«Φουλ για τίτλο φέτος ο ΠΑΟΚ»

Από inpaok.com: Ο Γιάννης Αλεξούλης θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να πάρει ο ΠΑΟΚ ξανά το πρωτάθλημα! Ο πρώην παίκτης του Δικέφαλου μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για το ερχόμενο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Λάρισα (με την οποία είχε κατακτήσει το Κύπελλο του 1985 και το πρωτάθλημα του 1988), αλλά αναφέρθηκε και συνολικά στη φετινή Super League.
Πηγή: inpaok.com
«Φουλ για τίτλο φέτος ο ΠΑΟΚ»

Για τον σεβασμό που τρέφει για τον ΠΑΟΚ είπε: «Έκτος από το ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα με τίτλους και με ιστορία, έμενα προσωπικά με αγάπησε και με στήριξε στην καριέρα μου. Και πάντα ένα κομμάτι της καρδιάς μου θα ανήκει εκεί: στον ΠΑΟΚ. Πολλές φορές πήρα περισσότερη αγάπη από ότι στην Λάρισα που προσέφερα τα πάντα. Άρα αυτός ο σεβασμός και η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Στο ποδόσφαιρο θα πρέπει πάντα να σεβόμαστε την ομάδα που μας αγκάλιασε. Αυτό είναι που κάνει τις μεγάλες ομάδες. Κοιτάξτε η Βόρεια Ελλάδα έχει πολύ πιο καθαρό κόσμο. Από την Λαμία και επάνω ο κόσμος είναι πιο καθαρός, πιο ντόμπρος. Οποίος δίνει και την ψυχή του και προσπαθεί, δεν έχει σημασία εάν είναι μεγάλος παίκτης ή όχι. Στο τέλος αγαπιέται από τον κόσμο. Μπορεί να αγάπησαν τον Γιώργο Κούδα για τις εφευρέσεις του στον αγωνιστικό χώρο αλλά αγάπησαν και όλα τα άλλα παιδιά για αυτά που προσέφεραν. Είχα πει και στον Γκαρσία ότι θα αγαπιέται για μία ζωή σε αυτή την ομάδα γιατί είναι ένας μεγάλος παίκτης και προσέφερε πραγματικά. Είναι μια ομάδα με όλα τα χαρακτηριστικά της μεγάλης ομάδας. Αυτό τα λέει όλα».

Για τον ερχομό του στον ΠΑΟΚ: « Ήρθα το 1989 στον ΠΑΟΚ. Γνώριζα το γήπεδο πολύ καλά γιατί είχαμε σκοτωθεί σαν αντίπαλοι στο παρελθόν. Ήρθα με τον κύριο Βουλινό. Είχα μιλήσει και με τον Κούδα που με ρώτησε εάν με ενδιαφέρει ο ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Κούδας είναι ένας από τους ανθρώπους που αγαπώ πολύ. Και για την προσωπικότητα του και για τη φήμη του. Ο Βουλινός μου είχε πει ότι θα παίρνεις αυτά τα χρήματα και εάν κάνεις πολλά παιχνίδια θα πάρεις και μπόνους. Εγώ είχα πει ότι εάν κάνω κάτω από 25 παιχνίδια δε θέλω χρήματα. Την πρώτη χρονιά έπαιξα γύρω στα 27 παιχνίδια. Τελικά πήρα τα παραπάνω χρήματα πιο γρήγορα για όσα είχα προσφέρει. Στον ΠΑΟΚ έπρεπε να αποδείξω στους υπόλοιπους ότι είμαι ισάξιος. Έπρεπε να αποδείξεις ότι δεν έπαιζες τυχαία αλλά το άξιζες. Για να μπεις στην οικογένεια θα πρέπει να ματώσεις».

Για το ντεμπούτο του: «Νομίζω ήταν στην 6η αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ. Είχα μπει αλλαγή και θα έπρεπε να μαρκάρω τον Οκόνσκι. Όταν εγώ έκανα ζέσταμα, αυτός σκόραρε. Μετά από πέντε λεπτά μπήκα. Νομίζω ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει 1-1. Μέχρι τότε δεν είχαμε καλά αποτελέσματα αλλά μετά τα πράγματα αλλάξαν. Εκείνη την χρονιά χάσαμε το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό. Τότε ήταν μια μεγάλη τραγωδία με την διαιτησία. Ήθελαν να σε εκνευρίσουν και να σου σπάσουν τον ρυθμό. Τώρα αυτοί είναι όλοι καθηγητές διαιτησίας. Μου έχει μείνει εκείνο το παιχνίδι γιατί θα παίρναμε το πρωτάθλημα και αδικηθήκαμε. Και η αδικία αυτή πέρασε στον κόσμο. Και για αυτό αργότερα είχαμε επεισόδια. Το αίσθημα του δικαίου είναι βαθιά ριζωμένο στον ΠΑΟΚ και στην Βόρεια Ελλάδα. Είχαμε μάθει να παίρνουμε τα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο. Ο κόσμος δεν χαιρόταν άμα δεν άξιζες την νίκη. Εγώ πέρυσι ήμουν σίγουρος ότι κάτι θα συμβεί. Στον ΠΑΟΚ έγινα αγαπητός κατευθείαν γιατί δεν μπορούσα να προσποιηθώ. Το σώμα μιλάει και ο κόσμος το καταλαβαίνει. Τα πρώτα δυο χρόνια ήταν φανταστικά και είχαμε νιώσει φοβερή αγάπη. Μετά το κλίμα άρχισε να χαλάει».

Για τον ΠΑΟΚ τώρα: «Ο ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά από ποτέ στο πρωτάθλημα. Πρώτον γιατί έχει πολύ καλή ομάδα και δεύτερον γιατί έχει τεράστια ποιότητα. Άλλαξε συμπεριφορά και το αξίζει νομίζω. Παρότι στο τελευταίο του παιχνίδι φάνηκε η κούραση. Το είδε ως αγγαρεία νομίζω. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσέξει τα μικρά παιχνίδια για να πάρει το πρωτάθλημα. Για τις άλλες μεγάλες ομάδες αυτά τα παιχνίδια δεν υπήρχαν. Ο ΠΑΟΚ πάντα εκεί έχανε βαθμούς. Ειδικά στην Αθήνα. Θέλει μεγάλη προσοχή. Δεν έχει τελειώσει τίποτα.»

Για το πρωτάθλημα: «Ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει να ισορροπεί και γίνεται καλύτερος. Η ΑΕΚ δεν νομίζω ότι μπορεί να κυνηγήσει. Αλλά ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να χαλαρώσει».

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Λάρισα: «Θεωρητικά είναι ένα εύκολο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Αλλά η Λάρισα είναι πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Μπορεί να κάνει εύκολα ζημιά στην αντεπίθεση. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Ο ΠΑΟΚ έχει μια αδυναμία στο κέντρο παρότι είναι γρήγορος στα πλάγια. Δεν θέλω να κατευθύνω τον προπονητή. Η Λάρισα δεν έχει να χάσει τίποτα».

Για τα αδύναμα σημεία της Λάρισας: «Είναι λίγο αργοί στις μεταβιβάσεις στο κέντρο της άμυνας. Και θεωρώ ότι πολλές φορές έχουν κακές αποστάσεις».

Για την Λάρισα και γιατί δεν μπορεί να επανέλθει σε πορείες πρωταθλητισμού: «Μετά το πρωτάθλημα που πήραμε το 1988 η ομάδα δεν μας τίμησε! Κανένας από τους παίκτες που πήραν τότε το πρωτάθλημα δεν σταμάτησε στη Λάρισα. Η ομάδα έχασε την ταυτότητα της. Η Λάρισα μπορεί να μεγαλώσει ξανά εάν ο κόσμος εμπιστευτεί τον ιδιοκτήτη»

Διαβάστε ακόμη...