Η πορεία πρωταθλητισμού του Δικεφάλου

Από toumbalibre1926.blogspot.com: Λίγο πάνω απο το 1/3 του πρωταθλήματος συμπληρωμένο(11 απο τα 30 παιχνιδια)και έχει αρχίσει να διαφαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ θα δώσει τα πάντα για το πρωτάθλημα.
Πηγή: toumbalibre1926.blogspot.gr
Η πορεία πρωταθλητισμού του Δικεφάλου

Είναι φανερό πως όλος ο οργανισμός του Δικεφάλου του Βορρά έχει ρίξει το βάρος του στη Superleague, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το Europa League και το Κύπελλο Ελλάδος στη φάση αυτή τουλάχιστον. Και φαίνεται να τα καταφέρνει περίφημα μεχρι στιγμης. Οι ασπρόμαυροι κάνουν σχεδόν άριστη πορεία στη Λίγκα (10 νίκες – 1 ισοπαλία), έχοντας παράλληλα την καλύτερη επίθεση με 19 γκολ (με την ΑΕΚ 2η στα 18) και την καλύτερη άμυνα με 4 γκολ(Ολυμπιακος 2ος με 6) του πρωταθλήματος.

Για να το καταφέρει αυτό ο Λουτσέσκου έχει βασιστεί στην ομοιογένεια της περσινής ομάδας κρατώντας τον κορμό και βάζοντας «ενέσεις» νέου αίματος όπου και όποτε χρειάζεται ή του δίνεται η ευκαιρία (Βέρνμπλουμ, Ζαμπά, Λημνιός σε πρώτη φάση, αλλά και Χατσεριντι, Άκπομ, Καρέλης, Τόσκα, Κιτσιου αρκετά πιο πίσω).

Απο το αρχικο 28μελες αρχικο roster του Π.Α.Ο.Κ. δεν εχουν χρησιμοποιηθει στο πρωταθλημα καθολου οι 3 τερματοφυλακες(Ray,Γλυκος & Σιαμπανης) οι 2 πιτσιρικαδες(Λυρατζης & Μπαλογιαννης) ο "lost" Leveque & o caprtain Μαλεζας.

Απο τους υπολοιπους 21 ποδοσφαιριστες ο Ρουμάνος τεχνικός μοιρασε τον χρόνο συμμετοχής οπως φαινεται παρακατω:

Αλέξανδρος Πασχαλάκης (1044')Χοσέ Άνχελ Κρέσπο (1044')Λέο Μάτος (949')Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (899')Αντρέ Βιεϊρίνια (890')Φερνάντο Βαρέλα (819')Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας (810')Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (765')Δημήτρης Πέλκας (620')Μαουρίτσιο (578')Λεό Ζαμπά (471')Δημήτρης Λημνιός (451')Ομάρ Ελ Καντουρί (438')Πόντους Βέρνμπλουμ (384')Εβγέν Σακχόφ (375')Αμρ Ουάρντα (294')Εβγέν Χατσερίντι (202')Αλίν Τόσκα (142')Στέλιος Κίτσιου (130')Νίκος Καρέλης (128')Τσούμπα Ακπόμ (96')

Ο Έλληνας τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ (που προσφατα κληθηκε και στην Εθνικη) εχει τη φανέλα βασικού στο... σπίτι του,η τετραδα στην αμυνα(Vieirinha,Matos,Crespo,Varela) αλλα και η κορυφη(Prijovic)δυσκολα αλλαζει και ο Canas δειχνει ποσο πολυτιμος ειναι για το κεντρο του Δικεφαλου(καπου εκει θα ηταν και ο Mauricio αν δεν τραυματιζοταν).

Απο εκει και περα ο Wernbloom ενσωματωνεται καθε μερα και περισσοτερο και η πληθωρα των μεσοεπιθετικων δινει στο coach την δυνατοτητα rotation(Biseswar,Πελκας,Λημνιος,Jabba & Kaddouri) ο Shakhov ειναι παντα ετοιμος να βοηθησει και για τον Warda η απαντηση του Loucescou στην συνεντευξη τυπου μετα το παιχνιδι με την Ξανθη(για τον αν τον υπολογιζει) ηταν εντελως διπλωματικη.
Προσθαφαιρεσεις σιγουρα θα γινουν τον Γεναρη με τον Mario Mpranko να εχει στα υποψιν του μια μεγαλη λιστα ονοματων...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...