Η «σπίθα» του Άκπομ και η «φωτιά» του Πρίγιοβιτς

Από sdna.gr: Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, ο Τσούμπα Άκπομ είναι από τις περιπτώσεις που δημιουργούν έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» στο προπονητή του αλλά οι συνθήκες του φετινού ΠΑΟΚ τον φέρνουν για την ώρα στη σκιά του... δαιμονιώδη Πρίγιοβιτς.
Πηγή: sdna.gr
Η «σπίθα» του Άκπομ και η «φωτιά» του Πρίγιοβιτς

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει βρει την ενδεδειγμένη λύση στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Και αυτή ακούει στο όνομα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός έχει πάρει από χέρι τον ΠΑΟΚ και τον οδηγεί με ασφάλεια στον απόλυτο στόχο των «ασπρόμαυρων», στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο «Πρίγιο» τείνει να σπάσει κάθε προσωπικό ρεκόρ, ψηλώνει καθημερινά το ταβάνι του και το όνομα του φιγουράρει διεθνώς ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ του 2018. Ένας απόλυτος εκτελεστής. Τα νούμερα του και η ικανότητα να μετουσιώνει σε γκολ τις στιγμές που απλόχερα του χαρίζουν οι συμπαίκτες του, τον καθιστούν σημείο - αναφοράς της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος αδυνατεί -δικαιολογημένα- να φανταστεί έναν ΠΑΟΚ χωρίς εκείνον.

Όταν η μπάλα «καίει», όλα αρχίζουν και τελειώνουν με τον Πρίγιοβιτς. Και αυτή είναι η δική του κατάκτηση. Μια κατάκτηση που προϋποθέτει βάσεις, σκληρή δουλειά και εσωτερικό ανταγωνισμό. Τσούμπα Άκπομ και Νίκος Καρέλης έρχονται να δώσουν... βάθος σε μια ομάδα που κινείται σε τροχιά πρωταθλητισμού και αντιλαμβάνεται πως οι ανάγκες της φέτος θα είναι πολλές.

Ο 23χρονος Άγγλος φορ βλέπει σταδιακά τους... καρπούς του να αποδίδουν αλλά έχοντας μπροστά του τον Πρίγιοβιτς, αντιλαμβάνεται κανείς πως το έργο του δεν θα είναι εύκολο. Ο Άκπομ, σε 12 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει καταγράψει δύο τέρματα ενώ θα μπορούσε να έχει φτάσει ήδη τα τέσσερα, αν δεν είχε ακυρωθεί τόσο το γκολ στην Νέα Σμύρνη, όσο κι αυτό κόντρα στον Παναιτωλικό.

«Έχω μία μεγάλη φλόγα μέσα μου. Θέλω να βλέπω την ομάδα να κερδίζει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό το καταλαβαίνει όποιος με βλέπει να αγωνίζομαι. Θέλω να δείξω στον κόσμο κάτι διαφορετικό. Αυτό θεωρώ ότι είναι κάτι που με χαρακτηρίζει» είχε αναφέρει σε συνέντευξη του ο Άκπομ, ενδεικτικό της «δίψας» και της ανυπομονησίας του να αγωνίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο για να αποδείξει την αξία του.

Και μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει τον επιθυμητό χρόνο συμμετοχής, ωστόσο, οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν λάβει ικανοποιητικά δείγματα γραφής. Πρόκειται άλλωστε για έναν ποδοσφαιριστή που «κουβαλάει» τεχνική κατάρτιση και παραστάσεις από μια ομάδα όπως η Άρσεναλ και το σίγουρο είναι πως μπορεί να θέσει τον πήχη ακόμη ψηλότερα τα επόμενα χρόνια.

Η «θυσία» του Άκπομ για χάρη του Πρίγιοβιτς

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Απαιτεί θυσίες, αλληλεγγύη και παραχωρήσεις. Κάτι που αντιλήφθηκε πολύ καλά ο Τσούμπα Άκπομ στο ματς Κυπέλλου με τον Αήττητο Σπάτων, εκεί που θεωρητικά θα έψαχνε τις ευκαιρίες του. Στο β΄ημίχρονο όμως, αναγκάστηκε να δώσει τη θέση του στον Πρίγιοβιτς προκειμένου ο Σέρβος να ψάξει τα γκολ που του έλειπαν και να κλείσει το 2018 στην πεντάδα των κορυφαίων σκόρερ. Γιατί πολύ απλά εκείνη ήταν η στιγμή του και ο Άκπομ το κατανόησε απόλυτα...

Διαβάστε ακόμη...