Κοζμίνσκι: «Πρόταση και η Τζένοα για Σβιντέρσκι»

Από arenafm.gr: Για την επικείμενη απόκτηση του Κάρολ Σβιντέρσκι από τον ΠΑΟΚ μίλησε στον ARENA FM 89,4 o Πολωνός δημοσιογράφος, Πιότρ Κοζμίνσκι, που είχε την αποκλειστικότητα της μεταγραφής του Πριγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ.
Πηγή: arenafm.gr
Κοζμίνσκι: «Πρόταση και η Τζένοα για Σβιντέρσκι»

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι για τον ποδοσφαιριστή της Γιαγκελόνια έχει καταθέσει πρόταση και η Τζένοα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη μεταγραφή του Πρίγιοβιτς: «Πάνω από οχτώ εβδομάδες κράτησαν οι διαπραγματεύσεις. Ήξεραν οι άνθρωποι της Αλ Ιτιχαντ ότι υπήρχαν πολλές προτάσεις για τον Πρίγιοβιτς και ότι αν ήθελαν να τον αποκτήσουν θα έπρεπε να καταβληθεί η ρήτρα των 10.000.000 ευρώ. Ο ΠΑΟΚ είχε απορρίψει πολλές προτάσεις για τον Πρίγιοβιτς στο παρελθόν, ήθελε να τον κρατήσει».

Για την συμπεριφορά του Πρίγιοβιτς: «Δεν ήταν έκπληξη ότι δέχτηκε ο Πριγιοβιτς την μεταγραφή στην Αλ Ιτιχαντ. Ήταν παρόμοια η περίπτωση με την μετακίνηση του από την Λέγκια στον ΠΑΟΚ. Είναι ισχυρός χαρακτήρας. Ο ΠΑΟΚ του άσκησε πίεση. Του έστελναν μηνύματα οι οπαδοί, όμως, δεν άλλαζε την απόφαση του. Ο Πριγιοβιτς ήθελε να πάει σ ένα καλύτερο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά δεν υπήρχε ομάδα που να πληρώνει τη ρήτρα».

Για τον αν ξέρει ότι έρχεται στον ΠΑΟΚ ο Σβιντέρσκι: «Η τελευταία πληροφορία που έχω είναι ότι δεν υπάρχει οριστική απόφαση. Έμαθα ότι το πρωί η Γκιαγκελόνια έλαβε ακόμα μια πρόταση για τον ποδοσφαιριστή από ομάδα του ιταλικού πρωταθλήματος, την Τζένοα. Συνάδερφος μου έγραψε ότι ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή δεν είναι σίγουρος για την πρόταση που πρέπει να επιλέξει. Η πρόταση του ΠΑΟΚ θα φτάσει σήμερα στη Πολωνία. Στην ουσία υπάρχουν τρεις ομάδες που ενδιαφέρονται.

Εκτός από τον ΠΑΟΚ και την Τζένοα, ενδιαφέρον έχει δείξει και η Στουτγάρδη. Οι απαιτήσεις της Γιαγκελόνια ανέρχονται στα δυο εκατομμύρια ευρώ και αυτό γιατί το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο και δεν μπορούν να ζητήσουν περισσότερα χρήματα. Στη Πολωνία θεωρούν ότι ο παίκτης σε λίγα χρόνια θα αξίζει περισσότερα χρήματα. Η Γιαγκελόνια δεν έχει αποφασίσει που θα τον δώσει. Ο παίκτης θα είναι αυτός που θα αποφασίσει που θα συνεχίσει τη καριέρα του».

Για τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή: «Είναι νεαρός, έχει ταλέντο. Δεν μπορώ να ξέρω αν μπορεί να κάνει το μπαμ στον ΠΑΟΚ. Αν θεωρούν ότι με τη απόκτηση του θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν άμεσα τον Πρίγιοβιτς, νομίζω ότι είναι μια κίνηση με μεγάλο ρίσκο. Το βασικό χαρακτηριστικό του Πρίγιοβιτς που δεν το έχει ο Σβιντέρσκι είναι η τεράστια αυτοπεποίθηση. Έχω μιλήσει με πολλούς παίκτες στη καριέρα μου, αλλά δεν έχω συναντήσει άλλον με τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ο Σβιντέρσκι είναι νέος, είναι ντροπαλός. Αν ο ΠΑΟΚ αποκτήσει έναν άλλον παίκτη, όπως για παράδειγμα τον Μπεργκ και ο Σβιντέρσκι είναι η δεύτερη επιλογή, τότε θα είναι πιο εύκολα γι αυτόν να καθιερωθεί. Αν θεωρούν ότι μπορεί να σκοράρει από το πρώτο παιχνίδι και να πάρει στους ώμους του την ομάδα, με την αδημονία που υπάρχει για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα τα καταφέρει».

Διαβάστε ακόμη...