Θερμός Δεκέμβρης στο Πρωτάθλημα Super League

Από superleaguegreece.net: Ο πρώτος μήνας του χειμώνα, ο Δεκέμβριος, θα είναι και ο πιο γεμάτος αγωνιστικά, καθώς θα διεξαχθούν 32 αγώνες για το πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή. Ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Σεπτέμβριο, όπου έγιναν 31.
Πηγή: superleaguegreece.net
Θερμός Δεκέμβρης στο Πρωτάθλημα Super League

Ο Δεκέμβριος φέρνει το τέλος του χρόνου, αλλά και το τέλος του πρώτου γύρου στις 22 και 23 του μήνα. Μπορεί στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν να μην υπάρχει κλασσικό ντέρμπι, όμως το ενδιαφέρον κορυφώνεται με σημαντικά παιχνίδια ανάμεσα σε ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους, αλλά και με παιχνίδια που θα διαμορφώσουν καθοριστικά την κορυφή.

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ έχει δύο εξόδους σε Λαμία και Λιβαδειά. Και εντός με ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα. Όλες αυτές οι ομάδες καίγονται για βαθμούς, αλλά για τον ΠΑΟΚ το απόλυτο θα είναι άλμα τίτλου.

Ο δεύτερος Ατρόμητος έχει δύσκολα παιχνίδια με Άρη μέσα, Παναθηναϊκό και ο ΟΦΗ εκτός έδρας. Θα είναι μεγάλη επιτυχία να αλλάξει χρόνο δεύτερος στη βαθμολογία.

Και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός έχει να παίξει τρία παιχνίδια εντός και έχει μια έξοδο στην Ξάνθη, οπότε φιλοδοξεί να περάσει δεύτερος και να είναι ο βασικός κυνηγός του ΠΑΟΚ.

Αλλά ο Δεκέμβρης είναι μήνας της ουράς, με παιχνίδια φωτιά σε κάθε αγωνιστική. Γιάννινα - ΟΦΗ και Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης το Σαββατοκύριακο. Αμέσως μετά ο Αστέρας Τρίπολης παίζει με Γιάννινα και ΟΦΗ εντός έδρας, σε καθοριστικής σημασίας συναντήσεις.

Ρυθμιστικό ρόλο στη μάχη της παραμονής θα παίξει αυτό το μήνα ο Πανιώνιος, που μπορεί ο ίδιος να είναι ψηλά στη βαθμολογία, όμως παίζει με ΑΕΛ, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης. Τις ομάδες που είναι δηλαδή στους θέσεις 11-14.

Το μεσαίο βαθμολογικό μπλοκ έχει πέντε ομάδες σε απόσταση ενός βαθμού και είναι πολύ ενδιαφέρον, αφού από αυτό το γκρουπ κάποιες ομάδες θα πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Παναθηναϊκός έχει τρεις δύσκολες εξόδους σε «Κλ. Βικελίδης», Ηράκλειο και Αγρίνιο και στην έδρα του τον Ατρόμητο!

Ο Άρης έχει να πάει Περιστέρι και Ξάνθη και να υποδεχτεί Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό. Η άλλη ομάδα της παρέας των 18 βαθμών, η Ξάνθη, με ΑΕΚ και Ολυμπιακό καλείται να δείξει τι μπορεί να κάνει. Η ΑΕΚ με βατό πρόγραμμα θα προσπαθήσει να αλλάξει το κλίμα, ενώ για τον Πανιώνιο τα είπαμε. Πρόγραμμα που θα ρυθμίσει την ουρά, αλλά μπορεί να τον φέρει ψηλά, αν το εκμεταλλευθεί.

Τα ποδαρικά του Δεκέμβρη

Τρεις φορές έχουν γίνει αγώνες στα χρόνια της Super League Σoυρωτή την 1η Δεκέμβρη. Και τις τρεις ήταν παρούσα η Ξάνθη και τις τρεις με ισόπαλο αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά ο αγώνας της ορίστηκε για τις δύο του μήνα, οπότε το σερί της χαλάει.

Το πλέον συναρπαστικό παιχνίδι που έχουμε δει την 1η Δεκέμβρη, είναι φυσικά αυτό στη Βέροια το 2013. Το 4-3 επί του Λεβαδειακού, που είχε προηγηθεί δύο φορές στο σκορ (51' Μρντάκοβιτς, 63' Καλτσάς, 70' αυτογκόλ Πέντρο Σας, 79' Ελ Φαρντού - 3' Σανγκινέτι, 60' Αρμίτσε, 88' Καπό)

Οι παρακάτω εννέα αγώνες έχουν γίνει την 1η Δεκεμβρίου:

2007

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-0

2012

Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 1-1

Αρης - Ατρόμητος Αθηνών 1-1

Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1

2013

Αρης - Πανθρακικός 2-2

Πανιώνιος - Ξάνθη 0-0

ΟΦΗ - Καλλονή 3-1

Βέροια - Λεβαδειακός 4-3

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0

Διαβάστε ακόμη...