«Μια δυνατή αγκαλιά πριν το παιχνίδι»

Από paok24.com: Στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero 107,4 φιλοξενήθηκε ο πάτερ Χρήστος Μήτσιος, με αφορμή το κάλεσμα που απεύθυνε στους φίλους του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση με τρόφιμα του νέου κοινωνικού παντοπωλείου, το οποίο στήνεται στην Πόντου 22-24 στην Τούμπα με κύριο μέλημα την φροντίδα των άστεγων της πόλης.
Πηγή: paok24.com
«Μια δυνατή αγκαλιά πριν το παιχνίδι»

Ο γνωστός ως... παπά - ΠΑΟΚ, τόνισε αρχικά: «Είμαστε δυνατοί, είμαστε χαρούμενοι. Και για τους εθελοντές με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε κάποια καλά πράγματα και γιατί ο ΠΑΟΚ πάει καλά. Περπατάμε καλά, η ομάδα οργανώνεται, δυναμώνει, σκέφτηκε σωστά και κράτησε τον κορμό της, γίνεται ομάδα».

Σε ότι αφορά τη νέα πρωτοβουλία του και το κάλεσμα του προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ, είπε μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία 5-6 χρόνια παλεύω με τα συσσίτια, τα παντοπωλεία, τα ρούχα, αυτό είναι το τέταρτο κοινωνικό κατάστημα που ανοίγουμε μετά τον Τρίλοφο, την Περαία και την Αρναία Χαλκιδικής. Σκέφτηκα να μπω μέσα στην καρδιά των ΠΑΟΚτσήδων και όλοι μαζί να κάνουμε κάτι πολύ τρελό.

Δεν το κάνω στο όνομά μου, το κάνω και το αφιερώνω στο όνομα όλης της ΠΑΟΚτσήδικης οικογένειας. Βρήκα έναν χώρο στην Πόντου 22-24, στην Τούμπα, εκατό μέτρα από την μπουτίκ του ΠΑΟΚ. Είναι ένας τεράστιος χώρος και εκεί είπαμε να ασχοληθούμε με τους άστεγους της πόλης. Έχουμε καταγράψει 371 Έλληνες άστεγους.

Το τονίζω όχι με ρατσιστικό τρόπο, αλλά για να δείξω πόσους άστεγους έχει η πόλη. Αποφασίσαμε να τους ταΐζουμε, θα κάνουμε προσπάθειες με γιατρούς, φάρμακα και ρούχα, θα υπάρχει και γραφείο στο χώρο όπου θα εργάζονται δικηγόροι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι ακόμα και λογιστές, προκειμένου να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους και να τους βοηθήσουμε να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Γι΄ αυτό λοιπόν, θέλω τους πάντες, όλοι μαζί μια δυνατή αγκαλιά και ειδικά αύριο, που θα έχουμε το μεγάλο ματς, να μαζέψουμε τρόφιμα. Όλοι με μία σακούλα τρόφιμα, για το συσσίτιο των αστέγων, από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουμε να μαγειρεύουμε. Είναι δύσκολες καταστάσεις, γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκαν έξω από τα σπίτια τους, χωρίς να έχουν κάτι.

Αρχικά θα λειτουργούν οι δύο όροφοι, μετά τις γιορτές θα υπάρχουν ντους στον τρίτο όροφο, θα υπάρχουν πλυντήρια ρούχων, ακόμα και κομμωτήριο. Πρέπει να δείξουμε έμπρακτα σε αυτούς τους ανθρώπους πως νοιαζόμαστε με αυτούς. Την Άνοιξη δε και αφού καταγράψουμε τις ανάγκες, θα ψάξουμε ένα παλιό ξενοδοχείο της πόλης για να μπορούν να κοιμούνται αυτοί οι άνθρωποι, να μην περάσουν και άλλον χειμώνα στον δρόμο.

Όλα θα γίνουν. Δεν θέλω χρήματα, θέλουμε τη βοήθειά τους. Ένα ρούχο, ένα τρόφιμο, μια αγκαλιά. Τι στοιχίζει μια σακουλίτσα τρόφιμα; Όταν εμείς οι άνθρωποι αγκαλιαζόμαστε μεταξύ μας, μας αγκαλιάζει και ο Θεός και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δεν κάνουμε με τα λεφτά κοινωνικό έργο, κάνουμε με την αγάπη. Ακόμα και η ανακαίνιση του χώρου, έγινε με τα δικά μας χέρια.

Νομίζω πως θα είναι και ευλογία, πριν το παιχνίδι στο οποίο θα διεκδικήσουμε την πρόκριση, να βοηθήσουμε όσο μπορεί ο καθένας τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Θα είμαι από το πρωί, θα περιμένω όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ να έρθουν κοντά μας, να δουν τον χώρο και να μας βοηθήσουν. Μια μικρή σακούλα από τον καθένα, θα είναι αρκετή".

Διαβάστε ακόμη...