Ο Ιβάν αποφασίζει για την εταιρεία του ειδικού σχεδίου της νέας Τούμπας

Από sfina.gr: Την ερχόμενη εβδομάδα, κατά την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη, ο Ιβάν Σαββίδης θα επιλέξει την εταιρεία, που θα συντάξει το ειδικό χωρικό σχέδιο για την νέα Τούμπα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Sfina.gr.
Πηγή: sfina.gr
Ο Ιβάν αποφασίζει για την εταιρεία του ειδικού σχεδίου της νέας Τούμπας

Η εταιρεία θα είναι ελληνική, όπως επιβάλλει η κείμενη νομοθεσία. Οι προτάσεις εταιρειών με έδρα και την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και μακρά εμπειρία στις πολεοδομικές μελέτες είναι αρκετές. Η απόφαση επιλογής ανήκει φυσικά στον μεγαλομέτοχο και θα την πάρει την ερχόμενη εβδομάδα για να προχωρήσουν τα επόμενα βήματα του πρότζεκτ κατασκευής του νέου γηπέδου.

Στα τέλη του μήνα έχει προγραμματιστεί η δεύτερη συνάντηση των φορέων, στην οποία θα δώσουν το παρών και οι εκπρόσωποι της επιλεγείσας εταιρείας του ειδικού χωρικού σχεδίου σε ρόλο ουσιαστικά συντονιστή.

Με βάση την παραχώρηση από το Τ.ΕΘ.Α η συνολική έκταση του νέου γηπέδου θα είναι 60 στρέμματα και πάνω σ' αυτό το πλαίσιο γίνονται οι διαβουλεύσεις με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν προτείνει την από κοινού αξιοποίηση χώρων, όπως το προαύλιο των σχολείων της Κλεάνθους για την δημιουργία πάρκινγκ, αλλά και το κολυμβητήριο στο πάρκο πίσω από την Θύρα 4.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την κατάθεση του ειδικού χωρικού σχεδίου προς έγκριση στα αρμόδια Υπουργεία μέσα στο καλοκαίρι για να ακολουθήσει η έκδοση αδειών κατασκευής. Η έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου είναι η σημαντικότερη διαδικασία για την νέας Τούμπα, αφού η έκδοση αδειών κατασκευής είναι λιγότερο χρονοβόρα διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη...