Ένας ΠΑΟΚτσής από την Ουάσινγκτον!

Το SDNA έχει το ρεπορτάζ για όλα όσα έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες ο Φιλ Γκος για να συμμετέχει στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, την Τέλεκομ Βόννης και τον Πανιώνιο. Πράγματα που έκανε μόνο ένας όταν έπαιζε. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς!
Πηγή: sdna.gr
Ένας ΠΑΟΚτσής από την Ουάσινγκτον!

Μπορεί ο Φιλ Γκος με τα δύο τρίποντα του, προς το τέλος του χθεσινού αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο και τους 11 πόντους που είχε συνολικά, να συνέβαλλε κατά πολύ στη νίκη με 69-73 στη Νέα Σμύρνη, αλλά ο Αμερικανός, ειδικά χθες, ήταν ξεκάθαρο και με «γυμνό» μάτι ότι έπαιζε με πρόβλημα τραυματισμού.

Ας ξεκινήσουμε, όμως από την αρχή. Ο Γκος έχει ένα πρόβλημα στον αστράγαλο που το «κουβαλάει» από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τις τελευταίες μέρες, οι ενοχλήσεις έχουν επιστρέψει και πρέπει να κάνει μια μικροεπέμβαση, προκειμένου να νιώσει καλύτερα. Η συγκεκριμένη μικροεπέμβαση, αναμένεται να τον κρατήσει 2-3 μέρες εκτός προπονήσεων, ωστόσο από τη στιγμή που τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και απαιτητικά, όλα δείχνουν ότι θα πραγματοποιηθεί μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, δε συμμετέχει στις τελευταίες προπονήσεις λόγω των ενοχλήσεων, κάνει συγκεκριμένη ένεση για να μη νιώθει πόνο και να αγωνιστεί κανονικά. Για τους γνωρίζοντες, η τακτική αυτή ενέχει κίνδυνο, καθώς όταν σταματά η επίδραση της συγκεκριμένης ουσίας, ο τραυματισμός μπορεί να έχει επιβαρυνθεί, οι πόνοι να είναι εντονότεροι και ο τραυματισμός να έχει επιδεινωθεί. Ο Γκος γνωρίζοντας αυτές τις πιθανές συνέπειες;, κάνει την ένεση, παίζει 32.34 λεπτά (!), έχοντας 12 πόντους με 5 ασίστ, αλλά και 1/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 4/4 βολές.

Μέσα σε 48 ώρες, ο ΠΑΟΚ παίζει στην έδρα της Τέλεκομ Βόννης, φυσικά οι ενοχλήσεις παραμένουν στον αστράγαλο του και δε συμμετέχει ξανά στις προπονήσεις, μέχρι τον αγώνα στη Γερμανία. Παίζει ξανά με ένεση, διαφορετικής μεθοδολογίας αυτήν τη φορά, για 20.50 λεπτά, έχοντας 9 πόντους, με 2/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές και 2 ασίστ, ενώ δεν ξεκίνησε στην πεντάδα.

Μετά το παιχνίδι στη Γερμανία, έχει επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο και παρότι ακολουθεί την αποστολή για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, το κάνει χωρίς να έχει προπονηθεί καθόλου! Ο Γκος θα δοκίμαζε λίγο πριν το τζάμπολ το πόδι του και ο ίδιος έλεγε στους ανθρώπους της ομάδας, «θα το παλέψω να μπω να παίξω»!

Η διαδικασία της ένεσης ακολουθήθηκε και αυτήν τη φορά, ήταν διαφορετική από τις δύο προηγούμενες, καθώς ο οργανισμός αν συνηθίσει στην ίδια μεθοδολογία, δε μπορεί να αντιδράσει και να μειωθεί ο πόνος.

Ο Γκος όχι μόνο δεν ξεκινάει στην πεντάδα χθες, αλλά μπαίνει μετά τα πρώτα 12-13 λεπτά, με τον προφανή στόχο του Ηλία Παπαθεοδώρου να είναι ο εξής. Απορρόφηση όλων των… κραδασμών από τους άλλους παίκτες στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, προκειμένου ο έμπειρος Αμερικανός, να μπει στα τελευταία λεπτά ενός «κλειστού» ματς και να πάρει όσο το δυνατόν τις καλύτερες αποφάσεις, δεδομένου και του τραυματισμού του.

Όπερ και εγένετο! 2.52 πριν τη λήξη, σηκώνεται για τρεις και κάνει το 60-66. Λίγο αργότερα (2.24 πριν τη λήξη) ξανασηκώνεται για τρεις και διαμορφώνει το 63-69, σε ένα σημείο που ο ΠΑΟΚ, δυσκολευόταν πολύ στο σκοράρισμα. Μιλάμε για ένα παιχνίδι, στο οποίο στο πρώτο ημίχρονο, ο Γκος φαίνεται ότι περνάει πολύ δύσκολα με το πόδι του, πηγαίνοντας σχεδόν… κουτσαίνοντας στη φυσούνα για την ανάπαυλα.

Με αυτές τις συνθήκες, παίζει 18.50 λεπτά, έχει 11 πόντους με 3/5 τρίποντα, 0/2 και 2/3 βολές και καταφέρνει και πάλι, να παίξει αποφασιστικό ρόλο στη νίκη της ομάδας του!

Μέσα σε λίγες μέρες, ο Γκος που τον Απρίλιο κλείνει τα 36 και είναι ίσως στην τελευταία σεζόν της καριέρας του, παρότι δε μπορούσε να προπονηθεί, έκανε τρεις διαφορετικές ενέσεις για να μπορέσει να τη βοηθήσει την ομάδα στα παιχνίδια της, έχοντας θέμα τραυματισμού τον οποίο τον ταλαιπωρεί χρόνια…

Τη συγκεκριμένη νοοτροπία, ειδικά σε Αμερικανό που αγωνίζεται στην Ευρώπη, δε μπορούν να την… αγοράσουν ούτε ομάδες όπως η Φενέρμπαχτσε, η Ρεάλ Μαδρίτης και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αυτό που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τον Γκος, ακόμα και οι πιο παλιοί μέσα στην ομάδα, λένε ότι έχουν να το δουν δεκαετίες!

Ένας από τους λίγους που έκανε ανάλογα πράγματα, σε άλλα χρόνια και με άλλους στόχους, είναι τώρα πρόεδρος της ΚΑΕ και ο μεγαλύτερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Με όλα αυτά που γίνονται, παρότι και ο ίδιος το περασμένο καλοκαίρι έλεγε ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρόνια της καριέρας του, η επόμενη σεζόν, εξετάζεται με διαφορετικό τρόπο, τόσο από τον ΠΑΟΚ όσο και από τον ίδιο.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...