Οι 3 βασικές εκκρεμότητες για την νέα Τούμπα

Από sfina.gr: Τρεις είναι οι βασικές εκκρεμότητες που απομένουν προς διευθέτηση για να προχωρήσει το πρότζεκτ της νέας Τούμπας.
Πηγή: sfina.gr
Οι 3 βασικές εκκρεμότητες για την νέα Τούμπα

Σχετίζονται με θεμελιώδη ζητήματα για ένα καινούργιο και σύγχρονο γήπεδο. Το θέμα της πρόσβασης με την εκπόνηση μίας αντίστοιχης συγκοινωνιακής μελέτης, το ζωτικό θέμα του πάγκινγκ και του καθορισμού της έκτασης της νέας Τούμπας

Μόλις παρθούν αποφάσεις στα παραπάνω θέματα θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή των φορέων για την νέα Τούμπα, με σκοπό την σύνταξη του ειδικού χωρικού σχεδίου και την κατάθεσή του προς έγκριση στις αρμόδιες αρχές.

Οι τρεις εκκρεμότητες για τις οποίες κρίνεται απαραίτητη η λήψη αποφάσεων, ως προϋπόθεση δρομολόγησης του έργου, είναι:

1.Το θέμα των δύο δρόμων (Κλεάνθους και Μικράς Ασίας) και την συνεννόηση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ως προς την υπογειοποίησή τους ή όχι. Πιθανός εναλλακτικός τρόπος ίσως είναι η δημιουργία υπερυψωμένης πεζογέφυρας.

2.Το θέμα με το πάρκινγκ και το αν θα γίνει στην περιοχή κάτω από το προαύλιο των σχολείων της Κλεάνθους, όπως θέλει ο ΠΑΟΚ, ή εάν θα γίνει σε κάποιον άλλο χώρο, που θα προταθεί από τον Δήμο.

3.Η τελική οριοθέτηση του οικοπέδου πάνω στο οποίο θα συνταχθεί το ειδικό χωρικό σχέδιο με την ακριβή ονομασία των δρόμων που θα συμπεριληφθούν στην νέα έκταση.

Τα οδικά έργα θα γίνουν, όπως είναι ευκολονόητο, από τον Δήμο και από την Περιφέρεια.

Στόχος είναι η λήψη αποφάσεων πάνω στα τρία εκκρεμή θέματα, που προαναφέραμε, εντός του Ιανουαρίου, για να ακολουθήσει η νέα – δεύτερη στην σειρά – σύσκεψη των φορέων.

Διαβάστε ακόμη...