Κανείς στον ΠΑΟΚ να μη φύγει από το στόχο του πρωταθλήματος!

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης γράφει στο SDNA για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Τσέλσι, την αποβολή του Χατσερίδη και υπογραμμίζει πως ο Δικέφαλος δεν θα πρέπει να αποπροσανατολιστεί από τον στόχο του πρωταθλήματος.
Πηγή: sdna.gr
Κανείς στον ΠΑΟΚ να μη φύγει από το στόχο του πρωταθλήματος!

Σαν αποτέλεσμα και σαν εικόνα, δεν ήταν το αναμενόμενο, αυτό που θα περίμενα. Είναι βαρύ το 4-0 σκορ. Σίγουρα γνωρίζουμε τι εστί Τσέλσι, είναι τεράστια η διαφορά και το επίπεδο που έχει και το απέδειξε χθες όπως και στην Τούμπα.

Σίγουρα εμείς επηρεαστήκαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό από την αποβολή του Χατσερίδη και οι παίκτες δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Φάνηκε ξεκάθαρα επηρεασμένη η ομάδα μετά από αυτή την άσχημη εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, το θετικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ ακόμα είναι μέσα στο... κόλπο της πρόκρισης, εφόσον φυσικά κερδίσει ο Δικέφαλος την ΜΠΑΤΕ και χάσει η Βίντι από την Τσέλσι. Περιμένω από την αγγλική ομάδα να παίξει όπως σε κάθε αγωνιστική στους ομίλους.

Όσον αφορά την φάση της αποβολής, ήταν μια λάθος συνεννόηση μεταξύ των παικτών. Η πάσα του Μάτος ήταν δυνατή, ενώ ο Χατσερίδης δεν μπόρεσε να γυρίσει γρήγορα. Τέτοια λάθη κόντρα σε τέτοιες ομάδες με παίκτες υψηλού επιπέδου, δεν συγχωρούνται.

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο η αποβολή, ειδικά όταν παίζεις μέσα στην έδρα της Τσέλσι. Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, αυτή η ασυνεννοησία μεταξύ Μάτος – Χατσερίδη, στοίχισε την κάθε ελπίδα για θετικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τις επιλογές του κόουτς χθες βράδυ, προσωπικά τις καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί ο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ είναι το πρωτάθλημα. Για τον λόγο αυτό, σε συγκεκριμένους αγώνες όπως και στο χθεσινό ματς, δεν χρησιμοποίησε παίκτες που θα περίμενε ο καθένας, γιατί κακά τα ψέμματα, στο πίσω μέρος του μυαλού όλων, είναι η κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να διατηρηθεί στην κορυφή και ο προπονητής κάνει διατήρηση όλων των παικτών με κάποιες αλλαγές.

Το ξαναλέω, ο μεγάλος και πρωταρχικός στόχος του Δικεφάλου είναι το πρωτάθλημα. Φυσικά και ξέραμε ότι το ματς με την Τσέλσι ήταν δύσκολο από την αρχή, ενώ υπάρχει η αναμέτρηση με την ΜΠΑΤΕ που ουσιαστικά είναι ο... τελικός, με τον ΠΑΟΚ να πρέπει να τα δώσει όλα ώστε να πάρει την πρόκριση.

Ότι και να πούμε όμως για την χθεσινή αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ θα είναι άδικο, γιατί από την στιγμή που έμεινε ο Δικέφαλος τόσο νωρίς με δέκα παίκτες, ήταν δύσκολο να κάνει κάτι καλό επιθετικά, ενώ δεν υπήρχε και η δυνατότητα να έχει την κατοχή.

Όπως είπα και παραπάνω, σαν σκορ, είναι βαρύ, όμως δεν θα πρέπει να αλλάξει η ψυχολογία των παικτών. Δεν πρέπει να πανικοβληθεί η ομάδα, δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί. Κανείς δεν πρέπει να φύγει από αυτό τον στόχο του πρωταθλήματος. Ήταν ένα αρνητικό αποτέλεσμα χθες, όμως ο δρόμος είναι μεγάλος.

Την Δευτέρα ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο αγώνα, ένα σημαντικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα και θα πρέπει οι παίκτες να αφήσουν πίσω τους άμεσα την χθεσινή εικόνα. Άλλωστε, ο Δικέφαλος έχει δείξει ότι έχει και τον προπονητή και τους παίκτες, που μπορούν να διαχειριστούν τέτοια αποτελέσματα, το έχουν ξανά κάνει, αυτό θα πρέπει να κάνουν και την Δευτέρα.

Διαβάζω από το πρωί τα όσα αναφέρουν στην Ελλάδα αλλά και στα ξένα ΜΜΕ για την παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ στο Stamford Bridge.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα παιδιά που ταξίδεψαν μέχρι την Αγγλία. Δεν προκάλεσαν το παραμικρό πρόβλημα, ενώ παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχανε στην αναμέτρηση, δεν σταμάτησαν λεπτό να τους υποστηρίζουν. Ακόμα και στο τέλος του αγώνα, χειροκρότησαν την προσπάθεια των παικτών του Λουτσέσκου και αυτό για εμένα λέει πολλά.

Διαβάστε ακόμη...