«Να έρθει ο κόσμος στο Παλατάκι!»

Από inpaok.com:Ο παλαιστής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παγκαλίδης, μίλησε στο INPAOK, για όλα όσα ενδιαφέρουν το τμήμα, τους στόχους του, τον έφορο του τμήματος Χάρη Μάλλιο, για τον πατέρα του και πόσο περίεργο είναι να είναι ο προπονητής του, για τις εγκαταστάσεις που προπονείται, για το πως συνδύασε τον πρωταθλητισμό με τις Πανελλήνιες και μάλιστα πετυχημένα, διότι πέρασε στην ιατρική, χωρίς τα μόρια που έχει κερδίσει από τους Διεθνείς και τους Πανελλήνιους αγώνες.
Πηγή: inpaok.com
«Να έρθει ο κόσμος στο Παλατάκι!»

Επίσης, μίλησε για την «φωλιά» που έχει δημιουργηθεί στην Πάφο της Κύπρου, αλλά και για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στο «Παλατάκι», όπου και έκανε και κάλεσμα στον κόσμο του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τμήμα:

«Το τμήμα είναι υγιέστατο με πραγματικά «πλούσιο» μέλλον όπως όλα δείχνουν, μακάρι όλα να πηγαίνουν καλά, γιατί είμαστε πολύ δεμένοι στο τμήμα και θέλουμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Σαν τμήμα δόξα τω Θεό έχουμε στήριξη από πολλούς ανθρώπους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αφού η ομοσπονδία και λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν μπορεί να μας στηρίξει και τόσο, αλλά ευτυχώς έχουμε την στήριξη πολλών ανθρώπων, ο πιο σημαντικός είναι ο κύριος Αμοιρίδης, που έχει και το γυναικείο βόλεϊ και οποίος στηρίζει το τμήμα με κάθε δυνατό τρόπο, όπως και ο Δημήτρης Νάκος, ο οποίος στηρίζει και αυτός με το Prima Holidays και μας βοηθά στα ενδύματά μας. Φυσικά ευχαριστούμε και όλους τους μικρούς χορηγούς που βοηθάνε αυτό το τμήμα να πάει μπροστά».

Για τον ίδιο:

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχω κατακτήσει δύο φορές το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και θέλω να το πάρω και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά μέσα στο «Παλατάκι» και είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε να φέρουμε το τουρνουά στο «σπίτι» του ΠΑΟΚ και νομίζω πως δεν θα χαθεί αυτό το πρωτάθλημα. Φυσικά θέλουμε τον κόσμο, γιατί για εμάς είναι μια γιορτή».

Για τις υποδομές στις οποίες γυμνάζεται:

«Δεν υπάρχουν γενικότερα υποδομές και τίποτα δεν είναι εύκολο για μας. Έχουμε ένα μικρό γυμναστήριο στην Τούμπα, όπου δεν χωράμε καμιά φορά να προπονηθούμε όλοι μαζί, γι' αυτό πιο πολλές φορές πηγαίνουν τα μικρά παιδιά. Εμείς συνεργαζόμαστε με μια ομάδα τους Μακεδόνες Ευόσμου και προπονούμαστε στο λίγο μεγαλύτερο γυμναστήριό τους, το οποίο φυσικά είναι πιο μικρό σε σχέση με γυμναστήρια σε άλλες χώρες και παλαιστικά δεν υπάρχουν γυμναστήρια που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μας, αλλά δόξα τω Θεό, έχουμε το δικό μας γυμναστήριο και το σωματείο που μας φιλοξενεί. Για την ενδυνάμωση των αθλητών, συνεργαζόμαστε και με το Machine Sport, είναι ένα γυμναστήριο CrossFit που φιλοξενεί αθλητές μας, για να μπορούμε να ενδυναμωθούμε. Ελπίζουμε αυτό το θέμα με το γηπεδικό να λυθεί σύντομα, γιατί ένας τόσο μεγάλος σύλλογος, χωρίζεται σε πραγματικά πολλά γυμναστήρια και θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί, όπως πρέπει να είναι μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ».

Για το γυμναστήριο του ΠΑΟΚ στην Πάφο:

«Η «φωλιά» που έχουμε στην Πάφο, που μπορεί πραγματικά να εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγάλο, είναι ένα μικρό... διαμάντι θα έλεγα για τον σύλλογο, ο προπονητής που βρίσκεται στην Πάφο, ο Ντένις Τερσενίδης, είναι ένας άνθρωπος με πολλή όρεξη για δουλειά, επειδή στις καλοκαιρινές διακοπές είδαμε τι δουλειά κάνει, είδαμε ότι όντως φροντίζει και δίνει ότι καλύτερο μπορεί στα παιδιά, με ελάχιστη στήριξη, γιατί στην Κύπρο, το άθλημα είναι ακόμα λιγότερο διαδεδομένο και έχει βγάλει πραγματικά πολύ καλούς νέους αθλητές. Είναι παιδιά που τα βλέπαμε και λέγαμε ότι έχουνε μέλλον και τον Κυριάκο Ζουρνατσίδη, ο οποίος κάνει μόνιμα προπονήσεις εκεί, πήρε το πρωτάθλημα Ελλάδος στην κατηγορία των εφήβων και είναι ένας πολλά υποσχόμενος αθλητής τον ΠΑΟΚ».

Για το γεγονός πως προπονητής του είναι ο πατέρας του και πως του φαίνεται αυτό:

«Πάντα το σκεφτόμουν, πως θα ήμουν χωρίς τον πατέρα μου, ειδικά τώρα που μεγαλώνω, καταλαβαίνω πως δεν είμαστε όπως παλιά που ήμασταν πιο πολύ μαζί, αλλά όπως και να έχει θα τον έχω πάντα δίπλα μου, είναι ομοσπονδιακός προπονητής και προπονητής του ΠΑΟΚ, αλλά προσπαθώ να το βλέπω όταν είμαστε μαζί στις προπονήσεις και στους αγώνες, γιατί πάντα υπήρχε αυτή η διάκριση, ανάμεσα στο σπίτι και στο ταπί, αλλά ξέρω πως με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, ξέρω χωρίς αυτόν και σαν πατέρα και σαν προπονητή, δεν θα είχα φτάσει εδώ που έχω φτάσει και όποτε τα σκέφτομαι όλα αυτά πραγματικά νοιώθω ευγνώμων, γιατί όπως και να 'χει νομίζω χωρίς αυτόν δεν θα είχα φτάσει ως εδώ».

Για τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ και με την εθνική ομάδα:

«Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ και δύο χρόνια πρωταθλητής στους άνδρες και στους εφήβους και έχει και τα προηγούμενα χρόνια και δύο πρωταθλήματα παίδων. Αυτό δείχνει πως υπάρχει μέλλον και στους άνδρες, αλλά και στις ακαδημίες και διεκδικούν και ατομικούς και ομαδικούς στόχους και αυτός είναι ο στόχος μας σαν ομάδα να κατακτήσουμε τα Πανελλήνια, με κορυφαίο αυτό στο «Παλατάκι», λίγο νωρίτερα είμαστε αισιόδοξοι και για το πρωτάθλημα των εφήβων, καθώς υπάρχει και εκεί μια καλή «φουρνιά» παικτών και ελπίζουμε πως οι παίδες και οι παμπαίδες μας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό και ότι προκύψει. Από 'κει και πέρα ατομικά προσπαθώ να επανέλθω μετά τις Πανελλήνιες, μπήκα όσο πιο γρήγορα μπορούσα στο πρόγραμμα των προπονήσεων, αμέσως με το που τελείωσαν. Πήγα στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο εφήβων δεν τα πήγα τόσο καλά, όμως θέλω να ξαναβρώ τον παλιό καλό μου εαυτό, στα Πανελλήνια των εφήβων και των ανδρών, θέλω να κατακτήσω στους έφηβους την πρώτη θέση, που είναι ο κύριος στόχος, αλλά και στους άνδρες θα δώσω τα πάντα, για το καλύτερο. Για το μέλλον θα δείξει. Η Εθνική μας ομάδα δεν είναι σταθερή, δεν έχουμε κλιμάκια, δεν έχουμε σταθερές προπονήσεις, αλλά θέλω σίγουρα να συμμετάσχω στο Πανευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο των εφήβων, αν όλα πάνε καλά και βγω πρωταθλητής και από εκεί και πέρα, όσο καλύτερα προετοιμαστώ και με βοηθήσει η Εθνική τόσο το καλύτερο. Δεν μπορώ να περιμένω κάτι συγκεκριμένο δυστυχώς».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να διατηρήσει την φόρμα του με τις Πανελλήνιες:

«Σίγουρα και τα δύο ήθελαν αφοσίωση. Ήταν πραγματικά μια πολύ δύσκολη χρονιά, από την άποψη ότι με πίεζε ο χρόνος, είχα άγχος πολλές φορές. Προσπαθούσα κάθε εβδομάδα να κάνω όσο περισσότερες προπονήσεις μπορούσα, όχι γιατί ήταν καθήκον, αλλά γιατί το ήθελα πραγματικά. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί από εκεί που έκανα δέκα προπονήσει την εβδομάδα, ξαφνικά έκανα δύο και ήταν λίγο περίεργο αυτό. Σίγουρα, με πήγε πίσω στον αθλητισμό, αλλά πραγματικά ήθελα να πετύχω. Από την στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τις Πανελλήνιες, ήθελα να το κάνω σωστά, γι' αυτό είχα ένα πρόγραμμα, να ακολουθώ τις προπονήσεις, αλλά και να διαβάζω πολύ και γι' αυτό νομίζω πως τελικά όλα πήγαν καλά. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος που πέρασε όλο αυτό και τώρα μπορώ να επανέλθω σε καλύτερους ρυθμούς στην προπόνηση».

Για το Πανελλήνιο στο «Παλατάκι» και τον κόσμο του ΠΑΟΚ:

«Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος, να στηρίζει όλα τα τμήματα του ΑΣ, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι και θέλω να είναι πάντα μια οικογένεια. Θέλω να υπάρχει αυτή η ομοιογένεια, γιατί δε νομίζω πως υπάρχει σε άλλον σύλλογο. Ο ΑΣ ΠΑΟΚ, πιστεύω πως είναι ο πιο επιτυχημένος ερασιτέχνης, γι' αυτό και εμείς σαν τμήμα πάλης, επειδή καταφέραμε να φέρουμε το Πανελλήνιο στη Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά στο «Παλατάκι», καλούμε όλον τον υγιή κόσμο του ΠΑΟΚ, και τον κάθε φίλαθλο που θέλει να στηρίξει την ομάδα, για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα ανδρών. Αυτό το πρωτάθλημα ανήκει σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ».

Για τον έφορο του τμήματος Χάρη Μάλλιο:

«Πραγματικό τον ευχαριστώ για όλα, γιατί οι περισσότεροι χορηγοί έχουν έρθει από τον κύριο Χάρη, γιατί πραγματικά είναι ΠΑΟΚτσής μέχρι το... κόκκαλο και έχει δώσει τον ίδιο του τον εαυτό στο τμήμα της Πάλης, έχει αφιερώσει χρόνο γιατί το θέλει και είναι σαν ο ηγέτης σε αυτό τμήμα, γιατί έχει το πνεύμα του νικητή».

Διαβάστε ακόμη...