«Ώρα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας»

Από paok24.com: Ο Γιώργος Μαστορογιάννης αναφέρθηκε στο σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τη «μετακόμιση» της ομάδας στη Νεάπολη, αλλά και τη νέα πρόκληση στην καριέρα του ως προπονητής στις ακαδημίες χάντμπολ του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
«Ώρα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας»

Αρχικά, ο αθλητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο πώς κύλησε η προετοιμασία της ομάδας ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό:

«Η προετοιμασία πήγε καλά. Μαζί με τον Φίλιππο Βέροιας ήμασταν οι μοναδικές ομάδες που το περασμένο σαββατοκύριακο δεν δώσαμε αγώνα κυπέλλου επομένως δώσαμε ένα φιλικό παιχνίδι από το οποίο βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα και καταφέραμε να κρατήσουμε και τον ρυθμό μας».

Μετά τη προηγούμενη διακοπή του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από το Δούκα, ενώ τώρα μετά από δύο εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας οι παίκτες του Δικεφάλου επιστρέφουν στη δράση έχοντας να αγωνιστούν σε ένα ντέρμπι, με τον Γιώργο Μαστορογιάννη να σχολιάζει σχετικά:

«Και ο Δούκας εκείνη την περίοδο ερχόταν από διακοπή, επομένως δεν αποτελεί δικαιολογία για όποιον θα έχανε βαθμό ή βαθμούς από εκείνο το παιχνίδι, που δυστυχώς αυτό συνέβη για τον ΠΑΟΚ. Με τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι αλλιώς. Το μομέντουμ παίζει ρόλο, ο Ολυμπιακός έχει ρυθμό από τα δυνατά ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δώσει. Τα παιχνίδια που ακολούθησαν για εμάς μετά το Δούκα ήταν σχετικά εύκολα. Το γεγονός ότι έχουμε αρκετές ημέρες να αγωνιστούμε μπορεί να μας δυσκολέψει, αλλά δε θα μας επηρεάσει».

Για τη «μετακόμιση» του ΠΑΟΚ στη Νέαπολη είπε:

«Θα μας βγει σε καλό η μετακόμιση στη Νεάπολη και το είδαμε και πέρσι στα ντέρμπι που έγιναν στον Εύοσμο. Μέχρι στιγμής τα μηνύματα που έχουμε πάρει είναι θετικά από τον κόσμο που έρχεται στα εντός έδρας παιχνίδια και μας στηρίζει. Επίσης είναι ένα διαφορετικό γήπεδο σε σχέση με τη Μίκρα, ο κόσμος δίνει ακόμη μεγαλύτερο παλμό και περιμένουμε το ντέρμπι με την ΑΕΚ για να διαπιστώσουμε κάτι που όμως ήδη ξέρουμε».

Σχετικά με το τι μπορεί να «κερδίσει» ο ΠΑΟΚ στα ντέρμπι που ακολουθούν:

«Είναι μακριά τα playoffs. Οτιδήποτε ψυχολογικό αβαντάζ και να κερδίσεις τώρα δε θα το θυμάσαι σε έξι μήνες. Αλλά είναι πολύ σημαντικά αυτά τα παιχνίδια για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας με τους αντιπάλους μας. Δεν μπορούν να αλλάξουν οι ομάδες σε μεγάλο βαθμό έως τα playoffs, οπότε είναι παιχνίδια από τα οποία βγάζεις χρήσιμα συμπεράσματα».

Τέλος, για τη νέα του αρχή ως προπονητής στις ακαδημίες χάντμπολ του Δικεφάλου:

«Κυρίως είχα συμβουλευτικό ρόλο, όμως από φέτος είμαι προπονητής στα μίνι και τους παμπαίδες του ΠΑΟΚ. Μου αρέσει πάρα πολύ η νέα αυτή πρόκληση. Όση εμπειρία και αν έχεις σαν παίκτης είναι κάτι το διαφορετικό το να λειτουργείς σαν προπονητής και να μεταδίδεις τα όσα γνωρίζεις στα μικρά παιδιά. Μαθαίνω και εγώ μαζί τους, γιατί άλλωστε η προπονητική είναι κάτι που θέλω να ασχοληθώ μόλις ολοκληρώσω την καριέρα μου ως παίκτης. Με ενδιαφέρει τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα όταν τελειώσει η προπόνηση. Αν αισθάνονται καλά θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το χάντμπολ και αυτά που έχουν ταλέντο θα ξεχωρίσουν στο μέλλον».

Διαβάστε ακόμη...