Διαφωνία Nova - Super League για την 15η αγωνιστική

Από sdna.gr: Το συνδρομητικό δεν θέλει η αγωνιστική να διεξαχθεί σε εμβόλιμη ημερομηνία και επιθυμεί να γίνει το τριήμερο 12-14/1. Τι προβλέπει ο ΚΑΠ.
Πηγή: sdna.gr
Διαφωνία Nova - Super League για την 15η αγωνιστική

Τη διαφωνία της στον ορισμό της 15ης αγωνιστικής, που αναβλήθηκε μετά την αποχή των διαιτητών και προορίζεται από τη Super League, να διεξαχθεί εμβόλιμα, το διήμερο 16-17/1, εξέφρασε η Nova με επιστολή της στη Super League.

Το συνδρομητικό, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εννέα ομάδων του Συνεταιρισμού (ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα), ζητάει το θέμα να τεθεί σε διοικητικό συμβούλιο, η αγωνιστική να διεξαχθεί το τριήμερο 12-14/1, ημερομηνία στην οποία έχει οριστεί η σέντρα στον β' γύρο του πρωταθλήματος και η 16η αγωνιστική να διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα.

Το πρόβλημα είναι, όπως έγραψε το SDNA, ότι ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου αναφέρει ότι η 15η αγωνιστική θα πρέπει να διεξαχθεί εμβόλιμα και γι' αυτό η NOVA ζητάει τη «μεσολάβηση» της ΕΠΟ.

Η θέση της Nova:

«Κάθετα αντίθετη με εμβόλιμη αγωνιστική η Nova.

Η Nova ζητάει να μετακυλιστεί στο επόμενο διαθέσιμο Σαββατοκύριακο όλος ο προγραμματισμός του πρωταθλήματος, χωρίς να υπάρξει εμβόλιμη αγωνιστική.

Με επιστολή της προς την Super League, η συνδρομητική πλατφόρμα τονίζει ότι το Δ.Σ. της Super League πρέπει να αποφασίσει και να εισηγηθεί άμεσα στην ΕΠΟ την λύση αυτή, ξεπερνώντας στην πράξη τα όποια τυπικά ζητήματα του ΚΑΠ.

Η Nova ζητάει από το Δ.Σ. της Super League «να πράξει κάθε τι αναγκαίο» προκειμένου να συνεννοηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και να αποκλειστεί η όποια εμβόλιμη αγωνιστική που θα διεξαχθεί μεσοβδόμαδα.

Σύμφωνα με την πρόταση της Nova και με δεδομένο ότι οι διαιτητές θα επανεκτιμήσουν την στάση τους στις 4/1/2019, το πιθανότερο σενάριο είναι η 15η αγωνιστική να διεξαχθεί το τριήμερο 12-13-14/1 ολοκληρώνοντας τον 1ο γύρο του πρωταθλήματος, το οποίο θα συνεχιστεί κανονικά και θα ολοκληρωθεί μια εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό».

Διαβάστε ακόμη...