Με όπλο τις στημένες φάσεις και η απουσία του Πέλκα

Από paok24.com : Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει ακόμα ένα βήμα για τον τίτλο με αντίπαλο την ΑΕΛ, έχοντας δείξει τον τρόπο για να φέρνει τέτοια παιχνίδια στα μέτρα του.
Πηγή: paok24.com
Με όπλο τις στημένες φάσεις και η απουσία του Πέλκα

Σε 12 παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει 11 νίκες στη Superleague Σουρωτή και στόχος της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι να φτάσει σε ακόμα μία νίκη με την ομάδα της Λάρισας στην Τούμπα. Άλλωστε δεν ήταν και πολλές οι λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες που ήρθαν φέτος στην Τούμπα, αλλά είτε ο Απόλλωνας Σμύρνης, είτε η Ξάνθη, είτε ο Παναιτωλικός, είτε η Τρίπολη δεν πήραν κάτι από το Δικέφαλο, με απολογισμό για τον ΠΑΟΚ 4 νίκες με 7-1. Παιχνίδια που η αμυντική προσήλωση του αντιπάλου κρύβει παγίδες για τον ΠΑΟΚ, αλλά στο τέλος το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου βρήκε τις λύσεις για να πάρει τις σημαντικές νίκες.

Αυτά τα παιχνίδια όμως είχαν και άλλη μία παράμετρο που είναι και ένα όπλο του ΠΑΟΚ από την περσινή σεζόν. Οι στημένες φάσεις του έδωσαν 5 από τα 7 συγκεκριμένα γκολ. Τα δύο γκολ από κόρνερ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, το πέναλτι του Πρίγιοβιτς στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, το φάουλ του Μαουρίτσιο στον αγώνα με την Ξάνθη και το γκολ του Ακπόμ με τον Παναιτωλικό που ήρθε μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Σε αυτά τα γκολ πρέπει να προσθέσουμε και το πρόσφατο γκολ του Βαρέλα στην Λαμία που ήρθε και πάλι από στημένη φάση με εκτελεστή τον Πέλκα, που όμως δεν θα είναι αύριο στην 11άδα και στην αποστολή του ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας μέσος του Δικεφάλου είναι από τις σημαντικότερες απουσίες της αυριανής ημέρας, γιατί εκτός από την πίεση που ασκεί στους αντιπάλους μέσους έχει αυτόματα και την ευθύνη σχεδόν για όλες τις στημένες φάσεις του ΠΑΟΚ.

Έτσι αύριο τον ρόλο του Δημήτρη Πέλκα θα μοιραστούν κατά πάσα πιθανότητα ο Αντρέ Βιεϊρίνια και ένας εκ των Μπίσεσβαρ και Ουάρντα, όποιος από τους δύο τελικά επιλεγεί από τον Ραζβάν Λουτσέσκου για τα άκρα της επιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ ή για τον ρόλο του επιτελικού μέσου.

Διαβάστε ακόμη...