Πεντάδα από ατσάλι!

Από inpaok.com: Το πρώτο μισό της σεζόν έφτασε σχεδόν (απομένει το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την 15η αγωνιστική της Super League) στο τέλος του, με τον ΠΑΟΚ να έχει δώσει συνολικά 29 επίσημα παιχνίδια από τον Ιούλιο, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, που μας άφησε.
Πηγή: inpaok.com
Πεντάδα από ατσάλι!

Ποιο όμως κατέχουν τα πρωτεία, βάσει λεπτά συμμετοχών, σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη;

Άνχελ Κρέσπο:

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός διανύει τον τρίτο του χρόνο στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ και έχει εξελιχθεί σε βασικό «γρανάζι» της αμυντικής λειτουργίας του Δικεφάλου. Την φετινή σεζόν μετράει ήδη 28 συμμετοχές κατέχοντας το «ρεκόρ» περισσότερων αγωνιστικών λεπτών με 2473! Έτσι, έχει χάσει μόνο ένα φετινό παιχνίδι. Εκτός από την αμυντική του συνεισφορά, έχει πετύχει και ένα γκολ, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Λέο Μάτος:

Ήρθε επίσης το καλοκαίρι του 2016 και διανύει την τρίτη του σεζόν στον Δικέφαλο. Ο Λέο Μάτος είναι για ακόμα μια χρονιά αναπόσπαστο κομμάτι του ΠΑΟΚ, όντας δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής, πίσω από τον Κρέσπο. Ο Βραζιλιάνος έχει καταγράψει 26 συμμετοχές με την «ασπρόμαυρη», με το σύνολο λεπτών να φτάνει στα 2416. Σε αυτά έχει πετύχει 1 γκολ (στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ), μοιράζοντας παράλληλα άλλες δυο ασίστ.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης:

Ο «κέρβερος» του ΠΑΟΚ είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και δεν έχει χάσει τα γάντια βασικού, από τότε που του τα πρωτοεμπιστεύτηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, τον Δεκέμβρη του 2017. Φέτος, ήταν βασικός σε Ελλάδα και Ευρώπη, παίρνοντας «ανάσες» μόνο στα παιχνίδια Κυπέλλου. Υπερασπίστηκε τα «ασπρόμαυρα» γκολπόστ σε 26 αγώνες, με 2277 λεπτά συμμετοχής. Έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε δέκα περιπτώσεις, μοιράζοντας και μια ασίστ, στον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην Βασιλεία!

Φερνάντο Βαρέλα:

Ο «Διόσκουρος» του Άνχελ Κρέσπο στο κέντρο της «ασπρόμαυρης» άμυνας. Μαζί με τον Ισπανό έχουν συνθέσει ένα απροσπέλαστο αμυντικό δίδυμο στο οποίο στηρίζεται το «οικοδόμημα» του ΠΑΟΚ. Φέτος έχει βρει 24 συμμετοχές στα 29 επίσημα παιχνίδια και είναι τέταρτος σε λεπτά συμμετοχής με 2164. Έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα δυο φορές (στα εκτός έδρας παιχνίδια με Βασιλεία και Λαμία) και έχει μοιράσει μια ασίστ, στο γκολ του... παρτενέρ του Κρέσπο, στο Περιστέρι!

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς:

Ο «killer» του ΠΑΟΚ που είδε την εκπληκτική του παρουσία να τον κατατάσσει ανάμεσα στους 5 κορυφαίους σκόρερ της Ευρώπης για το 2018, με το κοντέρ να σταματά στα 35 γκολ! Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι το επιθετικό «όπλο» του Δικεφάλου. Το... παράδοξο με τον Σέρβο είναι το ότι είναι δεύτερος σε συμμετοχές, μόνο πίσω από τον Κρέσπο, με 27, αλλά πέμπτος στα λεπτά συμμετοχής, ανάμεσα στους συμπαίκτες του! Έχει αγωνιστεί 2107 λεπτά, στα οποία πρόλαβε να πετύχει 18 γκολ, σε κάθε πιθανή διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμη...