ΚΕΔ-FIFA και Ολυμπιακός: Όλα στη φόρα!

Από sdna.gr: Το SDNA αποκαλύπτει τον ρόλο FIFA-UEFA στα αλλεπάλληλα φετινά διαιτητικά όργια, τα ραντεβού με τον Ολυμπιακό, την κάλυψη στα δικαστικά σκάνδαλα και τους ορισμούς-πρόκληση διαιτητών, αρκεί να μην είναι ξένοι και διεθνείς!
Πηγή: sdna.gr
ΚΕΔ-FIFA και Ολυμπιακός: Όλα στη φόρα!

Στο ίδιο έργο θεατές. Ακόμα μία χρονιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει την ίδια εξέλιξη. Νέοι ήταν και... γέρασαν όσοι βλέπουν να επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε αγωνιστική πλέον αυτό που συνέβαινε επί 20 χρόνια. Με ευνοημένη μία και μόνο ομάδα, σαν μία κακόγουστη φάρσα.

Κι όταν τα δείγματα γραφής δεν είναι ένα ή δύο, αλλά πολλά περισσότερα, τότε κάθε άλλο, παρά τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί.

Τη στιγμή που οι διεθνείς συνομοσπονδίες είναι αυτές που έχουν πάρει υπό τη σκέπη τους την ελληνική διαιτησία, ο Ολυμπιακός συνεχίζει προκλητικά να παίρνει σφυρίγματα υπέρ του κι αποφάσεις που έχουν διαμορφώσει αποτελέσματα, αλλοιώνοντας παράλληλα τον βαθμολογικό πίνακα.

Το SDNA ανοίγει τον φάκελο με τις σκανδαλώδεις διαιτησίες των «ερυθρολεύκων» τη φετινή χρονιά, οι οποίες μάλιστα είναι κατ' εξακολούθηση, αλλά το χειρότερο όλων ότι γίνονται υπό την ανοχή της... Ευρωπαίας ΚΕΔ, που υποτίθεται ότι δίνει λογαριασμό στις FIFA και UEFA. Στην πραγματικότητα όλα συμβαίνουν υπό την ανοχή της, αν όχι υπό την ενοχή της.

Τα παραδείγματα; Πολλά, πάρα πολλά για να περάσουν αδιάφορα και να θεωρηθούν τυχαία. Πάμε να τα θυμηθούμε αναλυτικά...

Ξεκινώντας από τη 2η κιόλας αγωνιστική, στη μοναδική φετινή νίκη του Ολυμπιακού με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ στο πρωτάθλημα, κόντρα στον ΠΑΣ (5-0) Το σκορ στο 39' ήταν 1-0, σε μία προσπάθεια στην περιοχή των φιλοξενούμενων, η μπάλα χτυπάει πρώτα στο πόδι και μετά στο χέρι του Τζημόπουλου. Ο ορισμός δηλαδή του... δεν είναι πέναλτι. Κι όμως, ο διαιτητής έδωσε την εσχάτη των ποινών, ο Φορτούνης έγραψε το 2-0 και στην επανάληψη σημειώθηκαν ακόμα τρία τέρματα. Ο διαιτητής παραπέμφθηκε, αλλά ο δρόμος είχε ανοίξει διάπλατα.

Στο αμέσως παιχνίδι, εκείνο με τον Αστέρα Τρίπολης (2-1), η νίκη των "ερυθρολεύκων" ήρθε στις καθυστερήσεις. Νωρίτερα οι Αρκάδες είδαν τον επόπτη Δημόπουλο να παίζει... λίμπερο για τον Ολυμπιακό ανακόπτοντας αναίτια δύο επιθέσεις τους, η πρώτη στο 13' ενώ ο Τσιλιανίδης καλυπτόταν από τρεις αντιπάλους του!

Η μεγαλύτερη αλλοίωση ήταν εκείνη στο ματς που ακολούθησε, στη Νέα Σμύρνη. Σε μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα για όλες τις ομάδες, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποδράσει με γκολ στο 92', αλλά νωρίτερα ο επόπτης Σπυρόπουλος είχε ακυρώσει ένα πεντακάθαρο γκολ του Πανιωνίου για οφ σάιντ του Μασούρα που μόνο αυτός είδε.

Μετά από αυτό το παιχνίδι, ακολούθησε το εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0, αλλά δεν ακούστηκε... κιχ. Ήταν το πρώτο φετινό ματς των "ερυθρολεύκων" με ξένο διαιτητή. Επρόκειτο όμως και για το τελευταίο στο οποίο ο Ολυμπιακός έχασε βαθμούς και δεν τα έριξε στις αποφάσεις των διαιτητών, φωνάζοντας για κατά... φαντασίαν "σφαγές". Στον Δανό Κριστόφερσεν "χρέωσε" το 1-1 με την ΑΕΚ, στον Σέζο και τους βοηθούς του την ήττα με 1-0 από τον ΟΦΗ και στον Ελβετό Γιάκοτετ το 1-1 με τον Παναθηναϊκό. Κι ας μην υπήρχε ούτε μια απόφαση που να θεωρείται αμφισβητούμενη.

Ενδιάμεσα, αλλά και μετέπειτα όμως τι είχαμε δει; Τον επόπτη Χριστάκογλου να ανακόπτει τετ α τετ του Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη στο 81' με με τον επιθετικό πίσω από τη σέντρα (!) και το παιχνίδι στο 0-0. Τον Ευαγγέλου να εμφανίζεται... μεταμορφωμένος στο β' ημίχρονο στο Περιστέρι, παίζοντας 80-20 Ολυμπιακό εναντίον του Ατρομήτου κι εν τέλει μία ανατροπή με γκολ οφ σάιντ (βοηθός ο Καρσιώτης) και χθες τον -κατά τ' άλλα διεθνή- βοηθό Κούλα Χασάν να μη σηκώνει το σημαιάκι του στο γκολ οφ σάιντ που ξεκίνησε από τον Βούκοβιτς.

Υπόλογες FIFA και UEFA

Κι ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς να βελτιωθεί η κατάσταση στην ελληνική διαιτησία από τη στιγμή που θα υπήρχε η σφραγίδα των διεθνών συνομοσπονδιών, βλέπουμε να εκτυλίσσεται το ίδιο ακριβώς έργο και να επικρατεί αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός. Πουθενά το VAR, όταν στην UEFΑ το αποφασίζουν Οκτώβριο και το βάζουν Φεβρουάριο (!) για το Champions League, ξένοι διαιτητές μόνο στα ντέρμπι και στα υπόλοιπα να αλωνίζουν στο Λιμάνι, αφού περνάνε κατά σύμπτωση όλα τα αιτήματα τους: Δεν θέλουν VAR, δεν ορίζονται διεθνείς (στα περισσότερα), αλλά διαιτητές που μόλις δεχτούν το πρώτο bulling αρχίζουν να τα βλέπουν όλα... ερυθρόλευκα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, να έρχονται για κερασάκι οι κατά συρροή διαμαρτυρίες των Πειραιωτών σε FIFA και UEFA, με μοναδικό σκοπό να κρυφτεί κάτω από το χαλάκι το διπλό παιχνίδι που παίζεται στο παρασκήνιο. Οι φωνές από τα Μέσα της Συμμορίας, τα επονομαζόμενα καλάσνικοφ-πληκτρολόγια, είναι ένας ιδανικός τρόπος για να μην γίνουν ορατά στον μέσο Έλληνα φίλαθλο όσα θα διαβάσετε παρακάτω...

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κι ο πλέον αδαής ότι είναι ξεκάθαρη η τεράστια ευθύνη των διεθνών συνομοσπονδιών, που είναι σχεδόν αποκλειστικά υπεύθυνες για όσα συμβαίνουν.

Εδώ όμως το ερώτημα που προκύπτει είναι για πόσο ακόμα θα πρέπει να ανεχτούν οι Έλληνες φίλαθλοι να το παίζουν... προστάτες του Ολυμπιακού η ΚΕΔ, με την ανοχή της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας; Που ήταν αλήθεια τα 20 προηγούμενα χρόνια, όταν σφάζονταν στο γόνατο τόσες και τόσες ομάδες με όφελος εκατοντάδων εκατομμυρίων τη στιγμή που οι βασικοί τους ανταγωνιστές απαξιώνονταν και οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία ή μαρασμό;

Για ποιο λόγο επί δύο δεκαετίες κώφευαν και σήμερα κάνουν όλα τα χατίρια του μοσχαναθρεμμένου του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Τα μυστικά ραντεβού

Πέρα όμως από το σαφώς σημαντικό κομμάτι της διαιτησίας, υπάρχουν κι άλλα επιμέρους θέματα στα οποία υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση των "ερυθρολεύκων", με τις FIFA και UEFA να μένουν όχι απλώς θεατές, αλλά να... σιγοντάρουν.

Για το θέμα των στημένων αγώνων για τους οποίους έχουν κατηγορηθεί οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν προκλητικά να κάνουν τα στραβά μάτια. Τη στιγμή που ο μεγαλομέτοχος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ έχει παραπεμφθεί σε δίκη για «Συμμορία», όχι μόνο δεν έχει υπάρξει η παραμικρή συνέπεια, αλλά με τον πλέον επίσημο τρόπο οι διεθνείς επιτροπείες έρχονται στη χώρα μας με τον ρόλο του προστάτη για την ομάδα του Λιμανιού.

Είναι ενδεικτικό εξάλλου ότι σε κάθε επίσκεψη των Χέμπερτ Χούμπελ και Άντζελο Ρηγόπουλου στην Ελλάδα, έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους του Ολυμπιακού, οι οποίοι κατά την προσφιλή τους συνήθεια τους φλομώνουν στα παραμύθια, μιλώντας για σφαγές σε παιχνίδια που η διαιτησία ήταν 50-50. Το... επάρατο 50-50 δεν αντέχεται μετά από τόσα χρόνια χειρουργείων και οι άνθρωποι της UEFA και της FIFA κοντεύουν να πεισθούν ότι στην Super League ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν ευνοείται συστηματικά τη φετινή σεζόν αλλά... αδικείται κιόλας, τη στιγμή που κάθε εβδομάδα σημειώνει γκολ οφσάιντ ή ακυρώνονται με τον ίδιο τρόπο επιθέσεις των αντιπάλων!

Έχουν καταλάβει άραγε όλοι αυτοί ότι η δουλειά της Επιτροπείας είναι να ενεργεί για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου κι όχι για την προστασία του Ολυμπιακού;

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...