Τι θα συμβεί και ποιες αλλαγές θα φέρει στο ποδόσφαιρο το 2019

Από soccerplus.gr: To 2019 ήρθε και είναι χρονιά στην οποία αναμένεται να πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο.
Πηγή: soccerplus.gr
Τι θα συμβεί και ποιες αλλαγές θα φέρει στο ποδόσφαιρο το 2019

Το SoccerPlus τις παρουσιάζει:

– Στις 4/1 θα γίνει η συνάντηση ΕΠΟ – διαιτητών Super League με θέμα την άρση της επ' αόριστον διακοπής που έχουν αποφασίσει σε ένδειξη συμπαράστασης για τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους Θ. Τζήλου.

-Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται η κατάθεση στη Βουλή του αθλητικού νομοσχεδίου που τέθηκε σε μίνι διαβούλευση το προηγούμενο διάστημα.

– Από τις αρχές Φεβρουαρίου αρχίζουν οι εκλογές στις ΕΠΣ. Οι ΕΠΣ Καρδίτσας, Εύβοιας, Ξάνθης, Σάλλας, Δυτικής Αττικής και Θεσπρωτίας είναι κάποιες από αυτές που θα κάνουν εκλογές εντός του 2019.

– Τον Μάιο, στον τελικό κυπέλλου. σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα κάνει πρεμιέρα το πολυαναμενόμενο Video Assistant Referee, που όλοι ευελπιστούν, ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για τους διαιτητές. Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 θα χρησιμοποιείται στους αγώνες της Super League.

– To 2019 θα εφαρμοστεί η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων με τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας 2 με 12 ομάδες και τη Φούτμπολ Λίγκα να γίνεται το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα με 14 ομάδες. Η Σούπερ Λίγκα θα μετονομαστεί σε Σούπερ Λίγκα 1 και θα διεξαχθεί με 14 ομάδες.

– To καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί το δεύτερο έτος της παρουσίας της Επιτροπής Παρακολούθησης που όρισε η FIFA στην ΕΠΟ και θα επαναξιολογηθεί η παραμονή της.

– Τέλος, το 2019 είναι έτος εθνικών εκλογών που μπορεί να επιφέρουν αλλαγές στο αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργείο.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...