτερα στην επίθεση. Άλλωστε τόσο στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ όσο και στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό το τριφύλλι ήταν κοντά μέχρι τους 20 πόντους, αλλά στην τελική ευθεία των σετ δεν είχε λύσεις. Πρέπει να πούμε ότι η χρονιά για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε με χαμηλές προσδοκίες ως προς τις πρώτες θέσεις.

Στόχος των πρασίνων ήταν άλλωστε μία όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στη βαθμολογία όντας ανταγωνιστικός και να βάλει δύσκολα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που θα διεκδικήσουν και φέτος το πρωτάθλημα. Οι πράσινοι όπως όλα δείχνουν θα επιτύχουν τον στόχο τους αγωνιστικά, ενώ επιθυμία τους είναι να προλειάνουν και το έδαφος για την επόμενη σεζόν. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ήδη έχει δημιουργηθεί ένας καλός κορμός αφού Πελεκούδας, Ζήσης, Ράπτης αλλά και ο Ανδρεόπουλος είναι παίκτες της Εθνικής ομάδας.

Διαβάστε ακόμη...