Όταν ο Μελιόπουλος «γυάλισε» στον Λουτσέσκου

Από sdna.gr: Στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε στην Ξάνθη, λίγο μετά το «αντίο» του στους Ακρίτες, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε αναφερθεί με άκρως κολακευτικά λόγια για τον Δημήτρη Μελιόπουλο.
Πηγή: sdna.gr
Όταν ο Μελιόπουλος «γυάλισε» στον Λουτσέσκου

Όπως διαβάσατε μέσα από το SDNA, ο 18χρονος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του ΠΑΟΚ μετά την συμφωνία που επετεύχθη με τους Ακρίτες. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει και η διαχείρισή του ποδοσφαιριστή και το αν θα παραμείνει στην Ξάνθη μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν.

Το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση έχει έντονο άρωμα... Λουτσέσκου καθώς ο προπονητής του ΠΑΟΚ γνωρίζει από πρώτο χέρι τις ικανότητες του νεαρού, τον οποίο είχε ξεχωρίσει ήδη από την Ξάνθη το 2017, όταν ακόμη ο Μελιόπουλος ήταν στις ακαδημίες της ομάδας και συγκεκριμένα στην Κ17.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τότε στο thrakisports.gr, αναφερόμενος στις ακαδημίες της ομάδας, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε ξεχωρίσει τον Μελιόπουλο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως:

«Η Ξάνθη έχει το δικαίωμα να είναι υπερήφανη για τις ακαδημίες που έχει, αλλά δυστυχώς έχει το μειονέκτημα να είναι εκτός του κέντρου, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Παρ'όλα αυτά έχει αναδείξει αρκετούς παίκτες. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Δημήτρης Μελιόπουλος, της ομάδας Κ17 της Ξάνθης έχει τον χαρακτήρα και τα προσόντα για να ξεχωρίζει. Πρώτα εκτιμώ τον χαρακτήρα του και το πάθος και τη θέληση του να δουλέψει και να πετύχει και μετά όλα τα υπόλοιπα, όπως το ταλέντο».

Who is who
O Δημήτρης Μελιόπουλος γεννήθηκε στις 22/03/2000 στην Βέροια και αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ, αλλά μπορεί με την ίδια ευκολία να παίξει και στόπερ. Εντάχθηκε στην ακαδημία της Ξάνθης σε ηλικία 15 ετών και φρόντισε με το... καλημέρα να κάνει αίσθηση με την παρουσία του, κάτι που ανάγκασε τους Ακρίτες να τον «δέσουν» με επαγγελματικό συμβόλαιο στις 7 Ιουλίου του 2017, με τον πιτσιρικά να ακολουθεί και την προετοιμασία της πρώτης ομάδας, όντας ο πιο μικρός ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, ο οποίος έπεσε από νωρίς στα βαθιά μαζί με την ανδρική ομάδα.

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα στις 25 Οκτωβρίου, όταν αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την φανέλα της μεγάλης ομάδας σε παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στον Εργοτέλη. Την ημέρα του ντεμπούτου του, η προσωπική του ιστορία έγραψε πως ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε 68′ στην νίκη της Ξάνθης με 4-2.

Λίγο πριν ενσωματωθεί στην Εθνική Νέων για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Euro U19, ο Δημήτρης Μελιόπουλος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και στην Super League στο νικηφόρο πέρασμα της Ξάνθης από το Αγρίνιο με 1-3 και έγινε τότε ο πρώτος παίκτης γεννηθείς τη νέα χιλιετία που αγωνίστηκε στη Super League.

Από την Ξάνθη, τον συνοδεύουν άκρως κολακευτικά λόγια καθώς όσοι τον γνωρίζουν καλά κάνουν λόγο για μια διαφορετική «πάστα» χαφ που κουβαλάει μπάλα, διαθέτει ύψος και τεχνική και θα μπει με... θράσος στις μονομαχίες, αν και έχει αρκετά πράγματα να βελτιώσει στο παιχνίδι του με δεδομένο και το νεαρό της ηλικίας του και την έλλειψη παραστάσεων.

O 18χρονος χαφ αποτελεί μέλος και τον μικρών κλιμακίων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, έχοντας περάσει από τις ομάδες U16, U17, U18, αλλά και την Εθνική Νέων, με την οποία έχει καταγράψει 12 συμμετοχές με ένα γκολ, όντας βασικό στέλεχος, με την τελευταία του εμφάνιση με το εθνόσημο στο στήθος να καταγράφεται στις 20 Νοεμβρίου και στο νικηφόρο 3-0 της Εθνικής Νέων, απέναντι στην αντίστοιχη της Βουλγαρίας, έχοντας 90λεπτη παρουσία.

Διαβάστε ακόμη...