Το... φύλλο πορείας για τη μονιμοποίηση στην Τούμπα!

Από sdna.gr: Δημήτρης Γιαννούλης, η επιστροφή. Οξύμωρο; Μετά από τέσσερις απόπειρες, ίσως και να ακούγεται έτσι. Μόνο που αυτήν την φορά ο Κατερινιώτης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για να μείνει και όχι για να μάθει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Πηγή: sdna.gr
Το... φύλλο πορείας για τη μονιμοποίηση στην Τούμπα!

Πριν «μετακομίσει» στο Περιστέρι για τον διετή δανεισμό του και με δεδομένο πως το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ ολοκληρωνόταν το 2020, ο Γιαννούλης είχε τα αποθέματα για να το... παλέψει και να διεκδικήσει όσα στερήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η μεταγραφή του στους «ασπρόμαυρους» δεν είχε εξελιχθεί όπως θα περίμενε και το μόνο ελαφρυντικό που έδινε στον εαυτό του ήταν το νεαρό της ηλικίας του. Μέχρι εκεί.

Με σπάνια ωριμότητα για την ηλικία του, έμαθε να «διαβάζει» καλά τα μηνύματα των αποφάσεων που έπαιρναν για εκείνον χωρίς εκείνον. Χρειαζόταν όμως εφόδια για να πατήσει καλά στα πόδια του και το βασικότερο μια ομάδα που θα μπορούσε να απορροφήσει την πίεση και το άγχος από έναν πιτσιρικά που φώναζε πως δεν τα έχει παρατήσει και θα επιστρέψει για να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ.

Οι βάσεις άλλωστε υπήρχαν. Για την ακρίβεια, τους τις δημιούργησε ο Γιώργος Γεωργιάδης όταν τον είχε υπό την εποπτεία του στην Βέροια και αποφάσισε από πλάγιο επιθετικό να τον μετατοπίσει στο αριστερό άκρο της άμυνας δεδομένου πως δεν υπήρχαν λύσεις.

Κάθε αρχή και δύσκολη. Σοκαριστικά δύσκολη, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος. Με μια πιο ψύχραιμη ματιά όμως, του ήταν εύκολο να αντιληφθεί πως το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, στηρίζεται πολύ στα μπακ και το παιχνίδι παίζεται και από τα πλάγια. Και ο Γιαννούλης μπήκε άμεσα στο νόημα, κατακτώντας και τον τίτλο του rookie τη σεζόν 2015-16.

Ταξίδι χωρίς στάσεις όμως δεν υφίσταται και η Ανόρθωση φάνταζε ως τέτοια πριν το μεγάλο «σχολείο» του Ατρόμητου. Οι Περιστεριώτες ήθελαν να κάνουν το... follow up σε Γιαννούλη, μετά την παρουσία του μεγαλύτερου αδερφού του Κώστα στην ομάδα, αντιμετωπίζοντας το project του νεαρού ως μια ακόμη πρόκληση, από εκείνες που έχουν συνηθίσει να δουλεύουν με επιτυχία.

Από την πλευρά του, ο 23χρονος ήθελε να μπει στο... μάτι του ΠΑΟΚ, επιλέγοντας μια ομάδα που του εξασφάλισε τις υποδομές, τον αγκάλιασε με το «καλημέρα» και τον απελευθέρωσε στο παιχνίδι του. Εκείνος απλά έκανε focus στην σκληρή δουλειά που τον περίμενε, πήρε την αυτοπεποίθηση που του έλειπε και «καθάρισε» το μυαλό του.

«Συνήθως για να γίνει η τελική πάσα, θέλει καθαρό μυαλό. Σε αυτό πάνω δούλεψα σε καθημερινή βάση. Η δουλειά είναι αυτή που έκανε τη διαφορά, όχι μόνο στην προπόνηση αλλά κι εκτός προπονήσεων. Όταν έφτανα στην τελική πάσα, συνήθως οι επιλογές μου δεν ήταν οι καλύτερες...».

Εννέα ασίστ πέρσι και πέντε φέτος στο α΄μισό της σεζόν. Σε απλά μαθηματικά, 14 τουλάχιστον λόγοι που έκαναν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να χαμογελούν και να σκέφτονται ολοένα και περισσότερο πως η ενίσχυση σε μια θέση που... πονούσαν για πολλά χρόνια, ίσως και να βρίσκεται ανάμεσά τους. Για την ακρίβεια, 504 χλμ μακριά...

Από την στιγμή που εκπονήθηκε το πλάνο για νέο... αίμα στην ομάδα του Δικεφάλου, η επιστροφή του Γιαννούλη «κούμπωνε» άψογα στην φιλοσοφία τους. Έβαλαν «φρένο» στις όποιες ορέξεις υπήρχαν από το εξωτερικό για το περιουσιακό τους στοιχείο και ήρθαν σε άμεση επαφή με τον Ατρόμητο προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι του. Όπως και έγινε...

Ο Γιαννούλης ενημερώθηκε από ένα SMS που έλαβε πως η απόφαση είναι ειλημμένη. Κοίτα να δεις που καμιά φορά τα ξαφνικά είναι και τα πιο ωραία. Άλλωστε... There is no place like home. Σωστά Δημήτρη;

Διαβάστε ακόμη...