"Αχίλλειος πτέρνα" η Τούμπα στην Ευρώπη

Από sportime.gr: Σε μία ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά στην έδρα του ο ΠΑΟΚ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Για μία ακόμη νύχτα, στην οποία κρινόταν πρόκριση οι Θεσσαλονικείς έφυγαν με σκυφτά κεφάλια από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.
Πηγή: sportime.gr
"Αχίλλειος πτέρνα" η Τούμπα στην Ευρώπη

Το γήπεδο που στο παρελθόν έγραψε ιστορία και «λύγισε» μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου πλέον δεν αποτελεί το ίδιο φόβητρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκεί, που υποκλίθηκαν ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ (1-0, 1975), η Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ (1-0, 1997) και δεν έφυγαν με το διπλό η Μίλαν του Ριβέρα (2-2, 1974), η Μπάγερν του Ρουμενίγκε (0-0, 1983), η Νάπολι του Μαραντόνα (1-1, 1988), ο ΠΑΟΚ δεν... σταυρώνει νίκες όταν τις χρειάζεται τα τελευταία χρόνια.

Φέτος, εξαίρεση αποτέλεσαν οι νίκες κόντρα σε Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας, όμως στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν στις γνωστές εφιαλτικές βραδιές τους... Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είδε την Μπενφίκα να «σβήνει» το όνειρο των ομίλων του Champions League και στη συνέχεια τις Τσέλσι, Βίντι και ΜΠΑΤΕ να φεύγουν με το διπλό από την Τούμπα και να «σφραγίζουν» τη χειρότερη ευρωπαϊκή σεζόν της έδρας του Δικεφάλου σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει μόλις μία νίκη στους ομίλους του Europa League αυτή κόντρα στην Σλόβαν Λίμπερετς στις 8 Δεκεμβρίου του 2016.

Τη σεζόν 2015-2016 οι «ασπρόμαυροι» ήρθαν τρεις φορές ισόπαλοι με τις Γκαμπάλα, Ντόρτμουντ και Κράσνονταρ ενώ στους ομίλους της επόμενης διοργάνωσης πέραν της Λίμπερετς ηττήθηκαν από την Καραμπάχ και ήρθαν ισόπαλοι με την Φιορεντίνα.

Πέρσι, όπως είναι γνωστό, ο Δικέφαλος γνώρισε την ήττα-ντροπή από την Εστερσουντ και δεν συμμετείχαν καν στους ομίλους του Europa League ενώ πλέον η πτώση του ΠΑΟΚ στην κατάταξη της UEFA θα έχει επιπτώσεις στις επόμενες κληρώσεις της ομάδας, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να πληρώνει ακριβά την εφιαλτική φετινή σεζόν της.

Διαβάστε ακόμη...