Ο μεταγραφικός χειμώνας του ΠΑΟΚ

Από forza: Όλα τα μεταγραφικά θέματα που έχουν προκύψει μέχρι τώρα...
Πηγή: forza
Ο μεταγραφικός χειμώνας του ΠΑΟΚ

Η μεταγραφική περίοδος ανοίγει τυπικά την Τρίτη κι ο ΠΑΟΚ κινείται αθόρυβα για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ, που θα καλύψει σε πρώτη φάση το κενό, που δημιούργησε ο σοβαρός τραυματισμός του Βέρνμπλουμ.

Επαφές έχουν γίνει, ο ΠΑΟΚ ξεψαχνίζει την αγορά, προσπαθώντας να βρει έναν παίκτη, με το προφίλ, που έχει αποκαλύψει η FORZA. Νεαρός, με προοπτικές εξέλιξης, εγνωσμένης ποιότητας, που θα αποκτηθεί με δανεισμό, με ρήτρα αγοράς το καλοκαίρι.

Αυτό είναι το προφίλ του αμυντικού χαφ, που ψάχνει ο ΠΑΟΚ. Κανείς δεν λέει ότι αποκλείεται κάτι διαφορετικό, αυτή την εποχή, ωστόσο, αυτόν τον ποδοσφαιριστή ψάχνουν στην Τούμπα.

Σε ότι αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, υπάρχει... ελαστικότητα, καθώς στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι υπάρχουν διαφόρων ειδών παίκτες, που μπορούν να κολλήσουν με τους υπάρχοντες.

Οι πληροφορίες της FORZA αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ έκανε ήδη μια προσπάθεια να κάνει μια... μεγάλη κίνηση, η οποία ωστόσο δεν του βγήκε, καθώς υπήρχαν πολλές δυσκολίες κι η υπόθεση έκλεισε.

Σ΄ αυτή τη φάση, ο ΠΑΟΚ εξετάζει κατά βάση παίκτες, που αγωνίζονται στο ρωσικό πρωτάθλημα, όπου υπάρχει καλός δίαυλος, ενώ στα υπόψιν είναι και τουλάχιστο μια περίπτωση από χώρα της Σκανδιναβίας, που πληροί τα κριτήρια, που έχει αναλύσει η FORZA.

O ΠΑΟΚ αυτή την εποχή ΔΕΝ ψάχνει παίκτη για να παίξει στο πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα, ψάχνει παίκτη, που θα δώσει βάθος και ποιότητα στο ρόστερ του για τα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ υπάρχει (πολλή) βιασύνη.

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΕΩΝ

Σε ότι αφορά τις ανανεώσεις των συμβολαίων, που λήγουν το καλοκαίρι, η υπόθεση που έχει προχωρήσει και πλέον ετοιμάζονται τα συμβόλαια, είναι αυτή του Χουάν Κρέσπο. Ο Ισπανός συμφώνησε σε όλα με την ΠΑΕ και με την αλλαγή του χρόνου θα υπογράψει νέο διετές συμβόλαιο, οπότε μένει ως το 2021.

Σε ότι αφορά τον Βαρέλα : Ο 31χρονος αμυντικός θέλει τριετές συμβόλαιο με περίπου 1.000.000 ευρώ το χρόνο, από τις περίπου 600.000 ευρώ, που παίρνει ως τώρα. Στην πρώτη επαφή υπήρξε μεγάλη διαφορά, ο ΠΑΟΚ του έκανε βελτιωμένη πρόταση, αλλά για 2 χρόνια, με οψιόν για έναν ακόμη. Ο Βαρέλα εμφανίζεται δυσαρεστημένος και φέρεται να εξετάζει προτάσεις από την Τουρκία, στην Τούμπα ωστόσο εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή. Κι ο 31χρονος αμυντικός, άλλωστε, ΔΕΝ θέλει να φύγει.

Στην περίπτωση του Μπίσεσβαρ, υπάρχει χάσμα στη διάρκεια του συμβολαίου (θέλει 3ετές, ο ΠΑΟΚ δίνει 1+1) και διαφορά στο οικονομικό, καθώς ο Ολλανδός έχει λίγο υψηλότερες απαιτήσεις, απ΄ ότι θα περίμενε κανείς. Στον ΠΑΟΚ λένε ότι στο τέλος, και μ΄ αυτόν θα βρεθεί η χρυσή τομή, θεωρώντας ότι και ως χαρακτήρας, πρέπει να μείνει.

Οι υποθέσεις Κάνιας – Σάκχοφ δεν έχουν προχωρήσει όσο οι υπόλοιπες, αλλά στον ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι αργά ή γρήγορα, θα ανανεώσει ο ένας κι ο δεύτερος θα μείνει για το τέλος της σεζόν.

Αυτή η υπόθεση, βέβαια, εξαρτάται κι από τον τύπο χαφ, που θα βρει ο ΠΑΟΚ στην αγορά.

ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Τον τελευταίο καιρό οι φήμες περί προτάσεων για τον Πρίγιοβιτς δίνουν και παίρνουν. Η τελευταία είναι η Αλ Ιτιχάντ, που φέρεται να προσφέρει 8.000.000 ευρώ για τον Σέρβο, ενώ πρόταση φέρεται να υπάρχει και από την Κίνα, αλλά και από την Ευρώπη με 6.000.000 ευρώ.

"Ο Πρίγιοβιτς δεν πωλείται τον Ιανουάριο, τέλος». Αυτή είναι η θέση του ΠΑΟΚ.

Η ρήτρα του Πρίγιοβιτς είναι 10.000.000 ευρώ και αυτή την εποχή θα μπορούσε να φύγει ΜΟΝΟ με τη ρήτρα, εφόσον το ήθελε ο ίδιος. Που δε φαίνεται να το θέλει. Ο Σέρβος δεν έχει διάθεση να πάει σε Αραβία ή Κίνα, και θα έφευγε μόνο για την Αγγλία, αλλά το καλοκαίρι.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΧΑΤΣΕΡΙΔΗ

Ο Εβγέν Χατσερίδης παραμένει στη δύναμη του ΠΑΟΚ. Ο 31χρονος αμυντικός είναι σαφές ότι δεν έχει (ιδιαίτερο) μέλλον στην Τούμπα, αλλά η αποχώρησή του δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει να βρεθεί ομάδα, να καλύπτει τις απαιτήσεις του.

Η πληροφορία για ενδιαφέρον της Καραμπάχ δεν επιβεβαιώθηκε, με τον ίδιο, πάντως, να μην πηγαίνει στο Αζερμπαϊτζάν.

Και στη Σαχτάρ δεν θα πήγαινε να παίξει, οπότε στην πράξη, το μόνο παράθυρο είναι να έρθει πρόταση από τη Ντιναμό Κιέβου, στην οποία θα επέστρεφε ευχαρίστως.

Διαβάστε ακόμη...