Ο ΠΑΟΚ προχωράει με σωστό πλάνο, έτσι λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης σχολιάζει στο SDNA τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου αλλά στέκεται και στα ουκ ολίγα μεταγραφικά νέα που υπήρξαν στο στρατόπεδο του Δικεφάλου.
Πηγή: sdna.gr
Ο ΠΑΟΚ προχωράει με σωστό πλάνο, έτσι λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες

Καταρχήν ήταν ακόμα μια σπουδαία νίκη για τον ΠΑΟΚ, έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο δρόμος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν μια εύκολη νίκη για τον Δικέφαλο, η οποία έγινε ακόμα πιο εύκολη μετά την σωστή αποβολή του παίκτη του Πανιωνίου. Γενικά φάνηκε από την αρχή η τεράστια διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ παρέταξε για ακόμη μια φορά την ομάδα με τον γνωστό σχηματισμό, έχοντας κάποιες μικρές αλλαγές. Είδαμε δηλαδή τον Βιεϊρίνια να παίζει ως δεξί μπακ, που πραγματικά, ακόμα και εκεί, έδειξε την τεράστια δυναμικότητα που έχει. Είδαμε τον Τόσκα αριστερό μπακ όπου ανταποκρίθηκε αρκετά καλά και στέκομαι κυρίως στην άμυνα, καθώς και με την εμφάνιση των Βαρέλα – Κρέσπο στο ματς, αποδεικνύεται περίτρανα το πόσο έχει δέσει η αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Δεν γίνεται όμως να μην σταθώ και στο νεαρό Λευτέρη Λύρατζη. Εκείνη την στιγμή που πέρασε στον αγώνα, ήταν πραγματικά συγκινητική. Ένα γήπεδο γεμάτο να αποθεώνει τον αρχηγό Βιεϊρίνια αλλά και το νεαρό ποδοσφαιριστή, ο οποίος έγραψε την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα μετά και από αυτή στο Κύπελλο. Ξέρω, μαθαίνω, ακούω πολλά για τον Λευτέρη. Είναι ένας χαρισματικός παίκτης, ενώ πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του. Το είχα πει και παλαιότερα, αυτά τα παιδιά που είναι στις ακαδημίες, είναι τυχερά που βρίσκονται στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και μακάρι να πάρουν όσο περισσότερες ευκαιρίες μπορούν. Έχει τεράστιες δυνατότητες ο Λύρατζης, θεωρώ ότι με τις επόμενες ευκαιρίες που θα αρπάξει, θα δείξει πολλά περισσότερα. Είναι σημαντικό που η ομάδα επενδύει σε μικρά παιδιά.

Βέβαια, είδαμε και δυο πανέμορφα γκολ στο παιχνίδι. Του Μπίσεσβαρ ήταν εκτέλεση υψηλού επιπέδου. Για μένα ήταν ο κορυφαίος στο παιχνίδι, όχι μόνο για το τέρμα αλλά για την συνολική του παρουσία. Προσωπική μου άποψη είναι ότι σίγουρα βρίσκεται στην τριάδα των κορυφαίων ξένων παικτών σε όλο το πρωτάθλημα. Μιας και ανέφερα τον Μπίσεσβαρ, θέλω να σταθώ στις ανανεώσεις που έγιναν.

Οι Μπίσεσβαρ, Πασχαλάκης και Κρέσπο συνεχίζουν κανονικά στην ομάδα και χάρηκα πολύ για αυτά τα παιδιά. Αμφότερες οι δυο πλευρές τα βρήκαν σε όλα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ δείχνει με τον τρόπο της ότι χειρίζεται σωστά τα μεταγραφικά θέματα και το πόσο πιστεύει αυτά τα παιδιά.

Οι παραπάνω παίκτες, όχι απλά είναι βασικοί αλλά διακριθέντες του φετινού πρωταθλήματος. Ένα μεγάλο μπράβο στη διοίκηση που δείχνει έμπρακτα με τις ανανεώσεις αυτές πως έχει συγκεκριμένο πλάνο.

Ο Γιαννούλης θεωρώ ότι είναι ένας καλός παίκτης που πλέον έχει και τις εμπειρίες. Έκανε καλό ο δανεισμός του στον Ατρόμητο, έχει τη ποιότητα και παίζει καλά την θέση του αριστερού μπακ. Έχει στοιχεία πολύ καλά και καλή τεχνική με ωραίες σέντρες. Προέρχεται από την οικογένεια του ΠΑΟΚ, ήταν η στιγμή να γυρίσει και είμαι σίγουρος πως θα πάρει ευκαιρίες αρκετές από τον Λουτσέσκου.

Για τον Ουάρντα, σαν παίκτης είναι εξαιρετικός με πολλές δυνατότητες, όμως υπήρξαν τα εξωαγωνιστικά θέματα με αποτέλεσμα να συνεχίσει στον Ατρόμητο. Του εύχομαι ότι καλύτερο πλέον και μακάρι να μπορέσει να διακριθεί στο Περιστέρι όπως είχε κάνει και στο παρελθόν.

Όσον αφορά τους Σβιντέρσκι – Μίσιτς, περιμένουμε να τους δούμε και στον αγωνιστικό χώρο, σίγουρα κάτι καλό θα είδαν ώστε να κινηθούν για να τους φέρουν στη Θεσσαλονίκη. Εύχομαι να εγκλιματιστούν άμεσα με την ομάδα και ο καθένας να δείξει τις δυνατότητες που έχει έτσι ώστε οι μεταγραφές να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ.

Σίγουρα έχει γίνει ντόρος με την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς και το καταλαβαίνω. Προσωπικά θα το πω ξανά, πιστεύω πολύ στον Ακπόμ. Είναι χαρισματικός παίκτης, έχει τεράστιες δυνατότητες παικτικά και θεωρώ πως όλοι το καταλαβαίνουν αυτό. Ο Σβιντέρσκι από όσο μαθαίνω πρόκειται για έναν ικανό παίκτη, που απομένει να εγκλιματιστεί ώστε να δούμε τα χαρίσματα του στο γήπεδο.

Στο σύνολο των μεταγραφών και των ανανεώσεων που έχουν γίνει, βλέπουμε το πλάνο που έχει η ομάδα. Οι άνθρωποι που τρέχουν τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ τους αξίζουν συγχαρητήρια και βλέπουμε πως πηγαίνουν να κατεβάσουν τον μέσο όρο ηλικίας, φέρνοντας νεότερους παίκτες. Υπάρχει σωστός προγραμματισμός για τα επόμενα χρόνια. Έτσι λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό.

Διαβάστε ακόμη...