Οι λόγοι που τον… στέλνουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος

Από newsit.gr: Βρισκόμαστε ένα ματς πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου –λόγω της αναβολής της 15ης αγωνιστικής- και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται... καβάλα στο άλογο, κοιτάζοντας με μεγάλη σιγουριά προς το τέλος της φετινής του διαδρομής στη Superleague. Εκεί όπου –αυτή τη στιγμή- φαίνεται πως τον περιμένει ο φετινός τίτλος...
Πηγή: newsit.gr
Οι λόγοι που τον… στέλνουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος

Το τοπίο που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή στη Superleague μετά και την ολοκλήρωση 14ων «στροφών» της, παρουσιάζει τον ΠΑΟΚ ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Μετά την απώλεια της περσινής κούπας, η φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος έγινε ο τεράστιος στόχος της ομάδας, αγγίζοντας μάλιστα τα όρια της εμμονής. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του δείχνουν να έχουν πάρει το.. μάθημα τους, κάνουν μια εκπληκτική πορεία στη Superlerague (παίρνουν το "τρίποντο ακόμα και στη βραδιά που δεν το... αξίζουν, έστω και με 1-0) και δείχνουν να μην... ζαλίζονται από την παραμονή τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται ανίκητος τόσο στα μάτια των οπαδών του, όσο και σε αυτά των αντιπάλων του. Ο «δικέφαλος του Βορρά»... πετάει και με μία μόλις ισοπαλία στα 14 παιχνίδια του, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την ίδια την ομάδα (βρίσκεται ανάμεσα στις οκτώ αήττητες ομάδες της Ευρώπης) και οδεύει προς τον τίτλο.

Η αδιαμφισβήτητη αγωνιστική κυριαρχία του ΠΑΟΚ αποτυπώνεται ιδανικά στο βαθμολογικό πίνακα της Superleague. Το +8 από τον Ολυμπιακός που τώρα αρχίζει και «πατά» πιο καλά, είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους Θεσσαλονικείς, που βρίσκονται στο +10 από τον Ατρόμητο και στο +14 από την ΑΕΚ. Αν αναλογιστεί κανείς πως η διαφορά αυτή έγινε με τον ΠΑΟΚ να ξεκινά με -2 (ποινή από την περασμένη σεζόν), τότε καταλαβαίνει κανείς πως το επίτευγμα της ομάδας του Λουτσέσκου είναι τεράστιο.

Η πρωταθληματική πορεία του «δικέφαλου του Βορρά» έχει φυσικά τους μεγάλους της πρωταγωνιστές. Πρώτος και... σημαντικότερος, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Έχοντας παίξει στα 13 ματς των Θεσσαλονικέων στο πρωτάθλημα, ο Σέρβος επιθετικός έχει... κουνήσει 9 φορές τα αντίπαλα δίχτυα, σε συνολικά 25 προσπάθειες του προς τον στόχο. Δηλαδή, 1 γκολ ανά 2,8 τελικές προσπάθειες. Πραγματικός «Killer".

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μοιάζει... ανίκητος κάτω από τα γκολπόστ, δίνοντας τεράστια σιγουριά στους αμυντικούς του. Ο Έλληνας πορτιέρε δεν έχει χάσει ούτε ένα ματς πρωταθλήματος, έχοντας πολλές σωτήριες επεμβάσεις και ένα πιασμένο πέναλτι στο ενεργητικό του, κόντρα στον Άρη.

Μαζί και με την σταθερότητα που παρουσιάζουν και φέτος οι Βαρέλα και Κρέσπο, ο ΠΑΟΚ έχει μια από τις κορυφαίες αμυντικές γραμμές στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με έξι μόνο γκολ παθητικό στα ως τώρα 14 παιχνίδια πρωταθλήματος (η πρωτοπόρος της Premier League, Λίβερπουλ έχει δεχθεί επτά και η Γιουβέντους 8, έχοντας δώσει όμως περισσότερα ματς).

Μαουρίσιο και Κάνιας έχουν δημιουργήσει ένα τρομερό «δίδιμο» στο χώρο του κέντρου, ο Μάτος βοηθάει τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, ενώ οι μεσοεπιθετικοί της ομάδας «ταϊζουν» με τον καλύτερο τρόπο τον Πρίγιοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου έφτασε έτσι να κατακτά τον άτυποι τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και να μεταφέρει στους ανταγωνιστές του το άγχος. Ο συγκεκριμένος τίτλος είναι... οιωνός κατάκτησης πρωταθλήματος, αφού στα 59 πρωταθλήματα Α' Κατηγορίας που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα -το τρέχον είναι το 60ό- τις 43 φορές ο πρωταθλητής χειμώνα έγινε και πρωταθλητής το καλοκαίρι (73%)!

Οι νίκες του ΠΑΟΚ σε όλα τα ντέρμπι που έδωσε στον πρώτο του έχει δώσει μεγάλο ψυχολογικό προβάδισμα και πλέον καλείται να διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση και να φτάσει στη... γη της επαγγελίας.Μάλιστα, αν συνεχίσει να μην έχει σοβαρούς τραυματισμούς, το πρόγραμμα του θα.. φτιάξει ακόμα περισσότερο, αφού πλέον δεν έχει υποχρεώσεις στο Europa League.

Ο ποδοσφαιρικός "μαραθώνιος" στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο για τον ΠΑΟΚ δεν ολοκληρώθηκε, φυσικά. Ωστόσο οι συνθήκες και τα ως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι ο "δικέφαλος του βορρά" μπορεί να κόψει πρώτος το νήμα μετά από 34 χρόνια...

Διαβάστε ακόμη...