Ο Βιεϊρίνια, ο Μαουρίσιο και το καθαρό μυαλό του ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης γράφει στο SDNA για την επικράτηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ξάνθη, για τους παίκτες που θεωρεί βαρόμετρο στον Δικέφαλο αλλά και για την διαφορά υπέρ των "ασπρόμαυρων" στην βαθμολογία.
Πηγή: sdna.gr
Ο Βιεϊρίνια, ο Μαουρίσιο και το καθαρό μυαλό του ΠΑΟΚ

Καταρχάς, σε γενικές γραμμές ήταν ένα καλό παιχνίδι, με ωραίο ρυθμό. Αυτό που μου έμεινε από τον αγώνα του Σαββάτου, ήταν η φρεσκάδα που είχε ο ΠΑΟΚ, τα τρεξίματα του, η διάθεση του να κερδίσει το ματς.

Γενικά η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν μιας ομάδας που δείχνει ότι θέλει το πρωτάθλημα και πλέον βρίσκεται με το ένα... πόδι για να το πάρει. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να μην βρήκε πολλούς χώρους, όμως στο δεύτερο μέρος, ο Δικέφαλος ήταν απλά καταιγιστικός, με αποτέλεσμα να φανεί η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το πρώτο 45λεπτο.

Το είχα πει και σε προγενέστερο άρθρο μου εδώ στο SDNA, ο Πρίγιοβιτς έδειξε για ακόμη μια φορά την ικανότητα που έχει σαν φορ και μια από τις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τις άλλες ομάδας. Ξεκλείδωσε και πάλι την ομάδα, με αρκετά έξυπνη ενέργεια βγήκε μπροστά στον αντίπαλο και το ξανά λέω, είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτό τον φορ και σε αυτή την κατάσταση.

Θέλω να σταθώ και στον Βιεϊρίνια. Μπήκε στον αγώνα και έδωσε άλλη πνοή στον ΠΑΟΚ, άλλαξε συνολικά την συμπεριφορά των συμπαικτών του στην αναμέτρηση. Είναι μια τεράστια προσωπικότητα. Για εμένα παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια, ο Πρίγιοβιτς, ο Μάτος αλλά και ο Μαουρίσιο, αποτελούν ποδοσφαιριστές πρώτης σειράς, που δημιουργούν προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί μια μεγάλη ομάδα, όπως αυτή που βλέπουμε φέτος στον ΠΑΟΚ.

Επίσης μου άρεσε στον αγώνα πολύ ο Μαουρίσιο. Ο Λουτσέσκου όχι απλά τον εμπιστεύεται, αλλά στηρίζεται κατά πολύ πάνω του ώστε να έχει μια καλή απόδοση η ομάδα, ανεξάρτητα με τον αντίπαλο. Μου αρέσει γιατί είναι ένας παίκτης που ξέρει ποδόσφαιρο, κοντρολαρισμένος και ανά πάσα στιγμή μπορεί είτε να ηρεμήσει, είτε να προωθήσει τον αγώνα μπροστά. Πανέμορφο και το τέρμα που σημείωσε κόντρα στην Ακριτική ομάδα.

Από την άλλη πλευρά, η Ξάνθη είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, πειθαρχημένη και έπαιξε στο ματς με δυο γραμμές άμυνας και φάνηκε ότι ήρθε να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με στόχο να πάρει κάτι από την αναμέτρηση. Προσπάθησε κυρίως με αντεπιθέσεις, στο πρώτο ημίχρονο κατά κάποιο τρόπο κατάφερε να προβληματίσει τον Δικέφαλο, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση του ΠΑΟΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο.

Ακόμα μια αγωνιστική ολοκληρώθηκε, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ότι δεν χάνει την πρωτιά φέτος. Κάνει επαγγελματικές νίκες, έχει τρομερή ποιότητα, έχει καθαρό μυαλό και ξέρει πως να πάρει τα αποτελέσματα είτε στην Τούμπα είτε εκτός έδρας. Για εμένα βρίσκεται δίκαια στην πρώτη θέση. Ειδικά μετά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής, δεν αποκλείω μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου ο Δικέφαλος να καταφέρει να ξεφύγει ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία, τόσο από τον δεύτερο Ατρόμητο, όσο και από τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.

Διαβάστε ακόμη...