Έλεγχος προόδου

Από paok24.com: Το χθεσινό παιχνίδι με το Περιστέρι ήταν το τελευταίο του πρώτου γύρου της Basket League για τον ΠΑΟΚ και τον βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς και ρεκόρ 8-5.
Πηγή: paok24.com
Έλεγχος προόδου

Οι οκτώ νίκες του είναι εναντίον των Ρεθύμνου (εντός), Προμηθέα Πάτρας (εντός), Κύμης (εντός), Άρη (εντός), Λαυρίου (εκτός), Πανιωνίου (εκτός), Κολοσσού Ρόδου (εκτός) και Περιστερίου (εντός). Οι πέντε ήττες του έχουν έρθει από ΑΕΚ (εκτός), Χολαργό (εκτός), Ήφαιστο Λήμνου (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός) και Ολυμπιακό (εντός).

Σε αυτό το πρώτο μισό της Basket League, ο ΠΑΟΚ βάζει 78,2 πόντους ανά αγώνα, με υψηλότερο τους 95 που έβαλε στο ντέρμπι με τον Άρη και δέχεται 72,4, μεγαλύτερο παθητικό τους 93 που δέχτηκε από τον Παναθηναϊκό.

Είναι οριακά πάνω από το 50% στα δίποντα (50,3%), με καλύτερο παιχνίδι σε αυτόν τον τομέα τα 15/24 με τον Άρη και χαμηλότερο τα 16/39 κόντρα στον Πανιώνιο. Επίσης, ο ΠΑΟΚ επιτρέπει στους αντιπάλους του, ένα 49,2% στα δίποντα.

Στα τρίποντα, ο ΠΑΟΚ είναι στο 41% όντας πρώτος στο πρωτάθλημα, με καλύτερη βραδιά του, τη χθεσινή κόντρα στο Περιστέρι, με 16/31 και χειρότερη το 7/23 στην ήττα από το Χολαργό. Οι αντίπαλοι του σουτάρουν με 33,8% έξω από τα 6,75 στα παιχνίδια εναντίον του.

Το ποσοστό στις βολές σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερο από 71,7%, όπως επίσης και οι αριθμοί των ριμπάουντ.

Ο ΠΑΟΚ μαζεύει 33,2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, με 24,2 από αυτά, να είναι αμυντικά και τα άλλα 9 αμυντικά, έχοντας από τα πιο χαμηλά νούμερα στη λίγκα σε αυτόν τον τομέα. Οι αντίπαλοι, του μαζεύουν 35 ριμπάουντ στους αγώνες εναντίον του, με τα 10,7 από αυτά, να είναι επιθετικά.

Όσον αφορά τη δημιουργία, ο αριθμός των ασίστ ανά παιχνίδι είναι 15,5 και αντίστοιχα, τα λάθη είναι 12,1, με τον ΠΑΟΚ να έχει βελτιωθεί σε αυτό, στις τελευταίες αγωνιστικές, που έχει συνήθως μονοψήφιο αριθμό λαθών.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ έχει μέσο όρο 6,2 κλεψιμάτων στο παιχνίδι του και κάνει 2,4 τάπες...

Το 41% στα τρίποντα είναι ενδεικτικό του τρόπου που αγωνίζεται η ομάδα και είναι ξεκάθαρο επίσης, ποιο στοιχείο αποτελεί το μεγάλο «όπλο» της φέτος. Με τέτοια ποσοστά στα σουτ τριών πόντων, το 50,% στα δίποντα είναι φυσιολογικό αν και χρήζει βελτίωσης, όπως βελτίωσης επίσης, χρήζουν επίσης και οι βολές.

Ο τομέας των ριμπάουντ ίσως να είναι το πιο αδύναμο σημείο αυτής της ομάδας, ενώ η δημιουργία με τις ασίστ δεν είναι ούτε ψηλά, ούτε χαμηλά. Σε αυτό το κομμάτι, είναι σημαντικό να συνυπολογιστεί ότι ειδικά στην περιφέρεια, ο ΠΑΟΚ έχει αρκετή ατομική ποιότητα και παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν για τον εαυτό τους.

Το 8-5 θα μπορούσε να είναι 9-4, αν η αντικανονική τάπα του Σμιθ στον Αθηναίου, στο παιχνίδι στη Λήμνο δε μετρούσε όπως θα έπρεπε, με τις μοναδικές ομάδες που είναι πάνω του (πλην Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού) να είναι η ΑΕΚ με 9-4 και το υπερδιπλάσιο μπάτζετ και το Περιστέρι που μέχρι χθες είχε χάσει μόνο από τους δύο μεγάλους.

Διαβάστε ακόμη...