Μετεξεταστέος στην Ευρώπη!

Από sdna.gr: Κάποτε η Ευρώπη έμοιαζε το... αποκούμπι του. Ο «φτωχός» ΠΑΟΚ μεταμορφωνόταν με πάθος, τσαμπουκά, ενδεχομένως και άγνοια κινδύνου, αντιμετωπίζοντας κάθε παιχνίδι ως... μάχη!
Πηγή: sdna.gr
Μετεξεταστέος στην Ευρώπη!

Κάτι που σίγουρα δεν έδειξε σε κανένα σημείο κατά την διάρκεια της φετινής του παρουσίας στους ομίλους του Europa League.

Με απολογισμό μίας νίκης και πέντε ηττών, ο ΠΑΟΚ «κατάφερε» να τερματίσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και η συγκομιδή των τριών βαθμών φαντάζει η χειρότερη στην ιστορία των ομίλων. Ο Δικέφαλος κλώτσησε με... μαεστρία κάθε ευκαιρία που του δόθηκε, «πληγώθηκε» ακόμη και στο σπίτι του, πλήρωσε την εμμονή του πρωταθλητισμού και η παραδοχή της αλήθειας από τους πρωταγωνιστές, κάνοντας λόγο για δίκαιο αποκλεισμό, είναι η αποτίμηση της σκληρής ευρωπαϊκής πραγματικότητας του ΠΑΟΚ.

Μετά την Μπενφίκα, τι;
Η σεζόν για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Βασιλεία, Σπαρτάκ και τελικά Μπενφίκα. Ο ΠΑΟΚ τα έκανε όλα άψογα μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στους Πορτογάλους στην Τούμπα. «Διπλό» στην Ελβετία, επική ανατροπή επί των Ρώσων, όρθιος στο Ντα Λουζ. Κάθε παιχνίδι και μια κατάθεση ψυχής. «Φτιαγμένος» για μια σεζόν υψηλών προσδοκιών, ο Ευρωπαίος ΠΑΟΚ ξέμεινε τελικά από ψυχολογία και αποθέματα το βράδυ του αποκλεισμού από τους «αετούς» της Λισαβόνας. Στην ομιλία του προς του ποδοσφαιριστές του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ενδεχομένως και να έβλεπε ένα από τα σενάρια μπροστά του: «Μην σας πάρει από κάτω, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη».

«ΠΑΟΚάρα έχεις τρέλα για το πρωτάθλημα!»
Ο διακαής πόθος των «ασπρόμαυρων» αποτυπώνεται σε μια και μόνο λέξη: πρωτάθλημα! Τα όσα έγιναν πέρσι φαντάζουν πολύ νωπά, ο οργανισμός «διψά», ο Λουτσέσκου παραδέχθηκε πως όπου σταθεί και όπου βρεθεί, του ζητούν ένα πράγμα: πρωτάθλημα! Ο ΠΑΟΚ έκανε την αυτοκριτική του όσο ήταν νωρίς, απέδωσε στην... ψύχωση του πρωταθλήματος, την όποια υποσυνείδητη απαξίωση των άλλων αγώνων. Δεν αρκεί -ωστόσο- να αντιληφθείς το πρόβλημα, πρέπει να βρεις και τον τρόπο να το αντιμετωπίσεις. Και ο ΠΑΟΚ φάνηκε -εκ του αποτελέσματος- πως δεν τον είχε...

ADVERTISING

Σωρεία ευκαιρών στα χέρια του...
Σε έναν όμιλο που θεωρητικά ήταν στα μέτρα του, ο ΠΑΟΚ φρόντισε από την τρίτη κιόλας αγωνιστική να περιπλέξει τα πράγματα και σταδιακά να βγάλει το κομπιουτεράκι από την τσέπη του. Οι δύο σερί ήττες από την Βίντι δημιούργησαν την εικόνα ενός αδιάβαστου ΠΑΟΚ, ο οποίος ενδεχομένως και να αντιμετώπισε υπεροπτικά τον αντίπαλό του. Ο Θεός του ποδοσφαίρου όμως υπήρξε αρκετά γενναιόδωρος μαζί του. Πριν την σπουδαία αναμέτρηση στο Stamford Bridge, ο ΠΑΟΚ δεν ζορίστηκε να κάνει καμία υπέρβαση, γνωρίζοντας πως έχει ακόμη μια ευκαιρία στα χέρια του και στην προοπτική της ήττας. Ακόμη και στην τελευταία του ευκαιρία όμως, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ασυνεπής ανεξάρτητα από την τελική έκβαση του ματς στην Βουδαπέστη.

Διαχείριση...
Αν ζητούσατε από τον Λουτσέσκου να αλλάξει κάτι, θα ήταν αναμφίβολα η σειρά των παιχνιδιών. Η εξέλιξη των αγώνων του Europa League σε συνδυασμό με την κούρσα του πρωταθλήματος ανάγκαζε τον Ρουμάνο προπονητή σε αναπροσαρμογή των πλάνων του. Από την μία πλευρά ήταν εκείνο το -2 και από την άλλη τα ντέρμπι και τα παιχνίδια με ομάδες που ήταν σε... καλό φεγγάρι και φάνταζαν έτοιμες να κάνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή την «ζημιά» στον Δικέφαλο. Ο ΠΑΟΚ πορευόταν με την λογική να μην επιβαρύνει παίκτες στην Ευρώπη και παράλληλα να κινηθεί με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Η ποδοσφαιρική... μαγιά ενός συνόλου όμως απαιτεί προσοχή άπαξ και την «χαλάσεις». Και σίγουρα βάθος στο ρόστερ...

Ούτε... μισό βαθμό στο σπίτι του!
Η Τούμπα ήταν κάποτε το... καταφύγιο του. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν εκμεταλλεύτηκε σε κανένα σημείο το «σπίτι» του δεδομένου πως ολοκλήρωσε την φάση των ομίλων δίχως να πάρει πόντο στην έδρα του! Δημιούργησε σερί σε ένα αρνητικό ρεκόρ και ο επίλογος της ευρωπαϊκής παρουσίας του γράφτηκε με «σκληρό» τρόπο μπροστά στα μάτια των οπαδών του, οι οποίοι για πρώτη φέτος αποδοκίμασαν το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...