Μέτρα για τα «στημένα»

Από inpaok.com: Mέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου των χειραγωγημένων αγώνων θα πάρει η διοίκηση της ΕΠΟ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα γίνει τη Δευτέρα 26/11.
Πηγή: inpaok.com
Μέτρα για τα «στημένα»

Για πρώτη φορά από την εμφάνιση του φαινόμενου των στημένων αγώνων, η ΕΠΟ ασχολείται σοβαρά με την αντιμετώπιση αυτού του πολύ σημαντικού ζητήματος, αντί να το θάβει κάτω από το χαλί, όπως γινόταν στο παρελθόν, και ετοιμάζεται να πάρει μια σειρά σημαντικών μέτρων που παρουσιάζει το SDNA.

Tα μέτρα αυτά είναι:

Α) Εκπαιδευτικά σεμινάρια και e-learning τεστ σε όλες τις ομάδες και τους διαιτητέςτης Super League, της Football League και τις ΕΠΣ.

Β)Ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα νεοεκλεγέντα μέλη των δικαστικών οργάνων ΕΠΟ, αρμοδίων για υποθέσεις χειραγώγησης

Γ) Εφαρμογή Ακεραιότητας: Πλατφόρμα υποβολής εμπιστευτικών αναφορών σχετικά με δραστηριότητες χειραγώγησης αγώνων σύμφωνα με τα πρότυπα των σχετικών εφαρμογών FIFA & UEFA.

Δ) Υποστήριξη των δικαστικών οργάνων ΕΠΟ από ειδικούς στοιχηματικούς αναλυτές και ερευνητές της Sportradar AG σε υποθέσεις χειραγώγησης. Ανάπτυξη βάσης δεδομένων αποφάσεων χειραγώγησης αγώνων
Ίδρυση νέου ανεξάρτητου τμήματος ακεραιότητας στην ΕΠΟ.

Ε) Μνημόνιο συμφωνίας με την Ελληνική Αστυνομία: Διάθεση ειδικών αστυνομικών στους τομείς της χειραγώγησης αγώνων και του οργανωμένου εγκλήματος καθώς και ανταλλαγή σχετικών πληροφοριών με περαιτέρω στρατηγικό στόχο την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας.

ΣΤ) Μνημόνιο συμφωνίας με ΟΠΑΠ και άλλες στοιχηματικές εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα: Ειδοποίηση σε περιπτώσεις διαπίστωσης υπόπτων στοιχηματικών μεθόδων πριν από αγώνα. Περαιτέρω συνεργασία.

Ζ) Αναθεώρηση του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου σε συνεργασία FIFA/ UEFA και τροποποίηση σχετικής νομοθεσίας.

Διαβάστε ακόμη...