«Η καλύτερη επιλογή για εμένα ο ΠΑΟΚ...»

Από acpaok.gr: Ο νεαποκτηθείς αθλητής του τμήματος κολύμβησης του Α.Σ. ΠΑΟΚ, Μιχάλης Κοντιζάς, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου acpaok.gr για τη μεταγραφή του στο Δικέφαλο και την πρώτη του συμμετοχή με το "ασπρόμαυρο" σκουφάκι στα «26α Αλεξάνδρεια».
Πηγή: acpaok.gr
«Η καλύτερη επιλογή για εμένα ο ΠΑΟΚ...»

Για τη μεταγραφή σου στον ΠΑΟΚ...
Νιώθω περίεργα, γιατί ήμουν αθλητής του Εθνικού για 20 χρόνια... Μεγάλωσα και ανδρώθηκα εκεί, φέτος όμως ήθελα εγώ ο ίδιος να γίνει μια αλλαγή, έπρεπε να γίνει μία αλλαγή από μέρους μου για να μπορέσω να βοηθηθώ κι εγώ! Ο ΠΑΟΚ για εμένα, πιστεύω, ήταν η καλύτερη επιλογή, γνώριζα τους ανθρώπους, είχα φίλους εδώ και έτσι αποφάσισα να έρθω στη Θεσσαλονίκη να αγωνιστώ.

Πέρα απ' την αλλαγή ομάδων, έχουμε και αλλαγή πόλεων... Αθήνα - Θεσσαλονίκη... Πώς σου φαίνεται;
Έχω έρθει πολλές φορές στη Θεσσαλονίκη, οι κολλητοί μου είναι από εδώ, οπότε επισκέπτομαι πολύ συχνά την πόλη και δεν μου φαίνεται περίεργο... Το διαφορετικό για εμένα είναι η αλλαγή της ομάδας, το ότι πλέον το σκουφάκι που φοράω είναι του ΠΑΟΚ!

Οι διακρίσεις σου μέχρι τώρα...
Έχω λάβει την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, έχω πολλά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών & Εφήβων, χρυσά μετάλλια σε βαλκανικούς, ενώ ακόμη έχω λάβει την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων.

Για τα 26α Αλεξάνδρεια...
Ήταν πολύ ωραία, μου άρεσαν πάρα πολύ! Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή με το σκουφάκι του ΠΑΟΚ, ήταν διαφορετικά από τις άλλες φορές. Η διοργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή και ελπίζω κάθε χρόνο να είναι έτσι.

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους αγώνες...
Κατέκτησα ένα χρυσό και να πω την αλήθεια, δεν το περίμενα κιόλας, γιατί ακόμα κολυμπάω ένα μήνα και δεν έχω φτάσει στην κατάσταση που θέλω. Με βοήθησε πολύ ο προπονητής μου πριν τους τελικούς να αλλάξω μια μικρή λεπτομέρεια στο κολύμπι μου... Το γεγονός ότι κέρδισα με βοήθησε ψυχολογικά, καθώς είμαι αθλητής ψυχολογίας και μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια...

Γενικότερα, για τη διοργάνωση, τα Αλεξάνδρεια, που ανοίγουν την αγωνιστική περίοδο και επίσημα;
Δυστυχώς, έπεσε μία εβδομάδα πριν τους αγώνες σε πισίνα 25μ. και οι αθλητές μοιράστηκαν ανάμεσα στους δύο αγώνες. Οι αγώνες είναι πάντα πολύ οργανωμένοι, η κατάσταση στο κολυμβητήριο άψογη, ενώ ακόμη το γεγονός ότι στο νικητή δίνεται κύπελλο, μόνο θετικό και ενθαρρυντικό είναι, γιατί κάποια παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία να διακριθούν σε άλλες διοργανώσεις.

Για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσεις στη συνέχεια...
Έχω χρόνο να προπονηθώ και να φτάσω στην κατάσταση που θέλω ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί τον Αύγουστο. Στόχος αρχικά είναι το Χειμερινό ΟΠΕΝ, στο οποίο δεν ξέρω αν θα είμαι φουλ φορμαρισμένος και μετά το καλοκαιρινό, στο οποίο θα είμαι στα καλύτερά μου πιστεύω!

Διαβάστε ακόμη...