Ο ΠΑΟΚ επένδυσε στο... Next Big Thing

Από paok24.com: Οι επιτελείς του ΠΑΟΚ ήρθαν σε συμφωνία με τον Λευτέρη Λύρατζη για την ανανέωση του συμβολαίου του σε μια σπουδαία κίνηση για το παρόν και το μέλλον του Δικεφάλου, δεδομένου ότι ο 18χρονος αμυντικός αποτελεί το next big thing των «ασπρόμαυρων».
Πηγή: paok24.com
Ο ΠΑΟΚ επένδυσε στο... Next Big Thing

Ο νεαρός δεξιοπόδαρος αμυντικός έδειξε πίστη στο πλάνο του ΠΑΟΚ, «σφραγίζοντας» το μέλλον του με τον Δικέφαλο, όντας μέλος των ακαδημιών του Δικεφάλου από το 2012 και διατελώντας και εκ των αρχηγών της Κ14, της πρωταθλήτριας Κ15, ενώ ήταν βασικό στέλεχος της πρωταθλήτριας Κ17 και της πρωταθλήτριας Κ20.

Από το καλοκαίρι είναι και μέλος της πρώτης ομάδας του Δικεφάλου, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του πριν από λίγες ημέρες, στην αναμέτρηση Κυπέλλου των «ασπρόμαυρων» με τον Αήττητο Σπάτων, με τον 18χρονο μπακ να αποτελεί βασικό στέλεχος και των Εθνικών Ομάδων, μετρώντας 14 συμμετοχές με την U17 και εννιά συμμετοχές με την Εθνική Νέων, δείγμα του αστείρευτου ταλέντου που διαθέτει.

Who is who

Γεννημένος στις 22 Φλεβάρη του 2000 στην Καβάλα, ο νεαρός αμυντικός ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Κεραυνού Κρηνίδων. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου δεν άργησαν να τον εντοπίσουν μέσω του δικτύου σκάουτινγκ που διαθέτουν και αμέσως έδειξαν στην πράξη ότι υπολογίζουν στο ταλέντο του.

Οι «ασπρόμαυροι» εξασφάλισαν ό,τι απαιτούσε η οικογένεια Λύρατζη προκειμένου να πάρει την απόφαση και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο Λύρατζης είχε εντοπιστεί και από τους ανθρώπους της Άρσεναλ, οι οποίοι του πρότειναν να μεταβεί στην Αγγλία και να δοκιμαστεί στα τμήματα υποδομής του αγγλικού συλλόγου...

Ο νεαρός μπακ τελικά επέλεξε τον ΠΑΟΚ και το 2012 αποφάσισε να «κολυμπήσει στα βαθιά» και να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου. Κάθε χρόνο η βελτίωση του είναι ραγδαία, με αποτέλεσμα να αποτελεί βασικό στέλεχος των «μικρών» ομάδων του Δικεφάλου και φέτος να δοκιμάζει τις δυνάμεις του και στην ανδρική ομάδα, αν και είναι μόλις 18 ετών.

Όσοι έχουν δει τον Λύρατζη να αγωνίζεται μιλούν για έναν χαρισματικό ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται ως δεξί μπακ, αλλά και ως δεξί και αριστερό χαφ. Χειρίζεται τη μπάλα εξίσου καλά και με τα δύο πόδια, σκοράρει, ενώ είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και πολύ καλός μαθητής.

Την φετινή σεζόν ο Λύρατζης έχει καταγράψει με την Κ19 του Δικεφάλου, τέσσερις συμμετοχές (όλες ως βασικός), μετρώντας ένα γκολ και δύο ασίστ σε 360' συμμετοχής, κάνοντας παράλληλα προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...