Νατσιόπουλος για όλα!

Από inpaok.com: O team manager της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Γρηγόρης Νατσιόπουλος μίλησε για όλα στο INPAOK, όσο αναφορά το τμήμα, που έχει αγαπηθεί όσο λίγα από τον κόσμο του Δικεφάλου.
Πηγή: inpaok.com
Νατσιόπουλος για όλα!

Συγκεκριμένα, ο Νατσιόπουλος, μίλησε για την φετινή ομάδα, για την πορεία μέχρι στιγμής, για την επιλογή των δύο ξένων και αν αισθάνεται το προπονητικό team δικαιωμένο, για το Κύπελλο Ελλάδος, για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την αλλαγή της έδρας, για τις ακαδημίες και την είσοδο των παικτών της αντρικής ομάδας σαν προπονητές.

Επίσης, αποκάλυψε τον λόγο της μεταγραφής του Άγγελου Τσίλη στον Ολυμπιακό και τι του πρόσφερε ο ΑΣ ΠΑΟΚ, ενώ πέταξε και την δική του... σπόντα, ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νεάπολη, ,όπου και ζητά την προσοχή στον κόσμο της ομάδας που θα έρθει στο γήπεδο, για να δει το παιχνίδι, αλλά και στα επόμενα ντέρμπι που θα έρθουν.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ομάδα και την πορεία της μέχρι στιγμής:

«Κρατήσαμε τον βασικό κορμό της ομάδας από πέρσι. Είδαμε τα κενά που είχαμε από την περσινή περίοδο, προσπαθήσαμε να τα καλύψουμε και συνάμα αν είναι δυνατόν στους Έλληνες παίκτες (εννοώ τον Γιόσμου τον Κωστακίδη και τον Λοΐζο) να πάρουμε παίκτες, οι οποίοι είναι σχετικά μικροί σε ηλικία, αλλά και έμπειροι, δηλαδή γύρω στα 26-27 χρονών, ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στον ΠΑΟΚ, όσο περισσότερο διάστημα γίνεται στον ΠΑΟΚ. Πιστεύω πως πλην του Τσίλη και του Καλόμοιρου, η βάση της ομάδας έχει μείνει. Προσθέσαμε δύο ποιοτικούς ξένους, γιατί τα μπάτζετ είναι πάρα πολύ ψηλά και κάναμε το καλύτερο δυνατό. Τον Τάσκοβιτς τον ξέρουμε πολύ καλά, από την θητεία του στον Διομήδη, όπου και πήρε το Ευρωπαϊκό κύπελλο και τον Τζόνο, ο οποίος ήρθε με πολύ καλό βιογραφικό. Βέβαια τα βιογραφικά δεν παίζουν χάντμπολ. Προσπαθούνε τα παιδιά να βρούνε ρυθμό και επειδή και οι δύο παίζουν στην περιφέρεια, θέλουν τον χρόνο τους, για να βελτιωθούνε. Θεωρώ πως είναι πάρα πολύ νωρίς για όλες τις ομάδες.

Σίγουρα όπως όλα δείχνουν μεταξύ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού θα κριθούν οι δύο τίτλοι, αλλά έχουμε πάρα πολύ δρόμο. Θεωρώ, ότι και τα παιχνίδια τώρα είναι πιο πολύ γοήτρου και όχι τόσο βαθμολογικής ουσίας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα υποτιμάμε, γιατί όσο πιο ψηλά τερματίσεις παίρνεις και το πλεονέκτημα έδρας. Όμως στα play-off θα κριθούνε τα πάντα, όπως είδαμε και πέρσι, εμείς μπήκαμε σε καλύτερη θέση από την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός παραλίγο θα την... πατούσε, δηλαδή για λίγο η ΑΕΚ δεν πήρε το πρωτάθλημα, ενώ μπήκε σαν Τρίτη. Όποιος είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στα play-off θα έχει το ουσιαστικό προβάδισμα».

Για το κύπελλο:

«Το θέλουμε πολύ , αλλά είναι μία τελείως διαφορετική διοργάνωση, με τις ιδιομορφίες της. Εμείς σε αρχική φάση πιστεύω πως η κλήρωση μας... πήγε, περάσαμε τον πρώτο γύρο άνευ αγώνα και στον δεύτερο που λογικά θα παίξουμε με την Έδεσσα, είναι μία ομάδα, η οποία είναι στα μέτρα μας, παρ' όλο που μέσα στην Έδεσσα ο Αερωπός είναι πάντα δυνατός».

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένο το προπονητικό team που η ομάδα θα πορευτεί με δύο ξένους:

«Είναι μία απόφαση που την συζητήσαμε και με τον κ. Πετρίδη και τον κ. Κατσαρή, γιατί προσπαθούμε να διαχειριστούμε το μπάτζετ, το οποίο έχουμε με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους. Αν είχαμε άλλα 100-200 χιλιάρικα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά σύμφωνα με το μπάτζετ το οποίο έχουμε, κρατήσαμε την φιλοσοφία, που υπάρχει εδώ και χρόνια επί προεδρίας του κ. Κατσαρή. Δηλαδή αυτό το οποίο βασίζεται είναι να υπάρχει οικονομική ομαλότητα. Τουλάχιστον εγώ που είμαι τόσα χρόνια στον ΠΑΟΚ, η οικονομική μας ισορροπία είναι πάρα πολύ καλή. Πληρωνόμαστε στην ώρα μας, όπως και οι παίκτες, τα έξοδα της ομάδας και δόξα τω Θεό είμαστε καλά.

Δεν θέλω να μπω σε συγκρίσεις, για το τι κάνει ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, γιατί στην Αθήνα είναι και λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Θεωρώ όμως πως υπάρχουν οι βάσεις και ο ΠΑΟΚ θα βελτιωθεί σε πολλά πράγματα».

Για τον Τσίλη:

«Ο Άγγελος είναι φίλος μας. Εμείς του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία, γιατί προσφέρατε τα μέγιστα στον ΠΑΟΚ στα οκτώ χρόνια που ήταν στην ομάδα. Εγώ αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι ο ΠΑΟΚ τον ήθελε, ο κ. Πετρίδης τον έκανε συγκεκριμένη πρόταση και ήταν πολύ γενναιόδωρος, όπως και κ. Κατσαρής. Ότι ζήτησε του τα δώσαμε, ύστερα το σκέφτηκε και θεώρησε πως μία αλλαγή θα τον ωφελούσε και θα ήταν καλύτερα γι' αυτόν. Ήταν καθαρά απόφαση δικιά του, ο ΠΑΟΚ τίμησε την προσφορά του στο σωματείο του έκανε πάρα πολύ καλή πρόταση, με σχεδόν διπλάσια χρήματα από αυτά που έπαιρνε και με πολλές άλλες παροχές, όμως ο παίκτης θεώρησε πως πρέπει να δοκιμάσει κάπου αλλού. Δεν είναι κακό, αυτά έτσι είναι αλλά είναι αυτό τίποτε άλλο και είμαστε φίλοι».

Για τα ντέρμπι που έρχονται με Ολυμπιακό και ΑΕΚ και πως τα περιμένει ο ΠΑΟΚ:

«Σίγουρα τα ρόστερ και των δύο είναι αρκετά γεμάτα. Επείδη όμως έκαναν αρκετές αλλαγές και οι δύο, θεωρώ πως είμαστε πιο συμπαγείς σαν ομάδα και εκεί είναι το πλεονέκτημά μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε. Αμυντικά είμαστε καλοί περιορίζουμε αρκετά τον αντίπαλο. Είμαι αισιόδοξος, ότι θα κάνουμε καλές εμφανίσεις. Βέβαια, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Αθήνα, πολλοί λένε ότι είναι δύσκολο, αλλά εγώ θεωρώ πιο δύσκολο το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Νεάπολη, διότι θα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση για τη νίκη και θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Ελπίζω φυσικά να φύγουμε νικητές και από τα δύο παιχνίδια, αυτός είναι ο στόχος μας».

Για την μετακόμιση στο κλειστό της Νεάπολης:

«Φυσικά! Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, καθώς ζούμε και αναπνέουμε σε μία περιοχή, όπου το στοιχείο του ΠΑΟΚ είναι πολύ έντονο. Οι σύνδεσμοι γύρω-γύρω μας στηρίζουνε, δίνουν δυναμικό παρόν σε κάθε παιχνίδι σχεδόν. Είναι πολύ περισσότερο έδρα το γήπεδο, με τις βελτιώσεις τις οποίες γίνανε και θα γίνουν και στο μέλλον, θα εξελιχθεί σε ακόμη πιο δυνατή έδρα».

Για τον κόσμο:

«Είναι συνέχεια δίπλα μας και τον ευχαριστούμε γι' αυτό. Εγώ επειδή είμαι και Νεαπολίτης δέχομαι πολλά μηνύματα του τύπου ότι χρειαστείτε εμείς θα είμαστε εδώ, ότι θέλετε είμαστε δίπλα σας και ελπίζω και θα παρακαλέσω τον κόσμο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και γενικά στα ντέρμπι να είμαστε προσεκτικοί, γιατί βλέπουμε πως γενικά τον ΠΑΟΚ τον περιμένουν στην... γωνία και αυτό συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και θέλουμε να αποφύγουμε οποιαδήποτε τιμωρία».

Για τις ακαδημίες:

«Φέτος όχι ότι δεν ήμασταν ευχαριστημένοι, από την ροή των ακαδημιών, αλλά αποφασίστηκε να δοθεί ένας καινούριος αέρας, να εμπλέξουμε τους παίκτες της αντρικής ομάδας, οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με την προπονητική στις ακαδημίες. Πάει πάρα πολύ καλά στην βάση του, γιατί εμάς αυτό μας ενδιαφέρει. Η προσθήκη του Παλάσκα και του Μαστορογιάννη και μαζί με τα άλλα τα παιδιά που πηγαίνουν και βοηθάνε, γιατί να τονιστεί πως πηγαίνουν όλοι. Δηλαδή θα πάει κάποια φορά και ο Αποστόλου, ο Πετρίδης, ο Λοΐζος, ο Κοτανίδης, ακόμα και ο Δελλιάς προπονεί αρκετές φορές τους τερματοφύλακες. Δηλαδή, προσπαθούμε να εμπλέξουμε όλα αυτά τα παιδιά, ώστε οι μικροί να παίρνουν και κίνητρα και να μπορούμε, όσο το δυνατόν στο μέλλον, να έχουμε την καλύτερη παραγωγή αθλητών. Κατ' εμέ δεν επιτρέπεται, ο ΠΑΟΚ κάθε χρόνο να μην βγάζει έναν το πολύ δύο αθλητές, χωρίς να είμαι υπερβολικός. Θα πρέπει να βγάζουμε τουλάχιστον έναν. Στο άμεσο μέλλον θα δημιουργηθούν ακαδημίες και δυτικά, έχουμε πάρα πολύ ευχάριστα μηνύματα και από εκεί και θα μπορέσουμε και εκεί να φτιάξουμε έναν πόλο έλξης δυνατό, ώστε να βγάλουμε παιδάκια και από 'κει και πέρα».

Διαβάστε ακόμη...