Ο ΠΑΟΚ δεν θα χάσει κανένα παιχνίδι τουλάχιστον μέχρι την διακοπή!

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης γράφει στο SDNA για την σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στο γήπεδο της Τούμπας αλλά και για τις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου.
Πηγή: sdna.gr
Ο ΠΑΟΚ δεν θα χάσει κανένα παιχνίδι τουλάχιστον μέχρι την διακοπή!

Επιστροφή και πάλι λοιπόν στο πρωτάθλημα μετά την μικρή διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Μας έχει δείξει σε αγώνες του πρωταθλήματος ο Λουτσέσκου, πως οι αλλαγές δεν θα είναι πολλές, υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, με συγκεκριμένους παίκτες που αγωνίζονται στην ομάδα.

Πολλές φορές η διακοπή δεν βοηθάει, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ ότι λειτούργησε υπέρ του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες πήραν μερικές... ανάσες, οι τραυματίες επέστρεψαν και γενικότερα η ομάδα ήταν σε μεγάλη πίεση, είτε λόγω των αγώνων στην Ελλάδα, είτε των αναμετρήσεων στην Ευρώπη.

Θέλω λοιπόν να πιστεύω πως η διακοπή λειτούργησε θετικά για την ομάδα. Περιμένω οι παίκτες να μην έχουν χάσει τον ρυθμό τους και να δούμε έναν ΠΑΟΚ με επιθετικούς προσανατολισμούς, με παιχνίδι κατοχής, πάθος και φυσικά να δείξει σε ακόμα ένα ματς, ότι είναι το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τη νίκη πάση θυσία ώστε να συνεχίσει την πορεία του, την ώρα που θα έχει στο μυαλό του και τα άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής, που ίσως μεγαλώσει η διαφορά.

Φυσικά, θα έχει και ο ίδιος έστω και λίγο το μυαλό στην αναμέτρηση της Πέμπτης με την Τσέλσι, όμως ο βασικός στόχος είναι η νίκη πρώτα σήμερα.

Είδα χθες την αποστολή του Ραζβάν Λουτσέσκου. Η πιο σημαντική απουσία για εμένα είναι του Ελ Καντουρί, που τον έχουμε δει να παίζει αρκετά παιχνίδια ως βασικός. Τον πιστεύει αρκετά. Από εκεί και πέρα είδα πως εκτός έμεινε ο Καρέλης αλλά και ο Ουάρντα. Με τον Αιγύπτιο θα πρέπει να δοθεί κάποια λύση. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα.

Εγώ αυτό που θα πω, είναι ότι ο Ουάρντα είναι καλός παίκτης. Ωστόσο σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και χωρίς να ξέρω τι υπάρχει σε αυτή την "κόντρα", όλοι πρέπει να είναι αγωνιστικά προσηλωμένοι στο 100% για τον μεγάλο στόχο. Μιλάω καθαρά αγωνιστικά, ώστε ο ΠΑΟΚ να μην φύγει από τον στόχο. Αυτές οι παρεξηγήσεις δημιουργούν προβλήματα και στο εσωτερικό της ομάδας, να βρεθεί μια λύση για το καλό του ΠΑΟΚ.

Από την άλλη πλευρά, η Ξάνθη είναι πάντα μια γερή ομάδα. Από τους συλλόγους που βρίσκονται στη μέση, για μένα είναι από τις καλύτερες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φέτος κάνει αξιόλογη πορεία. Κατάφερε να πάρει αρκετές νίκες προσπαθώντας να παίξει καλό ποδόσφαιρο, θα έρθει να το επιχειρήσει και στην Τούμπα. Σίγουρα είναι άλλο ματς γι'αυτήν, ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα που χαρίζεται και η Τούμπα είναι αρκετά διαφορετική έδρα.

Μαζί με τον Ατρόμητο είναι από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Περιμένω να παίξει κλειστά, το οποίο είναι και το λογικό για εκείνη. Θα προσέξουν παραπάνω το ανασταλτικό κομμάτι, το πόσο αμυντικογενές θα είναι το σύστημα της, θα το δούμε. Δεν θα βγει από το πρώτο λεπτό με αξιώσεις, θα ψάξει περισσότερο στις αντεπιθέσεις και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο όσο θα περνάει η ώρα.

Κλείνοντας και έχοντας μια συνολική εικόνα για όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ δεν θα χάσει κανένα παιχνίδι τουλάχιστον μέχρι την διακοπή και είναι στο χέρι του να μεγαλώσει την διαφορά.

Διαβάστε ακόμη...