Πάτησε γκάζι και δεν βλέπει πίσω του ο ΠΑΟΚ...

Από sdna.gr: Κάθε πέρσι και καλύτερα λένε, όμως αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, ο οποίος κάθε σεζόν, γίνεται καλύτερος και το SDNA κάνει την σύγκριση του φετινού σε σχέση με τον Δικέφαλο των τελευταίων χρόνων.
Πηγή: sdna.gr
Πάτησε γκάζι και δεν βλέπει πίσω του ο ΠΑΟΚ...

O δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος ξεκίνησε και βρίσκει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 41 βαθμούς, έναντι 33 του δεύτερου Ολυμπιακού. Ο Δικέφαλος πέρασε μέσα από την Λιβαδειά στο τελευταίο ματς του 2018 για το πρωτάθλημα, εκεί όπου επικράτησε με σκορ 2-1 με τα γκολ του Πρίγιοβιτς και του Μπίσεσβαρ, , ενώ έκανε... ποδαρικό στο 2019 με μεγάλο διπλό μέσα στην Τρίπολη έναντι του Αστέρα με 3-0, με τα γκολ του Βιειρίνια, του Μαουρίσιο και το αυτογκολ του Τριανταφυλλόπουλου.

Η φετινή απόδοση των "ασπρόμαυρων" είναι και η καλύτερη των τελευταίων ετών, όπως άλλωστε μαρτυρούν οι αριθμοί και τον φέρνουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, διατηρώντας μάλιστα το αήττητο.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή...

Τη σεζόν 2015/16, η χρονιά ξεκίνησε με τον Ίγκορ Τούντορ στον πάγκο και ολοκληρώθηκε με τον Βλάνταν Ίβιτς, με τον Δικέφαλο να χρειάζεται 31 παιχνίδια προκειμένου να φτάσει τις 14 νίκες στο πρωτάθλημα, κάτι που επιτεύχθηκε δηλαδή στο πρώτο ματς των playoffs.

Τα πράγματα έγιναν καλύτερα χρονιά με τη χρονιά, καθώς την επόμενη σεζόν και με τον Σέρβο τεχνικό να κάθεται στον πάγκο, ο ΠΑΟΚ ήταν ανταγωνιστικός, ωστόσο στον πρώτο γύρο δεν ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο, καθώς είχε οχτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες, χάνοντας σημαντικό... έδαφος στην κούρσα της κορυφής, που ήταν και δύσκολο να καλυφθεί στη συνέχεια.

Βέβαια, με την έναρξη του δευτέρου γύρου, ο Δικέφαλος έτρεξε ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων, φτάνοντας ωστόσο στην 23η αγωνιστική προκειμένου να πετύχει την 14η νίκη του.

Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε σημαντικά το προηγούμενο καλοκαίρι, καθώς άπαντες πίστεψαν πως η ώρα για το πρωτάθλημα έχει έρθει. Ωστόσο, αυτό συνδυάστηκε με τον Αλεξάντερ Στανόγεβιτς, ο οποίος δεν... έπεισε και λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία.

Το βαρύ φορτίο ανέλαβε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος κλήθηκε χωρίς προετοιμασία να οδηγήσει το... καράβι προς τον μεγάλο στόχο.

Οι αναμετρήσεις μακριά από την Τούμπα ήταν το σημείο που... πλήγωνε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αν και διατηρούσε το απόλυτο στο σπίτι του, δεν κατάφερνε να ορθοποδήσει μακριά από αυτό, με τον Ρουμάνο τεχνικό να παλεύει να βρει την "χρυσή" συνταγή.

Άλλωστε, γεγονός αποτελεί πως έπρεπε να φτάσουμε στην 13η αγωνιστική, προκειμένου να πάρει θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας, όταν και το έκανε κόντρα στην Ξάνθη με το εμφατικό 0-3, αλλάζοντας πρόσωπα και πράγματα.

Απολογισμός; Εννέα νίκες, με τους "ασπρόμαυρους" να μην χάνουν μέσα στην Τούμπα, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες και συγκομιδή 31 βαθμοί!

Πάντως, το αξιοσημείωτο βρίσκεται στο γεγονός πως την περσινή σεζόν, στο πρώτο μισό ο Δικέφαλος πέτυχε 24 γκολ (όσα είχε στον πρώτο γύρο), ενώ δέχτηκε επτά (ένα περισσότερο από ότι φέτος)!

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, με τον Δικέφαλο να έχει ως μεγάλο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να το δείχνει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Η χρονιά εξελίσσεται ιδανικά μέχρι στιγμής για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, η οποία... σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας το αήττητο.

Μάλιστα, αυτός είναι και ο κορυφαίος πρώτος γύρος της ιστορίας του, που τον έστεψε πρωταθλητή χειμώνα.

Αν και ξεκίνησε με μείον δύο βαθμούς, βρίσκεται στην πρώτη θέση με 41, έχοντας διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Ολυμπιακό που έχει 33, με τον Δικέφαλο να... σκοντάφτει μόνο στο Περιστέρι, εκεί που αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στον Ατρόμητο.

Πλέον, άπαντες στο "ασπρόμαυρο" στρατόπεδο γνωρίζουν ότι το σημαντικότερο είναι να συνεχίσουν έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν, κάτι που θα φέρει και τον τίτλο μετά από 34 χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη...