Ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα... μέσα στο γήπεδο!

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης γράφει στο SDNA για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους "16" του Κυπέλλου, την ικανοποίηση από τον τρόπο που κλείνει το 2018, αλλά και τον Ραζβάν Λουτσέσκου.
Πηγή: sdna.gr
Ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα... μέσα στο γήπεδο!

Καταρχάς, δεν χωράει μεγάλη ανάλυση ο χθεσινός αγώνας του Κυπέλλου καθώς υπάρχει τεράστια διαφορά στο επίπεδο των ομάδων. Ωστόσο αυτό που μου άρεσε χθες στον ΠΑΟΚ, ήταν ότι οι παίκτες έδειξαν την απαραίτητη σοβαρότητα σε ακόμη μια αναμέτρηση, μπαίνοντας από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα με γνώμονα να πραγματοποιήσουν μια καλή εμφάνιση.

Ο αγώνας ήταν μια τυπική διαδικασία, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει με το ευρύ 6-0, έκανε το καθήκον του και συνεχίζει την μάχη που δίνει ώστε να κατακτήσει το νταμπλ.

Φυσικά, δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στη συμμετοχή των νεαρών Μπαλογιάννη και Λύρατζη. Το χθεσινό ματς ήταν μια ευκαιρία για να τους δούμε, με τους δυο νεαρούς παίκτες να κυμαίνονται καλά σε γενικές γραμμές. Έχουν αρκετό ταλέντο και φαίνεται αυτό. Στον ΠΑΟΚ τους πιστεύουν πάρα πολύ και θεωρώ σταδιακά πως θα ενσωματωθούν στην μεγάλη ομάδα. Χθες δόθηκε σε αυτά τα δυο παιδιά η ευκαιρία, την άρπαξαν όσο καλύτερα μπορούσαν και ελπίζω να τους δούμε περισσότερο στο μέλλον και να συμβεί κάτι ανάλογο και με άλλους μικρούς.

Ο Δικέφαλος κλείνει με ιδανικό τρόπο την χρονιά μετά από όλα όσα έχουν γίνει μέσα στο 2018. Ήταν μια χρονιά δύσκολη και αρκετά γεμάτη θα έλεγα. Για τους λόγους που γνωρίζουμε και έχω αναφέρει, πέρυσι έκλεψαν το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια είδαμε μια μεγάλη αντίδραση από όλο τον οργανισμό της ομάδας. Οι παίκτες απέδειξαν στο τελικό του Κυπέλλου και μέσα στην έδρα του αντιπάλου τους, ποια ήταν η καλύτερη ομάδα.

Από εκείνο το ματς, ακολούθησε η ικανοποιητική πορεία του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα σε σπουδαίες ομάδες, με τους παίκτες να δείχνουν χαρακτήρα. Στη συνέχεια και μέσα από δύσκολους αγώνες, ο Δικέφαλος κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση και με διαφορά οκτώ βαθμών από τον δεύτερο Ολυμπιακό, ενώ μην ξεχνάμε πως άρχισε το πρωτάθλημα με μείον δυο βαθμούς. Παράλληλα οι παίκτες του Λουτσέσκου έφτασαν και στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η μοναδική κακή παρένθεση είναι αυτή της Ευρώπης στο Europa League, κάτι που όπως έχω πει, κόστισε στην ομάδα αλλά οι παίκτες κατάφεραν να βγάλουν την απαιτούμενη αντίδραση στη συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν κλείνει με καταπληκτική πορεία το 2018, έδειξε ότι η σωστή δουλειά συνεχίζεται εντός της ομάδας και για μένα είναι όχι απλά το φαβορί για τον τίτλο, αλλά η ομάδα που θα το πάρει. Μιλάω καθαρά αγωνιστικά, γιατί στην Ελλάδα... δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με όλα αυτά που βλέπουμε, έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

Αυτή η μεγάλη αντίδραση του ΠΑΟΚ από τη λήξη του περσινού πρωταθλήματος μέχρι σήμερα, είναι μια μεγάλη δικαίωση για όλους εκείνους που ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας.

Ενημερώθηκα σήμερα για το σπουδαίο επίτευγμα του Λουτσέσκου, ο οποίος αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος προπονητής στην Ρουμανία. Είναι ένα σημαντικό γεγονός τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ σημαντικό που ο ποδοσφαιρικός κόσμος βλέπει τι δουλειά έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα, άλλωστε δεν ανακηρύχθηκε τυχαία ως ο κορυφαίος.

Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία, χαμόγελα, αρκετή δημιουργικότητα και φυσικά τύχη. Χρόνια πολλά σε όλους και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει φέτος στον αγωνιστικό χώρο, το νταμπλ.

Διαβάστε ακόμη...