Ήταν μάγκικη η δήλωση του Λουτσέσκου

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης γράφει στο SDNA για την εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας, για την δήλωση του Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ αποθεώνει την ίδια ώρα τους Βαρέλα και Πασχαλάκη.
Πηγή: sdna.gr
Ήταν μάγκικη η δήλωση του Λουτσέσκου

Αν έβαζα έναν τίτλο μετά το ματς του ΠΑΟΚ, θα ήταν... επαγγελματική νίκη! Οι παίκτες του Λουτσέσκου κατάφεραν να πάρουν χθες τους τρεις βαθμούς και να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Την ίδια ώρα, βλέπουμε πως οι παίκτες του Δικεφάλου χωρίς να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, φτάνουν στη νίκη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα που πάει να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Δηλαδή ακόμα και στη κακή της ημέρα, να μπορεί να φύγει με τους βαθμούς της νίκης.

Από εκεί και πέρα, σαν παιχνίδι δεν έγινε ένα καλό ματς, ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε με το γνωστό σύστημα, το οποίο ταιριάζει στους παίκτες απόλυτα, βάσει και του υλικού που υπάρχει, όπως έχω πει.

Στο πρώτο μέρος η απόδοση του ΠΑΟΚ δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, φάνηκε κουρασμένη η ομάδα, ίσως και επηρεασμένη από το άτυχο αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της Τσέλσι. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να πάρει τους βαθμούς, παρότι έμεινε με δέκα παίκτες από πολύ νωρίς και διατήρησε το προβάδισμα του.

Αυτό που με προβλημάτισε, ήταν ότι η ομάδα δεν έχει γενικά στα τελευταία παιχνίδια την ηρεμία που είχε είτε στο περσινό δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, είτε γενικά σαν ομάδα και φιλοσοφία που μας έχει συνηθίσει.

Οι παίκτες στα τελευταία ματς χάνουν εύκολα τον έλεγχο, ίσως αυτό να προέρχεται από την κούραση και το ψυχολογικό βάρος. Σε αυτό το κομμάτι, θα πρέπει να βρει τα πατήματα της η ομάδα, να είναι ήρεμοι οι παίκτες. Επίσης κάτι που θα πρέπει να δει το τεχνικό τιμ στην διακοπή του πρωταθλήματος, είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν δημιουργεί πολλές φάσεις στους αγώνες, κάτι που έκανε μέχρι πριν δυο – τρεις αναμετρήσεις.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσω εδώ, πως ο ΠΑΟΚ έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο δουλεμένη ομάδα έχει στις στημένες φάσεις. Από ένα στημένο και μια καλή ενέργεια μέσα στο κέντρο της περιοχής, κατάφερε να πάρει το γκολ με τον Βαρέλα, το οποίο έκρινε και την αναμέτρηση. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα δουλεύει καθημερινά.

Από την άλλη πλευρά, η Λαμία με εντυπωσίασε σε γενικές γραμμές. Δείχνει ότι ο Χάβος κάνει καλή δουλειά, οι παίκτες του προσπάθησαν να παίξουν σωστό ποδόσφαιρο με κάθετες μπαλιές και δημιουργία φάσεων, κόντρα σε μια αρκετά ποιοτική και πολύ καλύτερη ομάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια σίγουρα. Η Λαμία διαθέτει μια καλή ομάδα, για μένα είναι σημαντικό να βλέπω παίκτες να βάζουν κάτω την μπάλα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τον Χάβο, καθώς έχουμε παίξει ποδόσφαιρο και μαζί και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Όσον αφορά τις διαιτητικές αποφάσεις του αγώνα τώρα... Η άποψη μου είναι ότι η Λαμία καλά κάνει και διαμαρτύρεται για την φάση του πέναλτι. Από εκεί και πέρα, όλες οι αποφάσεις του Τσαμούρη έπληξαν τον ΠΑΟΚ. Με την 2η κίτρινη του Κάνιας που σε καμιά περίπτωση δεν είναι, ενώ δεν γίνεται να μην δόθηκε κόκκινη κάρτα στον Μπαράλες για την κίνηση που έκανε πάνω στον Πασχαλάκη. Γενικά πέρα από την πρώτη φάση, μετά όλες ήταν εις βάρος του Δικεφάλου. Έκανε το λάθος και μετά ζημίωσε τον ΠΑΟΚ.

Παράλληλα διάβασα την δήλωση του Ραζβάν Λουτσέσκου. Θέλω να του πω ένα μεγάλο μπράβο. Όσα χρόνια ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, ποτέ δεν έχω δει δημόσια να βγαίνει προπονητής και να λέει ότι έγινε ένα λάθος υπέρ της ομάδας του. Με αυτά που έχω ζήσει ο ίδιος, αλλά και με αυτά που βλέπω, ο ΠΑΟΚ συνολικά είναι αδικημένος από το λεγόμενο κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά ποτέ κανείς δεν είπε από τον ΠΑΟΚ κάτι άλλο από όσα βλέπουμε στο γήπεδο. Μπράβο στον κόουτς που το παραδέχτηκε, ήταν μάγκικη δήλωση αν μου επιτρέπεται την έκφραση.

Την ίδια ώρα, συμφωνώ και εγώ με την δήλωση που έκανε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ για την παραμονή του Βαρέλα. Είναι ένας παίκτης σημαντικός που έχει δώσει πολλά στην ομάδα. Με την απόδοση του αλλά και με τον χαρακτήρα που βγάζει, θα πρέπει να ανανεώσει και να παραμείνει. Όταν λέμε ότι δημιουργείς μια ομάδα πρωταθλητισμού, παίκτες που είναι στον βασικό κορμό όπως τον Βαρέλα, πρέπει να παραμένουν.

Τέλος, θα ήθελα να σταθώ και στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Αυτό το παιδί πηγαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι καλύτερα. Ήταν εκπληκτικός χθες. Για ακόμα έναν αγώνα... έσβησε πολλές φάσεις που δημιουργήθηκαν. Αυτή τη στιγμή, είναι ξεκάθαρα ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη...